ahmetagzkr
Zeptopat
Daha fazla
Benim fiyat bantlarında alınabilecek bir işlemci mibaya iyi bir işlemci o.
BLADE-DUAL5060Ti / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi link gitmiş birdaha atıyorum.Taksit olmayacaksa şu sistemi şu özelleştirmelerle bakın derim bu fiyata zorlasak 5070'li bir sistem çıkar belki ama ben bir bakacağım 5070'li sistemlere.
İşlemci soğutucu 899TL ile Assassin X 120.
Anakartı ASUS Prime B650M-R.
RAM'leri Lexar Thor 32 GB.
SSD Kingston 1TB.
Yaparak bakın derim toplam 46k oluyor monitörle beraber 54K oluyor şimdi bir de 46k civarına 5070'li sistem bakacağım hocam.
hocam eğer onu alırsanız ekran kartını kısmanız gerekir arkadaşın attığı 9060XT yi alırsanız RTX 5060 TI 16gb yerine o zaman zorlayarak alabilirsiniz o işlemciyi.Benim fiyat bantlarında alınabilecek bir işlemci mi
Anladim hocam sagolunBLADE-DUAL5060Ti / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / ASUS Dual GeForce RTX 5060 Ti OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi link gitmiş birdaha atıyorum.
hocam eğer onu alırsanız ekran kartını kısmanız gerekir arkadaşın attığı 9060XT yi alırsanız RTX 5060 TI 16gb yerine o zaman zorlayarak alabilirsiniz o işlemciyi.
RAM'lerin Clock değerleri gözden kaçmış, düzelttim.Hocam iyi de CL48 RAM iyi değil...
Birincisi, orası 37 bin değil 44-45 bin arası bir şey ediyor, yanlış hesaplıyorsun....bir de burası 37K ediyor hocam, arkadaşın bütçesinde RTX 5060 Ti 16 GB hazır sistemler geliyor.
Ben kasayı bilerek Kasa + PSU olacak şekilde seçtim çünkü o şekilde çok daha uyguna geliyor. Akvaryum kasaların fiyatları genel olarak 5-6 bin TL bandında, bir de buna PSU ekleyince 10 binleri buluyor. Kasanın görünüş ve soğutma dışında performansa hiçbir etkisi yok. Normalden 2 kat fazla para vermeye değmez. Tabii bu biraz da sizin bileceğiniz iş.Hocam iki şey soracağım bilmediğim için,
1. Kasayı değiştirsek bir sorun olur mu hani daha çok akvaryum kasa gibi bir şey olsa
Sıvı soğutma görünüş açısından kullanılabilir ama performans açısından çok gereksiz olur. R5 7500F halihazırda stok fanla bile soğuyabilen bir işlemci, attığım kule tipi soğutucuyla birlikte buz gibi çalışır.2. Sogutma olarak sıvı soğutma kullansak sizce çok mu pahalı olur veya gereksiz mi kalır
Kısacası Hocam bütçeniz varsa benim attığımı alın eğer yoksa arkadaşın attığını alın.
Attığın sistemlerin hiçbiri benim attığımdan iyi değil. Anakart olarak B650'nin giriş seviyesi, kırpılmış anakartını; kasa olarak R*mpage'in dandirik kasasını ve içinde ne olduğu bilinmeyen PSU'sunu, SSD olarak da yine giriş seviyesi bir SSD öneriyorsun. O ekran kartındaki ''NVIDIA'' yazısına ne de kolay tav oluyorsunuz...Bebim attığım daha iyi hocam nvdia amd den önde teknoloji olarak.
RAM'lerin clock değerleri gözden kaçmış, düzelttim.
Birincisi, orası 37 bin değil 44-45 bin arası bir şey ediyor, yanlış hesaplıyorsun.
İkincisi, 5060 Ti ile 9060 XT performans anlamında birbirlerine yakınlar. Aradaki 4.500-5.000 TL'lik fiyat farkına değmez.
Ben kasayı bilerek kasa + PSU olacak şekilde seçtim çünkü o şekilde çok daha uyguna geliyor. Akvaryum kasaların fiyatları genel olarak 5-6 bin TL bandında, bir de buna PSU ekleyince 10 binleri buluyor. Kasanın görünüş ve soğutma dışında performansa hiçbir etkisi yok. Normalden 2 kat fazla para vermeye değmez. Tabii bu biraz da sizin bileceğiniz iş.
Sıvı soğutma görünüş açısından kullanılabilir ama performans açısından çok gereksiz olur. R5 7500F halihazırda stok fanla bile soğuyabilen bir işlemci, attığım kule tipi soğutucuyla birlikte buz gibi çalışır.
Sıvı soğutma gereksiz olur. Tabii bu da sizin bileceğiniz iş ama sırf görünüş için yine binlerce TL fazladan vermek zorunda kalacaksınız.
Birincisi, orası 37 bin değil 44-45 bin arası bir şey ediyor, yanlış hesaplıyorsun.
İkincisi, 5060 Ti ile 9060 XT performans anlamında birbirlerine yakınlar. Aradaki 4.500-5.000 TL'lik fiyat farkına değmez.
Ben kasayı bilerek kasa + PSU olacak şekilde seçtim çünkü o şekilde çok daha uyguna geliyor. Akvaryum kasaların fiyatları genel olarak 5-6 bin TL bandında, bir de buna PSU ekleyince 10 binleri buluyor. Kasanın görünüş ve soğutma dışında performansa hiçbir etkisi yok. Normalden 2 kat fazla para vermeye değmez. Tabii bu biraz da sizin bileceğiniz iş.
Sıvı soğutma görünüş açısından kullanılabilir ama performans açısından çok gereksiz olur. R5 7500F halihazırda stok fanla bile soğuyabilen bir işlemci, attığım kule tipi soğutucuyla birlikte buz gibi çalışır.
Sıvı soğutma gereksiz olur. Tabii bu da sizin bileceğiniz iş ama sırf görünüş için yine binlerce TL fazladan vermek zorunda kalacaksınız.
Attığın sistemlerin hiçbiri benim attığımdan iyi değil. Anakart olarak B650'nin giriş seviyesi, kırpılmış anakartını; kasa olarak r*mpage'in dandik kasasını ve içinde ne olduğu bilinmeyen PSU'sunu, SSD olarak da yine giriş seviyesi bir SSD öneriyorsun. O ekran kartındaki "NVIDIA" yazısına ne de kolay tav oluyorsunuz...
Seçili olan SSD giriş seviyesi, anakart zaten direkt AM5 soketinin giriş seviye chipseti. PSU 650W Bronze, yeterli gelecek olsa bile ileride yapılacak yükseltmelerde sıkıntı çıkaracaktır. Benim attığım kasanın 750W Gold PSU'lu versiyonuna göre kötü.
Üstteki atılan hazır sistem kötü, nedenlerini üstte belirttim. Almayın.Tamamdır hocam sıvı sogutma suan için gereksiz para olur görünüş için doğru ama belki kasayı değiştirebilirim bu sistemi alacak olursam o da kasanın güzel durmasını istiyorum başka birsey değil yani
Seçili olan SSD giriş seviyesi, anakart zaten direkt AM5 soketinin giriş seviye chipseti. PSU 650W Bronze, yeterli gelecek olsa bile ileride yapılacak yükseltmelerde sıkıntı çıkaracaktır. Benim attığım kasanın 750W Gold PSU'lu versiyonuna göre kötü.
RAM'ler 2x8 olmak üzere toplamda 16 GB, üstelik anakartta sadece 2 tane RAM slotu olduğu için sonradan ekleme de yapılamaz. Yükseltme yapılmak istendiğinde yeni RAM'ler için eskilerinin direkt çıkartılması gerekecek.
Sistemde seçili bir hava veya sıvı soğutma yok, işlemci de tray yani stok soğutucu dahil değil olarak gözüküyor. İşlemciyi soğutmak için dua edeceğiz galiba.
Kısacası detaylı bilginiz yoksa lütfen sadece işlemci ve ekran kartına bakarak sistem önerip milletin kafasını karıştırmayın.
Üstteki atılan hazır sistem kötü, nedenlerini üstte belirttim. Almayın.
Hemen yazıyorum.
Aşağıda attığım sistemin toplam fiyatı yaklaşık olarak 45 bin TL yapıyor, kalan 5 bin TL'lik bütçeyle veya bütçeyi biraz daha aşarak monitör de alınabilir. Ben monitör piyasasına hakim olmadığım için öneremeyeceğim, onun için ayrı konu açabilirsiniz hakkınız varsa.
Ekran kartı: RX 9060 XT 16 GB.
İşlemci: R5 7500F.
Anakart: MSI Pro B650M-PAMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci özelliklerini incele, 5.833,20 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
RAM: XPG Lancer Blade 16 GB (2 tane alınacak)MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.559,66 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SSD: Kioxia Exceria Pro 1 TB M.2 SSD.
Kasa + PSU: XPG Valor mesh + XPG Kyber 750W Gold.Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.319,90 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
İşlemci soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
O fiyata orta segment sistem toplanabilir zaten. Arkadaşın önerdiği parçalar giriş seviyesi.Kanka 50k fiyata nasıl giris seviyesi sistem olabiliyor ya? En azından orta sistem falan olur diye düşünüyordum ben.
Attığın sistemlerin hiçbiri benim attığımdan iyi değil. Anakart olarak B650'nin giriş seviyesi, kırpılmış anakartını; kasa olarak r*mpage'in dandik kasasını ve içinde ne olduğu bilinmeyen PSU'sunu, SSD olarak da yine giriş seviyesi bir SSD öneriyorsun. O ekran kartındaki "NVIDIA" yazısına ne de kolay tav oluyorsunuz...
O fiyata orta segment sistem toplanabilir zaten. Arkadaşın önerdiği parçalar giriş seviyesi.
Bu attığım sistemde kasanın içinde bilindik, iyi bir PSU olan XPG Kyber 750W Gold PSU var. Sizin alacağınız beyaz kasalarda muhtemelen PSU olmayacak, olanlarda da PSU kaliteli olmayacak. Doğru düzgün bir kasa ve PSU için yaklaşık 10 bin TL bütçe lazım. Bu da normalde harcayacağınızın yaklaşık 2 katı ve performans açısından neredeyse hiçbir getirisi yok.Bu dediğiniz sistemi diyorum?
Şöyle söyleyeyim, benim attığım sistemde:Sizin yazdığınız sistem orta segment mi yoksa az daha üstü diyebilir miyiz?
Herhangi bir hazır sistem toplayıp atmamışsınız ki özelleştirmelerine bakayım? 1. sayfadaki hazır sisteme özelleştirme yapılmış gibi değerlendirdim ben. Yaptığınız özelleştirmeler de bu bütçeye göre iyi değil orası ayrı.Hocam kasa Rampage falan değil. Yaptığım özelleştirmelere bakar mısınız?
Sizin sistem ne? Linkini atar mısınız? 42 numaralı mesaj haricinde herhangi bir sistem attığınızı göremiyorum ki o attığınız sistemin de eksikliklerini söyledim. Varsa önerdiğiniz başka bir sistem; linkini atın, tekrar değerlendirelim.Eğer sizin sistemi yanlış hesapladıysam 44 45k ediyorsa benimki daha mantıklı gibi geliyor...