50 Mbps internet çok yavaş

Makaleler
7
Arkadaşlar 1 - 2 hafta önce yeni eve taşındım ve bu evin altyapısı çok kötüymüş. İnternet hattını dışarıdan verdiler, öyle bağlandı. 50 Mbps fakat sanki 8-5 miş gibi hız var. YouTube'da bir videoya basıyorum, bekletiyor 10 saniye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Speedtest'te kaç Mbps gözüküyor?

50mbps fakat/gibi kelimeler çok açıklayıcı yorumlar değiller. Hız testi sitelerinden bir görüntü atabilir misin? Sana gelen interneti görelim öncelikle. Gerçekten internetin mi yavaş yoksa yazılımsal bir sıkıntı mı var önce onu ayrıştıralım.
Kablolu mu bağlanıyorsun, kablosuz mu?
İnternet sitesinin yüklenmesini yavaşlatacak eklentiler tarayıcında yüklü olabilir mi? Mesela Youtube Adblock eklentisini denemiştim bi' ara gerçekten ağır çalışıyordu, kendi işlemleri bitene kadar sayfayı yüklemiyordu.

50mbps fakat/gibi kelimeler çok açıklayıcı yorumlar değiller. Hız testi sitelerinden bir görüntü atabilir misin? Sana gelen interneti görelim öncelikle. Gerçekten internetin mi yavaş yoksa yazılımsal bir sıkıntı mı var önce onu ayrıştıralım.
İnternet sitesinin yüklenmesini yavaşlatacak eklentiler tarayıcında yüklü olabilir mi? Mesela Youtube Adblock eklentisini denemiştim bi' ara gerçekten ağır çalışıyordu, kendi işlemleri bitene kadar sayfayı yüklemiyordu.
Dalgalanma olabilir. Şuradan test sonuçlarını paylaşın.
net speed.PNG

50Mbps fakat/gibi kelimeler çok açıklayıcı yorumlar değiller. Hız testi sitelerinden bir görüntü atabilir misin? Sana gelen interneti görelim öncelikle. Gerçekten internetin mi yavaş yoksa yazılımsal bir sıkıntı mı var önce onu ayrıştıralım.
İnternet sitesinin yüklenmesini yavaşlatacak eklentiler tarayıcında yüklü olabilir mi? Mesela YouTube AdBlock eklentisini denemiştim bi' ara gerçekten ağır çalışıyordu, kendi işlemleri bitene kadar sayfayı yüklemiyordu.

AdBlock kurulu - kablolu kullanıyorum.
50Mbps fakat/gibi kelimeler çok açıklayıcı yorumlar değiller. Hız testi sitelerinden bir görüntü atabilir misin? Sana gelen interneti görelim öncelikle. Gerçekten internetin mi yavaş yoksa yazılımsal bir sıkıntı mı var önce onu ayrıştıralım.
İnternet sitesinin yüklenmesini yavaşlatacak eklentiler tarayıcında yüklü olabilir mi? Mesela YouTube AdBlock eklentisini denemiştim bi' ara gerçekten ağır çalışıyordu, kendi işlemleri bitene kadar sayfayı yüklemiyordu.

Hocam çok teşekkür ederim AdBlock vardı onu kaldırınca hızda bayağı artış oldu.
Güncelleme yine yavaşladı anlamıyorum niye oluyor. Eski evimdeki internet 100Mbps ve altyapısı iyiydi ondan mı kaynaklıdır?

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 1336298

AdBlock kurulu - kablolu kullanıyorum.

Hocam çok teşekkür ederim AdBlock vardı onu kaldırınca hızda bayağı artış oldu.
Güncelleme yine yavaşladı anlamıyorum niye oluyor. Eski evimdeki internet 100Mbps ve altyapısı iyiydi ondan mı kaynaklıdır?
Öncelikle kabloluya geçmenizi öneririm. Wifi interneti yavaşlatır, uzaklığa ve wifi adaptörünün kalitesine, çevredeki sinyallere vs göre değişir yavaşlatması ama yine de kablolu bağlanmak en iyisi. Hiç yoktan daha stabil bir bağlantınız olur.

Daha sonra güncelleme yavaşladı derken neyin güncellemesi yavaşladı? İndirmelerde kaynaklanan yavaşlık her zaman sizden kaynaklanan sorun olmayabilir. Sizin internetinizin iyi olduğu durumlarda dahi indirmelerde sunucunun da size sunduğu imkanları ele almak lazım. Mesela bende de 75mbps olmasına rağmen valorant bazen birkaç kb ile güncelleniyor. Sunucu kaynaklı bir yavaşlık mı bug mı bilmiyorum ama benden kaynaklı olmadığı kesin. Çünkü steamde maksimum hızda yükleme yapabiliyorum. Bazı indirme siteleri size hız limiti koyar, sunucudan belli bir mb'ın üstünde veri transferi yapamazsınız. Aklıma ilk Turbobit geldi.

ve son olarak elbette 100mbps'den 50mbps'ye geçmek size hissettirilir bir yavaşlık sunmuş olur yarı yarıya sonuçta ama ben şahsen normal bir kullanıcıya yetecek bir hız olduğuna inanıyorum 50mbps'in. Bunun üstündeki hızlar sadece çok yüksek boyuttaki dosyaları daha kısa sürede indirmenize yarar bir yerden sonra internet hızının internette gezinmeye çok etkisi olmadığını düşünüyorum. Saniyede ortalama 5-6mb veri aktarımı yapabiliyorsunuz. Örneğin Technopat Sosyal'in ana sayfası 2mb'lik veri içeriyor sadece. 2mb'ın üstündeki bantgelişliği size ek bir hız sunmayacaktır. İnternet hızını 30mbps de olsa, 50mbps de olsa aynı hızda açılacaktır, burada önemli olan sunucu-istemci arasındaki gecikme değerleri oluyor onlar da 3 aşağı 5 yukarı hep aynıdır istisnalar hariç.

Retest butonunun sağındaki üçüncü butona basıp indirdiğin CSV uzantılı dosyayı paylaşır mısın?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı