%50 İndirimli Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon vs Tam Burslu Grafik Tasarımı

Hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    16
Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba... Bu yıl "Çizgi Film ve Animasyon" için girdiğim sınav benim için korkunç bir başarısızlık oldu. Ailem hiçbir şekilde mezuna kalmama izin vermiyor. Meslek Lisesinin ve stajın yarattığı zaman kaybından bahsettim fakat 2 yıllık bölüm okumamı ve hemen mezun olup memur olmamı istiyorlar (Çok basit sanki anasını satayım).

Meslek Lisesi, Bilişim mezunu olduğum için Grafik Tasarımı'nda bonusum var ve tam burslu tutturabiliyorum, fakat Grafik Tasarım ile Modelleme/Animasyon farklı alanlar... Ders içeriklerine de baktım, 3D Animatör olmak isteyen biri olarak hoşuma gitmediğini söylemeliyim. Üstelik Grafik Tasarım DGS ile 4 yıllık Animasyon'a geçemiyor.

Size danışmak istediğim şu: Sizce değer miydi? Farklı kişilerin görüşlerini almak istiyorum.

Grafik Tasarım:
Artılar:
--Ücretsiz okuyabilirim.

Eksiler:
--Animasyon ile tam bir alakası yok.
--Çizim ile alakalı sorunlarım olduğu için kalma riskim diğerine göre biraz daha fazla.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon:

Artılar:
--Benim alanım. 3D modelleme eğitimi almış olurum.
--Ders içerikleri çoğunlukla 3D olduğu için geçerim.
--DGS ile hayalimdeki bölüm Çizgi Film ve Animasyon'a geçme şansımı tamamen kaybetmemiş olurum.
--Daha mutlu 2 yıl geçirmemi sağlar.

Eksiler:
--Meslek Lisesi Stajı ile biriktirdiğim parayı kaybederim. (Buna değer.)
--Ailemi ikna etmem çok daha zor.

1658475877816.png

Son düzenleme:
fakat 2 yıllık bölüm okumamı ve hemen mezun olup memur olmamı istiyorlar
Yanlış anlama, seni ya da aileni kötülemek için demiyorum da herkes bu mantıkta baktığı için yığılma oldu atamalarda :D

Benim düşünceme göre de sırf burslu diye gidip o bölümü tercih etme. Eksisine baktım da böyle yazmışsın:
--Çizim ile alakalı sorunlarım olduğu için kalma riskim diğerine göre biraz daha fazla.
Bu burs olayının detaylarını tam bilemiyorum da belirli bir süre içerisinde olması lazım. Emin değilim, bitiremezsen de bursun kesiliyor. Bunu araştırmak gerek.

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon:
Bu bölümün artısı daha fazla ve DGS ile de olsa geçişin var. Bence buna git derim.

--Ailemi ikna etmem çok daha zor.
Neden? Bu kısmı anlayamadım.

Neden? Bu kısmı anlayamadım.
Para yüzünden, gereken paranın %80'ini stajda kendim çalışarak biriktirdim fakat Grafik Tasarım tam burslu bir alternatif olduğu için karşı çıkıyorlar.

Yanlış anlama, seni ya da aileni kötülemek için demiyorum da herkes bu mantıkta baktığı için yığılma oldu atamalarda :D
Defalarca sordum onlara; torpilimiz yok, tanıdığımızı yok! 8 bin kişilik Polislik Okulu kontenjanına 150 bin kişi başvururken girebileceğime inanıyorlar.

Bu burs olayının detaylarını tam bilemiyorum da belirli bir süre içerisinde olması lazım. Emin değilim, bitiremezsen de bursun kesiliyor. Bunu araştırmak gerek.
Doğru hatırlıyorsam kalmak bursu kesmiyor fakat eğitimin 3. yıla sarkması durumunda burssuz bir şekilde 3. yılı tamamen ödemen gerekiyor.

@Turgineer o burs detayını tam ben de bilemiyorum da okul uzaması durumunda sorun oluyor olması lazım. ÖSYM bursu sonuçta.

Merhaba,
Bende bu yıl YKS'ye gireceğim.
Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon okumayı düşünüyorum fakat bölüm hakkında geniş kapsamlı bir bilgiye sahip değilim.

Merhaba,
Bende bu yıl YKS'ye gireceğim.
Bilgisayar destekli tasarım ve animasyon okumayı düşünüyorum fakat bölüm hakkında geniş kapsamlı bir bilgiye sahip değilim.
Bir bölüme girmedim. Bu yıl tekrar YKS'ye gireceğim.

Dostum, tabii ki de senin için 2. seçenek. Çünkü senin için en mantıklısı, senin için en akıllısı ve çünkü senin kendini daha çok geliştirebileceğin bir seçenek. Grafik tasarım ön lisans mezunuyum fakat okulda öğrendiğim şeyler ve gösterilen şeyler YouTube üzerinden öğrendiklerimi geçmedi. Bu okuldan okula, öğretmenden öğretmene tabii ki de değişiyor fakat kendi gördüğüm bu şekilde. Grafik tasarım ders içeriklerine gelirsek yoğunluk çizim üzerine, hem el ile hem dijital. Buna yönelik bir becerin ve isteğin yoksa kesinlikle tavsiye etmem. Animasyon konusuna gelirsek derslerin içerisinde böyle bir ders vardı fakat 3D değil, genellikle halihazırda olan objeler ya da fotoğraflar üzerinden animasyon gösterildi ve öğretildi anlayacağın üzerinde çok durduğumuz bir ders olmadı.

• Okul içerisinde gösterilen ve öğretilen programlar;
    1. Adobe Photoshop
    2. Adobe Illustrator
    3. Adobe InDesign
    4. Adobe After Effects
    5. Adobe XD

Technopat Haberler

Geri
Yukarı