50 bin TL sistem önerisi

Bütçe
50 bin TL

Sueshia

Picopat
Daha fazla  
Kullandığım bilgisayar yetersiz geldiği için yeni bir sistem arayışına girdim.

Şu an sadece kasa için aşağı yukarı 50 bin TL ve monitör için yaklaşık 8 bin TL bütçem var.
Tam kesin olmamakla birlikte 2K bir sistem düşünüyorum.
Genelde hikayeli oyunlar ağırlıklı olmak üzere FPS oyunları oynuyorum.
Sistem toplama hakkında çok yüzeysel bir bilgim olduğundan toplama konusunda desteğinize ihtiyacım var.

Aslında aklımda NVIDIA RTX 5070 serisi bir sistem toplama fikri vardı fakat fiyatlar çok pahalı olduğu için sanırım bütçem yeterli olmuyor.
RTX 50 serisi istememin sebebi uzun yıllar götüreceğini düşündüğümden ve aynı zamanda yeni teknolojisinden de yararlanmak istediğimden nasıl bir tercih yapacağımı bilmiyorum.
Sizce RTX 5060 modellerini mi beklemeliyim yoksa RTX 4070, 4070 Ti gibi modeller mi tercih etmeliyim?
RTX 5060 modelleri 8 GB VRAM ile geleceğinden 2K için yeterli olur mu?

İşlemci olarak aklımda AMD Ryzen 5 7500F, 7600X, 9600X gibi modeller var, fakat alacağım ekran kartı da belli olmadığı için nasıl bir tercih yapacağımı bilmiyorum.

Yani kısacası hem NVIDIA teknolojilerinden yararlanmak, hem beni uzun yıllar güzel bir şekilde götürebilecek, hem de bütçeme uygun bir sistem toplamak istiyorum.

Kullandığım bilgisayar yetersiz geldiği için yeni bir sistem arayışına girdim.

Şu an sadece kasa için aşağı yukarı 50 bin TL ve monitör için yaklaşık 8 bin TL bütçem var.
Tam kesin olmamakla birlikte 2K bir sistem düşünüyorum.
Genelde hikayeli oyunlar ağırlıklı olmak üzere FPS oyunları oynuyorum.
Sistem toplama hakkında çok yüzeysel bir bilgim olduğundan toplama konusunda desteğinize ihtiyacım var.

Aslında aklımda NVIDIA RTX 5070 serisi bir sistem toplama fikri vardı fakat fiyatlar çok pahalı olduğu için sanırım bütçem yeterli olmuyor.
RTX 50 serisi istememin sebebi uzun yıllar götüreceğini düşündüğümden ve aynı zamanda yeni teknolojisinden de yararlanmak istediğimden nasıl bir tercih yapacağımı bilmiyorum.
Sizce RTX 5060 modellerini mi beklemeliyim yoksa RTX 4070, 4070 Ti gibi modeller mi tercih etmeliyim?
RTX 5060 modelleri 8 GB VRAM ile geleceğinden 2K için yeterli olur mu?

İşlemci olarak aklımda AMD Ryzen 5 7500F, 7600X, 9600X gibi modeller var, fakat alacağım ekran kartı da belli olmadığı için nasıl bir tercih yapacağımı bilmiyorum.

Yani kısacası hem NVIDIA teknolojilerinden yararlanmak, hem beni uzun yıllar güzel bir şekilde götürebilecek, hem de bütçeme uygun bir sistem toplamak istiyorum.
5060 Modeller vramdan dolayı tercih edilmez, bence amd ekran kartlı sistemlere yönelmelisin.

Toplamda 49k. Kasa önerisi olarak aklımda bir şey yok 1K 2K arası kasa bulabilirsin.

Toplamda 49k. Kasa önerisi olarak aklımda bir şey yok 1K 2K arası kasa bulabilirsin.
Hocam 7900XT mi 9070 mi?

Oyun testlerinde başa başlar gibi duruyor hocam ben yeni olduğundan 9070 tercih etmiştim aralarında aman aman fark olduğunu düşünmüyorum FPS olarak.

9070 de olan tüm teknolojiler 7900XT de var mı? Veya gelecek yeni teknolojiler varsa bunlar 7900XT'ye gelecek mi?

Hocam tam bilmediğimden soruyorum 9070 ile 9070xt arasında çok bir fiyat farkı yok, aradaki farkı vermeye değer mi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı