Bu dediğiniz sistemi diyorum?
Bu attığım sistemde kasanın içinde bilindik, iyi bir PSU olan XPG Kyber 750W Gold PSU var. Sizin alacağınız beyaz kasalarda muhtemelen PSU olmayacak, olanlarda da PSU kaliteli olmayacak. Doğru düzgün bir kasa ve PSU için yaklaşık 10 bin TL bütçe lazım. Bu da normalde harcayacağınızın yaklaşık 2 katı ve performans açısından neredeyse hiçbir getirisi yok.
Sizin yazdığınız sistem orta segment mi yoksa az daha üstü diyebilir miyiz?
Şöyle söyleyeyim, benim attığım sistemde:
Anakart (MSI Pro B650M-P) chipsetin en iyi anakartlarından bir tanesi.
SSD (Kioxia Exceria Pro) direkt üst segment bir SSD, Phison E18 kontrolcü kullanılıyor.
Kasa ve PSU (XPG Valor Mesh 750W Gold) gayet iyi, bu bütçede alınabilecek en iyi PSU'lardan bir tanesini kasayla birlikte alıyorsunuz. XPG Kyber 750W Gold PSU kullanılıyor olması lazım kasanın içinde.
Soğutucu (Thermalright Peerless Assassin 120 SE) olarak alınabilecek en iyi kule tipi soğutuculardan bir tanesini alıyorsunuz, 9950X3D işlemciyi bile soğutabilecek bir kule tipi soğutucu kendisi.
Yani kısacası bu bütçede alınabilecek aşağı yukarı en iyi parçaları alıyorsunuz. Üstelik bu sistemi aldıktan sonra yükseltme yapmak isterseniz de önünüz açık oluyor. En basitinden 4 RAM slotu, 2 adet M.2 slotu ile ek SSD ve RAM'ler alabiliyorsunuz.
Hocam kasa Rampage falan değil. Yaptığım özelleştirmelere bakar mısınız?
Herhangi bir hazır sistem toplayıp atmamışsınız ki özelleştirmelerine bakayım? 1. sayfadaki hazır sisteme özelleştirme yapılmış gibi değerlendirdim ben. Yaptığınız özelleştirmeler de bu bütçeye göre iyi değil orası ayrı.
Eğer sizin sistemi yanlış hesapladıysam 44 45k ediyorsa benimki daha mantıklı gibi geliyor...
Sizin sistem ne? Linkini atar mısınız? 42 numaralı mesaj haricinde herhangi bir sistem attığınızı göremiyorum ki o attığınız sistemin de eksikliklerini söyledim. Varsa önerdiğiniz başka bir sistem; linkini atın, tekrar değerlendirelim.