50 bin TL'ye bilgisayar önerisi

Bütçe
50.000 tl
Taksit olmayacaksa şu sistemi şu özelleştirmelerle bakın derim bu fiyata zorlasak 5070'li bir sistem çıkar belki ama ben bir bakacağım 5070'li sistemlere.

İşlemci soğutucu 899TL ile Assassin X 120.

Anakartı ASUS Prime B650M-R.

RAM'leri Lexar Thor 32 GB.

SSD Kingston 1TB.

Yaparak bakın derim toplam 46k oluyor monitörle beraber 54K oluyor şimdi bir de 46k civarına 5070'li sistem bakacağım hocam.
BLADE-DUAL5060Ti / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi link gitmiş birdaha atıyorum.

Benim fiyat bantlarında alınabilecek bir işlemci mi
hocam eğer onu alırsanız ekran kartını kısmanız gerekir arkadaşın attığı 9060XT yi alırsanız RTX 5060 TI 16gb yerine o zaman zorlayarak alabilirsiniz o işlemciyi.

Hocam iyi de CL48 RAM iyi değil...
RAM'lerin Clock değerleri gözden kaçmış, düzelttim.
...bir de burası 37K ediyor hocam, arkadaşın bütçesinde RTX 5060 Ti 16 GB hazır sistemler geliyor.
Birincisi, orası 37 bin değil 44-45 bin arası bir şey ediyor, yanlış hesaplıyorsun.
İkincisi, 5060 Ti ile 9060 XT performans anlamında birbirlerine yakınlar. Aradaki 4.500-5.000 TL'lik fiyat farkına değmez.

Hocam iki şey soracağım bilmediğim için,

1. Kasayı değiştirsek bir sorun olur mu hani daha çok akvaryum kasa gibi bir şey olsa
Ben kasayı bilerek Kasa + PSU olacak şekilde seçtim çünkü o şekilde çok daha uyguna geliyor. Akvaryum kasaların fiyatları genel olarak 5-6 bin TL bandında, bir de buna PSU ekleyince 10 binleri buluyor. Kasanın görünüş ve soğutma dışında performansa hiçbir etkisi yok. Normalden 2 kat fazla para vermeye değmez. Tabii bu biraz da sizin bileceğiniz iş.
2. Sogutma olarak sıvı soğutma kullansak sizce çok mu pahalı olur veya gereksiz mi kalır
Sıvı soğutma görünüş açısından kullanılabilir ama performans açısından çok gereksiz olur. R5 7500F halihazırda stok fanla bile soğuyabilen bir işlemci, attığım kule tipi soğutucuyla birlikte buz gibi çalışır.
Sıvı soğutma gereksiz olur. Tabii bu da sizin bileceğiniz iş ama sırf görünüş için yine binlerce TL fazladan vermek zorunda kalacaksınız.

Kısacası Hocam bütçeniz varsa benim attığımı alın eğer yoksa arkadaşın attığını alın.
Bebim attığım daha iyi hocam nvdia amd den önde teknoloji olarak.
Attığın sistemlerin hiçbiri benim attığımdan iyi değil. Anakart olarak B650'nin giriş seviyesi, kırpılmış anakartını; kasa olarak R*mpage'in dandirik kasasını ve içinde ne olduğu bilinmeyen PSU'sunu, SSD olarak da yine giriş seviyesi bir SSD öneriyorsun. O ekran kartındaki ''NVIDIA'' yazısına ne de kolay tav oluyorsunuz...

Son düzenleme:
RAM'lerin clock değerleri gözden kaçmış, düzelttim.

Birincisi, orası 37 bin değil 44-45 bin arası bir şey ediyor, yanlış hesaplıyorsun.
İkincisi, 5060 Ti ile 9060 XT performans anlamında birbirlerine yakınlar. Aradaki 4.500-5.000 TL'lik fiyat farkına değmez.

Ben kasayı bilerek kasa + PSU olacak şekilde seçtim çünkü o şekilde çok daha uyguna geliyor. Akvaryum kasaların fiyatları genel olarak 5-6 bin TL bandında, bir de buna PSU ekleyince 10 binleri buluyor. Kasanın görünüş ve soğutma dışında performansa hiçbir etkisi yok. Normalden 2 kat fazla para vermeye değmez. Tabii bu biraz da sizin bileceğiniz iş.

Sıvı soğutma görünüş açısından kullanılabilir ama performans açısından çok gereksiz olur. R5 7500F halihazırda stok fanla bile soğuyabilen bir işlemci, attığım kule tipi soğutucuyla birlikte buz gibi çalışır.
Sıvı soğutma gereksiz olur. Tabii bu da sizin bileceğiniz iş ama sırf görünüş için yine binlerce TL fazladan vermek zorunda kalacaksınız.

Tamamdır hocam sıvı sogutma şu an için gereksiz para olur görünüş için doğru ama belki kasayı değiştirebilirim. Bu sistemi alacak olursam o da kasanın güzel durmasını istiyorum başka bir şey değil yani.

Ben kasayı bilerek kasa + PSU olacak şekilde seçtim çünkü o şekilde çok daha uyguna geliyor. Akvaryum kasaların fiyatları genel olarak 5-6 bin TL bandında, bir de buna PSU ekleyince 10 binleri buluyor. Kasanın görünüş ve soğutma dışında performansa hiçbir etkisi yok. Normalden 2 kat fazla para vermeye değmez. Tabii bu biraz da sizin bileceğiniz iş.

Attığın sistemlerin hiçbiri benim attığımdan iyi değil. Anakart olarak B650'nin giriş seviyesi, kırpılmış anakartını; kasa olarak r*mpage'in dandik kasasını ve içinde ne olduğu bilinmeyen PSU'sunu, SSD olarak da yine giriş seviyesi bir SSD öneriyorsun. O ekran kartındaki "NVIDIA" yazısına ne de kolay tav oluyorsunuz...

Kanka 50k fiyata nasıl giris seviyesi sistem olabiliyor ya? En azından orta sistem falan olur diye düşünüyordum ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçili olan SSD giriş seviyesi, anakart zaten direkt AM5 soketinin giriş seviye chipseti. PSU 650W Bronze, yeterli gelecek olsa bile ileride yapılacak yükseltmelerde sıkıntı çıkaracaktır. Benim attığım kasanın 750W Gold PSU'lu versiyonuna göre kötü.
RAM'ler 2x8 olmak üzere toplamda 16 GB, üstelik anakartta sadece 2 tane RAM slotu olduğu için sonradan ekleme de yapılamaz. Yükseltme yapılmak istendiğinde yeni RAM'ler için eskilerinin direkt çıkartılması gerekecek.
Sistemde seçili bir hava veya sıvı soğutma yok, işlemci de Tray yani stok soğutucu dahil değil olarak gözüküyor. İşlemciyi soğutmak için dua edeceğiz galiba.

Kısacası detaylı bilginiz yoksa lütfen sadece işlemci ve ekran kartına bakarak sistem önerip milletin kafasını karıştırmayın.

Tamamdır hocam sıvı sogutma suan için gereksiz para olur görünüş için doğru ama belki kasayı değiştirebilirim bu sistemi alacak olursam o da kasanın güzel durmasını istiyorum başka birsey değil yani
Üstteki atılan hazır sistem kötü, nedenlerini üstte belirttim. Almayın.

Seçili olan SSD giriş seviyesi, anakart zaten direkt AM5 soketinin giriş seviye chipseti. PSU 650W Bronze, yeterli gelecek olsa bile ileride yapılacak yükseltmelerde sıkıntı çıkaracaktır. Benim attığım kasanın 750W Gold PSU'lu versiyonuna göre kötü.
RAM'ler 2x8 olmak üzere toplamda 16 GB, üstelik anakartta sadece 2 tane RAM slotu olduğu için sonradan ekleme de yapılamaz. Yükseltme yapılmak istendiğinde yeni RAM'ler için eskilerinin direkt çıkartılması gerekecek.
Sistemde seçili bir hava veya sıvı soğutma yok, işlemci de tray yani stok soğutucu dahil değil olarak gözüküyor. İşlemciyi soğutmak için dua edeceğiz galiba.

Kısacası detaylı bilginiz yoksa lütfen sadece işlemci ve ekran kartına bakarak sistem önerip milletin kafasını karıştırmayın.

Üstteki atılan hazır sistem kötü, nedenlerini üstte belirttim. Almayın.

Peki hocam siz bir yükseldiniz sakin olalım herkes yardım etmeye çalışıyor ne de olsa sizin yazdığınız sistem orta segment mi yoksa az daha üstü diyebilir miyiz?

Hemen yazıyorum.

Aşağıda attığım sistemin toplam fiyatı yaklaşık olarak 45 bin TL yapıyor, kalan 5 bin TL'lik bütçeyle veya bütçeyi biraz daha aşarak monitör de alınabilir. Ben monitör piyasasına hakim olmadığım için öneremeyeceğim, onun için ayrı konu açabilirsiniz hakkınız varsa.

Ekran kartı: RX 9060 XT 16 GB.
İşlemci: R5 7500F.
Anakart: MSI Pro B650M-P
RAM: XPG Lancer Blade 16 GB (2 tane alınacak)
SSD: Kioxia Exceria Pro 1 TB M.2 SSD.
Kasa + PSU: XPG Valor mesh + XPG Kyber 750W Gold.
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB.

Bu dediğiniz sistemi diyorum.

Attığın sistemlerin hiçbiri benim attığımdan iyi değil. Anakart olarak B650'nin giriş seviyesi, kırpılmış anakartını; kasa olarak r*mpage'in dandik kasasını ve içinde ne olduğu bilinmeyen PSU'sunu, SSD olarak da yine giriş seviyesi bir SSD öneriyorsun. O ekran kartındaki "NVIDIA" yazısına ne de kolay tav oluyorsunuz...

Hocam kasa Rampage falan değil. Yaptığım özelleştirmelere bakar mısınız? Eğer sizin sistemi yanlış hesapladıysam 44 45k ediyorsa benimki daha mantıklı gibi geliyor ben normalde AMD'yi daha çok severim zaten NVIDIA'dan 9060XT ile RTX 5060 Ti 16 GB performansı neredeyse aynı ama teknoloji olarak NVIDIA önde diye NVIDIA önerdim zaten.

O fiyata orta segment sistem toplanabilir zaten. Arkadaşın önerdiği parçalar giriş seviyesi.

Arkadaşın bütçesi 50k değil zaten 44 45k.

Zaten bende o bütçede RTX 5070'li hazır sistemler var dedim ama diğer parçalar kötü olur dedim.

Bu dediğiniz sistemi diyorum?
Bu attığım sistemde kasanın içinde bilindik, iyi bir PSU olan XPG Kyber 750W Gold PSU var. Sizin alacağınız beyaz kasalarda muhtemelen PSU olmayacak, olanlarda da PSU kaliteli olmayacak. Doğru düzgün bir kasa ve PSU için yaklaşık 10 bin TL bütçe lazım. Bu da normalde harcayacağınızın yaklaşık 2 katı ve performans açısından neredeyse hiçbir getirisi yok.

Sizin yazdığınız sistem orta segment mi yoksa az daha üstü diyebilir miyiz?
Şöyle söyleyeyim, benim attığım sistemde:

Anakart (MSI Pro B650M-P) chipsetin en iyi anakartlarından bir tanesi.

SSD (Kioxia Exceria Pro) direkt üst segment bir SSD, Phison E18 kontrolcü kullanılıyor.

Kasa ve PSU (XPG Valor Mesh 750W Gold) gayet iyi, bu bütçede alınabilecek en iyi PSU'lardan bir tanesini kasayla birlikte alıyorsunuz. XPG Kyber 750W Gold PSU kullanılıyor olması lazım kasanın içinde.

Soğutucu (Thermalright Peerless Assassin 120 SE) olarak alınabilecek en iyi kule tipi soğutuculardan bir tanesini alıyorsunuz, 9950X3D işlemciyi bile soğutabilecek bir kule tipi soğutucu kendisi.

Yani kısacası bu bütçede alınabilecek aşağı yukarı en iyi parçaları alıyorsunuz. Üstelik bu sistemi aldıktan sonra yükseltme yapmak isterseniz de önünüz açık oluyor. En basitinden 4 RAM slotu, 2 adet M.2 slotu ile ek SSD ve RAM'ler alabiliyorsunuz.

Hocam kasa Rampage falan değil. Yaptığım özelleştirmelere bakar mısınız?
Herhangi bir hazır sistem toplayıp atmamışsınız ki özelleştirmelerine bakayım? 1. sayfadaki hazır sisteme özelleştirme yapılmış gibi değerlendirdim ben. Yaptığınız özelleştirmeler de bu bütçeye göre iyi değil orası ayrı.
Eğer sizin sistemi yanlış hesapladıysam 44 45k ediyorsa benimki daha mantıklı gibi geliyor...
Sizin sistem ne? Linkini atar mısınız? 42 numaralı mesaj haricinde herhangi bir sistem attığınızı göremiyorum ki o attığınız sistemin de eksikliklerini söyledim. Varsa önerdiğiniz başka bir sistem; linkini atın, tekrar değerlendirelim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı