@EmirT9 3060ti ile kıyas yaptım ve ben olsam düşünmeden A2000 alırdım ki, aldım da: Bırakın 3060 Ti'ı 3070'lerden bile daha karlı bir kart. (Tabi olaya sadece mining açısından bakıyırum)
Öbür türü de düşünürsek, kripto madenciliği var olduğu sürece bu kartlar da en az 3060- 3060 Ti'lar gibi alıcısını bulur.
Mevcutta 4 adet A2000, 8 adet de 3070 var bende. Güya 2 tane daha 3070 alıp kartları full tek rig yapacaktım ancak A2000'lerin marifetlerini görünce, 3070 yerine 2-3 tane daha 2. elden A200 alayım dedim ve Sahibinden'e baktım. Adamlar sadece 1-1,5 bin farkla satıyorlar, vazgeçtim
Düşünün yani.
Şuan için 6 GB ideal, ilerde ne olacağını bilemeyiz. Bakarsınız o gün geldiğinde 12 GB'lik kartlar da iş görmeyebilir. Piyasada başta Titan gibi 12 GB'lik kartlar da var ancak ölüler. Ve kesinlikle kartların GB oranına takılmayın, onlar sadece göz boyama. Asıl icraat kartların GPU'sunda ve RAM hızlarında. Ki o bahsettiğiniz 4 GB'lik kartlar 24 GB de olsalar artık iş görmezler. Adeta bir servet harcayıp, özel sıvı soğutmalı SLI Titan'lı sistem kurmuştum. Bu gün benim 2 Tatan'ım da ölü; çünkü DiractX 12'ye takılıp, DirectX 12 mecburiyeti getirilen oyunları açmıyorlar
Ama baksanız, kartlar hala çok güçlüler. Unutmayın, isterseniz 32 GB'lik GPU alın, kapitalist sistem size onları uzun vadede kullandırmaz. Sizi yenisini almaya mecbur bıraktıracak bir sürü neden çıkaracaklar.
Neyse, dediğim gibi, bu kartları soğutabilirseniz, bırakın 3060-3060 Ti'ları, 3070'e bile tercih edebilirsiniz.