50 bin Türk Lirası değerinde bilgisayar sistemi toplama önerisi

Bütçe
50 bin Türk Lirası
Başka hangi ekran kartı uygun fiyatlı ve performanslı olabilir diye dün biraz bakındım. 5070 ile RX 9070 XT birbirine yakın gibiler. 5070'te olan bazı özellikler RX 9070 XT'te yokmuş sanırım ve 5070'ten daha fazla RAM kullanımı varmış. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

-Öncelikle 9070XT biraz daha geleceğe dönük bir GPU.

-9070XT yerine 5070 seçen biri Unity Blender gibi programları düşünerek seçebilir.
Sizin bu programlarla işinizin olmadığını oyun odaklı olduğunuzu belirtiniz.

-Eğer oynadığınız oyunlar 2K 4K da yüksek detaylı hikayeli oyunlar olacaksa 9070XT seçin ki ileride VRAM sıkıntısı yaşamayın.

-Ama geçenlerde window 11 için NVIDIA kartlarda kullanılan VRAM miktarını düşüren bir güncelleme olacağını performansın bayağı artacağını söyleyen bir post görmüştüm.
Bu güncelleme fikrimce 2-3 sene içerisinde gelir bu da zaten ileride VRAM sıkıntısı yaşamamanızı sağlayacaktır.

-İşi garantiye alırsak.
Siz rekabetçi oyunları daha çok oynuyorsanız.
Hikayeli oyunlarda DLSS MFG açarım diyorsanız.
5070 alın.
Hikayeli oyunları yüksek detaylarda oynayacaksanız 9070XT alın.

-Öncelikle 9070XT biraz daha geleceğe dönük bir GPU.

-9070XT yerine 5070 seçen biri Unity Blender gibi programları düşünerek seçebilir.
Sizin bu programlarla işinizin olmadığını oyun odaklı olduğunuzu belirtiniz.

-Eğer oynadığınız oyunlar 2K 4K da yüksek detaylı hikayeli oyunlar olacaksa 9070XT seçin ki ileride VRAM sıkıntısı yaşamayın.

-Ama geçenlerde window 11 için NVIDIA kartlarda kullanılan VRAM miktarını düşüren bir güncelleme olacağını performansın bayağı artacağını söyleyen bir post görmüştüm.
Bu güncelleme fikrimce 2-3 sene içerisinde gelir bu da zaten ileride VRAM sıkıntısı yaşamamanızı sağlayacaktır.

-İşi garantiye alırsak.
Siz rekabetçi oyunları daha çok oynuyorsanız.
Hikayeli oyunlarda DLSS MFG açarım diyorsanız.
5070 alın.
Hikayeli oyunları yüksek detaylarda oynayacaksanız 9070XT alın.

Şimdiye kadar attığınız parçalar arasında seçimler yaptım ve hepsini fiyatıyla not alıp daha kolay okunması amacıyla ekran görüntülerini aldım. Yuvarlanmış fiyatlarıyla toplam 71 bin 119 lira ediyor. Ben kendi çapımda kontrol ettim ve eksik bir parça yok sanırım. Konunun başlığında yazdığı gibi bütçeyi 50 bin lira olarak belirtmiştim ama "birazcık" aşmış olabiliriz :D. Ancak günümüz şartları gereğiyle sağlam ve uzun ömürlü bir sistem kurmak gerekiyor. Gözümden kaçan herhangi bir detay varsa belirtebilirsiniz. 20250824_155150.jpg 20250824_155203.jpg

Şimdiye kadar attığınız parçalar arasında seçimler yaptım ve hepsini fiyatıyla not alıp daha kolay okunması amacıyla ekran görüntülerini aldım. Yuvarlanmış fiyatlarıyla toplam 71 bin 119 lira ediyor. Ben kendi çapımda kontrol ettim ve eksik bir parça yok sanırım. Konunun başlığında yazdığı gibi bütçeyi 50 bin lira olarak belirtmiştim ama "birazcık" aşmış olabiliriz :D. Ancak günümüz şartları gereğiyle sağlam ve uzun ömürlü bir sistem kurmak gerekiyor. Gözümden kaçan herhangi bir detay varsa belirtebilirsiniz.Eki Görüntüle 2561877Eki Görüntüle 2561878
hocam enermax psu ve soğutmayı fazladan seçtiniz
enermax psu 3090 lı sistem içindi
cpu soğutma olarak dilerseniz kule dilerseniz sıvı soğutmayı alın kule tipinde çok sorun yaşamazsınız
7500f ile kullananlar sıkıntı yaşamadığını belirtmiş 14600k biraz daha az ısınan bir işlemci
bana kalırsa enermax psu ile arctic sıvı soğutmayı kaldırın ramleri sahibindenden de alabilirsiniz

Hocam ENERMAX PSU ve soğutmayı fazladan seçtiniz.
ENERMAX PSU 3090'lı sistem içindi.
CPU soğutma olarak dilerseniz kule dilerseniz sıvı soğutmayı alın kule tipinde çok sorun yaşamazsınız.
7500F ile kullananlar sıkıntı yaşamadığını belirtmiş 14600k biraz daha az ısınan bir işlemci.
Bana kalırsa ENERMAX PSU ile Arctic sıvı soğutmayı kaldırın RAM'leri sahibindenden de alabilirsiniz.

RAM haricinde dediğiniz gibi yaptım ve 61 bin liraya kadar fiyat düştü. Başka bir tavsiyeniz var mıdır?

RAM haricinde dediğiniz gibi yaptım ve 61 bin liraya kadar fiyat düştü. Başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Eğer şehir içi elden gidip alabilecekseniz başka ilanlara da bakabilirim Param Güvende ilanları biraz daha fiyatı fark ediyor.

Başka hangi ekran kartı uygun fiyatlı ve performanslı olabilir diye dün biraz bakındım. 5070 ile RX 9070 XT birbirine yakın gibiler. 5070'te olan bazı özellikler RX 9070 XT'te yokmuş sanırım ve 5070'ten daha fazla RAM kullanımı varmış. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
RX 9070 XT RTX 5070 in çok üstünde 9070 XT nin rakibi 5070 TI onuda bazı oyunlarda geçiyor 9070 XT.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı