50 Mbps İnternet 3.0 MB/s'de İndirme Sorunu

Merhaba arkadaşlar sorunum başlıkta mevcut.
Speedtest ile test yaptığımda 50 download, 5 upload almaktayım fakat Steam, Blizzard vb. yerlerde 6.0 MB/s olması gerekmiyor mu? Nerede olursa olsun sabit 3.0 la indiriyorum.

Bazen iki katını gösteriyor speed test takılma ona tarifenizdeki hız neyse ona bakın. Eğer tarifenizdeki hız 50 mbps ise sıkıntı var demektir. Bende de aynı şekilde gösteriyor.

Ben 24 Mbps hız olan taahhüt kullanıyorum şu an anlık olarak project cars 2 indiriyorum indirme hız değerim 2.7 ve 2.5 arasında gidiyor üstüne şu an müzik dinliyorum YouTube'den ve forumda geziyorum bence sizin tesisatlarınızda ya da modeminizde sorun olabilir mevcut internet sağlayıcınızı aramanızı öneririm.

Benim tarifem 25 Mbps fakat diğer arkadaşlarımda da artış oldu. 50 Mpbs le 100 e felan yükseldi onlar da nedenini bilmiyor. Hızları normal onların benimde kafama takıldı.

Öncelikle Steam'a girip indirme sınırı varsa bunu kaldırın eğer yoksa eydeki diğer cihazların bağlantısını kesin ve kablolu olarak direk bağlayın hala sorun çözülmediyse sorunuzu cevaplayamayacağım.
Ayrıca bu pek muhtemel değil ama olabiliyor internet üzerinden modeminizin bant genişliğini en üste alın TTNET'in 192.168.1.1 kodu gibi eğer TTNET ise buradan yapabilirsiniz.

50 mbit kullanıyor olabilirsin ancak modemine bu hız geliyor mu ? Öncelikle bunu kontrol et. Durum sekmesinden

Mevcut Veri Oranı (Kbps)511651176
Maximum Veri Oranı (Kbps)4284586435

bu şekilde olması gerekiyor. Eğer değilse sen zaten 24 mbit 'e kadar kullanıyorsun demektir. Bu da altyapı yeterli olmadığının kanıtıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı