50 bin TL'ye sıfırdan sistem toplamak vs R5 3600 RX 5700 XT sistemi güncellemek

ard26tr

Megapat
50.000 TL'ye oyun oynamak için bir sistem toplamak istiyorum ama halihazırda zaten bir bilgisayarım var. Sıfırdan toplamak ya da olanı yükseltmek konusunda kararsızım. Bu bilgisayarın hangi parçalarını yeni sistemde kullanabilirim? Bu konuda da fikir verebilirseniz çok iyi olur.

Şu anki mevcut sistemim:
AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci.
G.Skill 16 GB(2x8) Ripjaws V 3600MHz CL18 DDR4 RAM (F4- 3600C18D-16gvk)
Gigabyte B450 Gaming X 3600MHz(OC) RGB M.2 AM4 ATX anakart.
Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC 8G 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.
High Power 750W 80+ bronz güç kaynağı.
MSI MAG Forge 100M tempered glass RGB USB 3.2 ATX mid Tower kasa.
XPG 512 GB SX8200 Pro NVMe okuma 3500 MB-yazma 3000mbm. 2 SSD (aSX8200PNP-512GT-C)

Mevcut sistemi elden çıkar elde ettiğin parayı mevcut bütçeye kat ve yeni bir sistem topla bence.

Hocam biraz aciliyetim var açıkçası, zaten satsam dahi 50 binin üzerine çok çıkmak istemiyorum. Bendeki sistemde en azından kasa, güç kaynağı ve SSD'yi kullanamaz mıyım?

Elinizde bulunan sistemin güç kaynağını, kasasını ve SSD'sini alıp diğer parçaları satın. AM5 işlemci, anakart ve yüksek performanslı ekran kartı alın. En mantıklı seçim bu olur.

Tam olarak aklımda bu vardı hocam. Güç kaynağından ötürü bir sorun yaşar mıyım? Çünkü eski biraz alalı 5 seneden fazla oluyor sistemi. Bu 3'ü hariç sıfırdan alayım parçaları o zaman.

Hocam biraz aciliyetim var açıkçası, zaten satsam dahi 50 binin üzerine çok çıkmak istemiyorum. Bendeki sistemde en azından kasa, güç kaynağı ve SSD'yi kullanamaz mıyım?

Tam olarak aklımda bu vardı hocam. Güç kaynağından ötürü bir sorun yaşar mıyım? Çünkü eski biraz alalı 5 seneden fazla oluyor sistemi. Bu 3'ü hariç sıfırdan alayım parçaları o zaman.

750W 50 bin TL'ye alacağın sistemlerin cogunu besler ama PSU güvenilir mi markası nasıl bilmiyorum. İlk defa duydum bu markayı. Ayrıca parça parça almaktansa 50 bin TL'ye cok daha fırsat bir hazır sistem düşürüp almanı tavsiye ederim. Hazır sistemler genelde tek tek toplamadan daha ucuz oluyor. Tabii iyice araştırmalısın iyi bir sistem düşürmek için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı