50 bin TL bütçeye sistem önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Intel tabanlı sistem:​

• BitFenix ceto premium Black 600W 80+ white PSU 4x120mm frgb fan ATX temperli cam siyah Gaming kasa – 4.299 TL.
  • Patriot Viper Venom PVV516G52C36 16 GB (1x16 GB) DDR5 5200MHz CL36 Gaming RAM – 1.822, 51 TL.
  • Intel Arc B580 192 bit GDDR6 12 GB ekran kartı – 11.279, 04 TL.
  • Intel i5-14400F on çekirdek 2.5 GHz işlemci – 5.565, 00 TL.
  • ASRock H610M-HDV/M.2+D5 M.2 HDMI VGA DP Micro ATX 1700p anakart – 3.649 TL.
  • Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD – 3.800 TL.

toplam: 30.414, 55 TL

ChatGPT'nin adamakıllı bir işini görmedim. Bilmiyorsanız ChatGPT'ye niye soruyorsunuz? Bilmediğiniz soruya cevap vermeyin geçin. Burada insanlar boş yere uğraşıp sistem toplamıyor. Eğer yazım yanlışınızı düzeltecek iseniz yazım denetimi kısmından düzeltin.

Sistem üzerinden devam edelim lütfen, sistemde değişmesi gereken parçalardan bahsedebilir misiniz?
Paylaşmak güzeldir. :)

Komple değişmesi gerek.
Ölü soket kullanman, 50k bütçede Intel ekran kartı takman mesela?
Soğutucuyu üfleyerek mi soğutacaksın?

ChatGPT'nin adamakıllı işini görmedim. Bilmiyorsanız ChatGPT'ye niye soruyorsunuz? Bilmediğiniz soruya cevap vermeyin geçin. Burada insanlar boş yere uğraşıp sistem toplamıyor. Eğer yazım yanlışınızı düzeltecek iseniz yazım denetimi kısmından düzeltin.
Arkadaşlar, cidden yazdığımı okumuyor musunuz? Sistemi kendim topladım diyorum, kendim yazdım. GPT'ye liste halinde yazmasını istedim sadece. Kozmetik açısından güzel görünsün diye. Anlamıyor musunu?

Arkadaşlar, ciddenm yazdığımı okumuyor musunuz? Sistemi kendim topladım diyorum, kendim yazdım. GPT'ye liste halinde yazmasını istedim sadece. Kozmetik açısından güzel görünsün diye. Anlamıyor musunu?
Tamam, yazdığım şeylere cevabın var mı?
Daha fazlasını sayarım istiyorsan.

Komple değişmesi gerek.
Ölü soket kullanman, 50k bütçede Intel ekran kartı takman mesela?
Soğutucuyu üfleyerek mi soğutacaksın?
Konu içeriğinde bahsedilen bütçe 40.000TL ve ekipman dahil. Zorlanırsa 50.000TL'ye şekilde belirtilmiş.
Topladığım sistemin ilk öncellikle 30.000TL olduğunu düşünmenizi istiyorum. Kısacası sistemi incelemeden önce bütçeye baklamısınız. :)
Arkadaşlar selam. Ekipman dahil 40k bütçem var, 50kyı zorlar. Bu civarlarda sistem önerebilir misiniz?
Ben de 30.000TL'yi sisteme, geriye kalan 10.000TL'yi ekipmanlara ayırmaya karar verdim. Sistem parçaları değişebilir veya beğenilmeyebilir gayet anlaşılır. Ben de bu şekilde bir sistem sunmak istedim. Soğutucu hakkında bir fikrim olmadığı için zaten bir fikir belirtmedim. :)

Dediğim gibi sistemin kötü olduğunu söyleyebilir, eleştirebilir veya saçma bulabilirsiniz buna tamamen katılıyorum ancak yorumlama kısmında bir hata olduğunu düşünüyorum. :)

Söylediğiniz RAM'i bulamadım da müadili başka bir RAM markası var mı?

Konu içeriğinde bahsedilen bütçe 40.000TL ve ekipman dahil. Zorlanırsa 50.000TL'ye şekilde belirtilmiş.
Topladığım sistemin ilk öncellikle 30.000TL olduğunu düşünmenizi istiyorum. Kısacası sistemi incelemeden önce bütçeye bakla mısınız? :)

Bir sistem toplarken zorlanan, maksimum bütçeye bakarsın, bakmama olayı daha iyi sistem veya benzer sistem oluyorsa yapılır, 7800XT ve B580 arasında deli dehşet fark var.
Baktım, o sisteme 1080p monitör alacaksın zaten? Ayrıca tam olarak neyi savunuyorsun? Sistemin de soğutucu bile yok diyorum, üfleyecek misin?

Sen bana bunu yazmadan önce yaptığın sisteme bakar mısın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı