50 bin TL'ye kadar OLED monitör önerisi

gokdenizz

Kilopat
Arkadaşlar merhaba.

OLED monitör almak istiyorum 360 Hz almak istiyordum ilk başta. Ama fiyatları görünce 500 Hz daha mantıklı geldi.

Amazon.com.tr -- 360 Hz -- 34.000 TL.

Amazon.com.tr -- 500 Hz -- 46.700 TL.

Sizce almışken en iyisini mi alsam? Yanlış bilmiyorsam ASUS da OLED koruma sistemi var diye biliyorum. Yardımlarınız bekliyorum.

Sistemim ;

Asus PRIME B650M-R
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB
XFX Swift Radeon RX 9060 XT OC Gaming 16GB GDDR6 128 Bit
CORSAIR 16GB Vengeance LPX 5600MHz CL36 DDR5 X2

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.

OLED monitör almak istiyorum 360 Hz almak istiyordum ilk başta. Ama fiyatları görünce 500 Hz daha mantıklı geldi.

Amazon.com.tr -- 360 Hz -- 34.000 TL.

Amazon.com.tr -- 500 Hz -- 46.700 TL.

Sizce almışken en iyisini mi alsam? Yanlış bilmiyorsam ASUS da OLED koruma sistemi var diye biliyorum. Yardımlarınız bekliyorum.

Sistemim ;

Asus PRIME B650M-R
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB
XFX Swift Radeon RX 9060 XT OC Gaming 16GB GDDR6 128 Bit
CORSAIR 16GB Vengeance LPX 5600MHz CL36 DDR5 X2
500hz deneyimini elde etmen için sisteminin kararlı 500-550fps arası vermesi şart. Ayrıca 360hz den sonrasını bir insanın algılaması ve ona göre tepki vermesi imkansıza yakın oluyor hatta hissetmezsin bile. 360hz kaliteli panel tipli ve teknolojili oled bir monitör işini fazlasıyla görür hem rekabetçi hem hikâyeli oyun anlamında.

Peki ASUS'un LED koruma sistemi hakkında ne düşüyorsunuz aradaki farkı o kapatabilir mi?
Şöyle söyleyeyim Asusun nit parlaklık değerleri daha yüksek yani ışık altında daha net ve parlak durabilir diğerine göre. Aslında fiyat farkının asıl sebebi Asus'un daha yüksek SDR parlaklık + daha iyi yansıma kontrolü + daha parlak fabrika gamma ayarı sunması. Mağazadan gidip görmen daha iyi olabilir.

360 olarak bu monitör var fakat Neo yakınlık sensörü yok yanma vs karşılaşır mıyım?
Ayrıca fiyat olarak 10.000 TL gibi bir fark var.

Bu bütçe bandına çıktıysan alacağın monitörün hiçbir teknolojik olarak eksikliği veya düşük özelliği olmamalı. OLED monitörlerin en korumalı olanını bile alsan yanma riski her türlü var maalesef. Eğer yanma riskini göze almak istemezsen mini LED'e bakabilirsin az çok aynı görüntü kalitesine sahiptir ama yok ben OLED alacağım en iyi görüntü ve renk deneyimini yaşamak istiyorum diyorsan piyasaya en son hangi OLED monitör çıktıysa onu almanı öneririm. Çünkü OLED teknolojisi zamanla üst üste konularak gelişiyor. Bu yüzden OLED monitör piyasasında en son hangi model çıktıysa onu almak her türlü daha iyi olur. Bu konuda sana en önemli tavsiyem Hertz konusuna çok takma. Zaten OLED monitör alıyorsun tepki süresi muazzam. Fakat OLED monitörde 360Hz altına düşmemen gerek çünkü görüntüde bulanıklık yapıyor. OLED de 240Hz sınırın olsun. Mesela teknolojik olarak çok üstün ve yanma riski en az olan bir OLED monitörün Hertz'i 240 olsa bile ben alırım. Zaten 240Hz altı OLED monitör çok yok piyasada olmamalı da.

Bu bütçe bandına çıktıysan alacağın monitörün hiçbir teknolojik olarak eksikliği veya düşük özelliği olmamalı. OLED monitörlerin en korumalı olanını bile alsan yanma riski her türlü var maalesef. Eğer yanma riskini göze almak istemezsen mini LED'e bakabilirsin az çok aynı görüntü kalitesine sahiptir ama yok ben OLED alacağım en iyi görüntü ve renk deneyimini yaşamak istiyorum diyorsan piyasaya en son hangi OLED monitör çıktıysa onu almanı öneririm. Çünkü OLED teknolojisi zamanla üst üste konularak gelişiyor. Bu yüzden OLED monitör piyasasında en son hangi model çıktıysa onu almak her türlü daha iyi olur. Bu konuda sana en önemli tavsiyem Hertz konusuna çok takma. Zaten OLED monitör alıyorsun tepki süresi muazzam. Fakat OLED monitörde 360Hz altına düşmemen gerek çünkü görüntüde bulanıklık yapıyor. OLED de 240Hz sınırın olsun. Mesela teknolojik olarak çok üstün ve yanma riski en az olan bir OLED monitörün Hertz'i 240 olsa bile ben alırım. Zaten 240Hz altı OLED monitör çok yok piyasada olmamalı da.

Demek istediğin şu şekilde anlıyorum

Asus ROG Strix OLED XG27ACDMS Monitör - 280 Hz - Yakınlık (Proximity) Sensörü mevcut - 30.000 TL

Asus ROG Strix OLED XG27ACDMS Monitör - 360 Hz - Yakınlık (Proximity) Sensörü yok - 36.000 TL

Sizin tercihiniz Yakınlık sensörü koruması için 280 Hz almamı öneriyorsun.

Peki biraz daha beklemek OLED için daha iyi olabilir mi daha az yanma riskli OLED'lerde önümüzde ki 6-7 ay içerisinde gelebilir mi acaba bilginiz var mı?

Demek istediğin şu şekilde anlıyorum.

Asus ROG Strix OLED XG27ACDMS Monitör - 280 Hz - Yakınlık (Proximity) Sensörü mevcut - 30.000 TL.

Asus ROG Strix OLED XG27ACDMS Monitör - 360 Hz - Yakınlık (Proximity) Sensörü yok - 36.000 TL.

Sizin tercihiniz yakınlık sensörü koruması için 280 Hz almamı öneriyorsun.

Peki biraz daha beklemek OLED için daha iyi olabilir mi daha az yanma riskli OLED'lerde önümüzde ki 6-7 ay içerisinde gelebilir mi acaba bilginiz var mı?

Açıkçası uzun zamandır OLED monitörlere ve piyasası ile çok ilgilenmiyorum ama bilgim var teknolojisi hakkında. Ben sizin yerinizde olsam ve bu kadar ciddi paralar verecek olsam monitöre, kesinlikle paramı ve malımı riske atmazdım. Her ne olursa olsun son nesil hangi koruma teknolojisi kullanan bir OLED monitör modeli varsa onu satın alırım hocam. Tabii ben sizin ne tür bir oyuncu olduğunuzu bilmiyorum misal benim gibi rekabetçi ağırlıklı oyun oynuyorsanız monitörün teknolojik olarak üstünlüğünün yanında performansınında iyi olmasını beklerim. Siz araştırmanızı yapın hemen aceleyle monitör almak zorunda değilsiniz belki yakında iyi model çıkabilir. Eğer rekabetçi oyuncuysanız Hertz sınırı 360, hikayeli oyun ve gündelik takılıyorsanız 240Hz sınırınız olsun. Bunun aşağısında OLED monitörlerde görüntü bulanık oluyor maalesef.

Açıkçası uzun zamandır OLED monitörlere ve piyasası ile çok ilgilenmiyorum ama bilgim var teknolojisi hakkında. Ben sizin yerinizde olsam ve bu kadar ciddi paralar verecek olsam monitöre, kesinlikle paramı ve malımı riske atmazdım. Her ne olursa olsun son nesil hangi koruma teknolojisi kullanan bir OLED monitör modeli varsa onu satın alırım hocam. Tabii ben sizin ne tür bir oyuncu olduğunuzu bilmiyorum misal benim gibi rekabetçi ağırlıklı oyun oynuyorsanız monitörün teknolojik olarak üstünlüğünün yanında performansınında iyi olmasını beklerim. Siz araştırmanızı yapın hemen aceleyle monitör almak zorunda değilsiniz belki yakında iyi model çıkabilir. Eğer rekabetçi oyuncuysanız Hertz sınırı 360, hikayeli oyun ve gündelik takılıyorsanız 240Hz sınırınız olsun. Bunun aşağısında OLED monitörlerde görüntü bulanık oluyor maalesef.

Hocam şöyle söyleyeyim oyun tarzım biraz dönemsel bu aralar rekabetci oyunlara sardım bundan 2-3 ay önce deli gibi PS5 de hikayeli oyun oynadım o yüzden ben de kararsızım bu kadar para verip de monitörüm acaba yanacak mı korkusuyla da yaşamak istemiyorum anladığım kadarıyla OLED ne kadar güzel ve zevkli gözüksede risk faktörü daha fazla gibi. O yüzden en iyisi ben 380 Hz IPS bir monitör alıp hayatıma devam edeyim :D

IPS olarak da bu monitörler arasında kaldım.

Asus ROG Strix XG279CNS Monitör ( almaya en yakın olduğum )

Sizin fikriniz nedir veya bir öneriniz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı