9. sınıfa gidiyorum. 50 ortalama altı hiçbir dersim yok. Bu arada 1-2 sınavdan 50 altı aldım. Sorumluluk sınavına girecek miyim? İnternette araştırdım ama hiçbir şey anlamadım. Ayrıntılı açıklarsanız sevinirim.
9. sınıfa gidiyorum. 50 ortalama altı hiçbir dersim yok. Bu arada 1-2 sınavdan 50 altı aldım. Sorumluluk sınavına girecek miyim? İnternette araştırdım ama hiçbir şey anlamadım. Ayrıntılı açıklarsanız sevinirim.
Bildiğim kadarıyla 50 üstü ortalamada olmaz ama genel ort 50 altı ise girersin üstü ise geçersin, edebiyat 50 altında ise sorumluluk sınavı var. (Ben de 9. sınıfım)
Öncelikle yanlış bilinen bilgileri bir düzeltelim:
Bir dersten sorumluluk sınavına kalıp kalmayacağınız bir dönem notuyla belli olmaz. İkinci dönemi de var bunun. İki dönem notunuzu toplayınca 100 ve üzerinde olmalı. Örneğin, iki dönem notu da 50. İkisini toplayınca 100 eder yarısını alınca da 50 eder.
Her dersin sorumluluğu yoktur. Edebiyat dersinin sorumluluğu ve bazı meslek, imam hatip liselerindeki ilgili dersler sorumlu ders olabiliyor.
İlk dönem ortalaman 46, ikinci dönem ortalaman 50 olursa sorumluluğa kalırsın. İkisini toplayınca 96 eder, yarısını alınca da 48 ediyor. 50 düşmüyor.