50 Mbps internete geçiş sonrası kopmalar yaşanıyor

Ukala ve saygısız insanlar tarafından suçlanınca, hakarete uğrayınca veya tepki tuşları ile taciz edilince hak ettikleri cevabı verdiğim zaman moderatörler tetikleniyor. Sorunlu veya okuduğunu anlamayan üyeleri paratoner gibi üzerime üzerime çekiyorum maalesef. O yüzden bugün de görmezden geliyorum. Konuya denk gelen admin veya moderatör varsa da rica ediyorum. Eğer mümkünatı varsa bir üyeyi komple engelleme seçeneği gelsin. Forum kültüründe örneğini görmedim ama maalesef eksikliğini hissediyorum.

Şu an daha önceki mesajlarımdaki gibi sadece konu sahibi arkadaşa sesleniyorum.

İstediğini deneyebilirsin. Hız değiştirtmek bu şartlar altında mümkündür. Ortada bir sorun varsa sıkıntı çıkartmadan paket değiştirmeleri gerekir. Hatta gerekirse paket değiştirmeden nms hız profili de düşürebilirler. CRC hatasının bununla alakalı olduğuna dair hiçbir şey duymadım hayatımda. Kaldırabileceğinden yüksek hız tayin edilmesi bağlantıda kopma ve hatta geç bağlantı kurulması gibi sorunlar doğuruyor. Sende öyle bir sorun yokmuş. Beni yukarıda yazdığım düşünceye iten şeyi izah etmek için detaylandırayım. Burada dijital verinin aktarım sırasında bozulması söz konusudur. CRC de bu bozulmaları tespit için kullanılan bir yöntemdir. Nadir de olsa her bağlantıda hata çıkabilir. Ancak çok sayıda pakette hata varsa ve bu sayı düzenli olarak artıyorsa bağlantıda düpedüz kusur var demektir. Bağlantının hangi aşamasında kusur olduğunu şu an bilmiyoruz. Paslanan, parazit alan bir bağlantıdan olabileceği gibi modem kaynaklı olduğu da iddia edenler oluyor. Şimdi sen birden fazla modem denemişsin. Üstüne üstlük tesisat değiştirilmiş hatta bina önündeki ankastre kutusu kontrol edilip kısa bir kablo ile ev içi tesisat bypass edilerek kontrol edilmiş. Hat değerleri her durumda da aynı çıktığına göre bağlantının "senin sorumluluğunda" olan kısmında yani ev içi tesisat ve modemde sorun yok diyebiliriz. Olsaydı ADSL zamanında da az çok problem çıkardı. Senin komşularında veya aynı saha dolabından erişim alanlarda da sorun var mı acaba diye düşünmek lazım. Eğer olsaydı herkesten şikayet yağardı ve ekipler bu işin üzerine daha çok düşerdi. Gerekirse DSLAM falan değiştirirlerdi. Eninde sonunda sorun çözülürdü. Şikayet belki de sadece sende var. Eğer ADSL varken tıkır tıkır çalışıyor ama sorunlar tam da VDSL'e geçince başlıyorsa ben burada ilk olarak port bağlantısından şüphelenirim. Çünkü bu geçiş esnasında port bağlantısı dışında hiçbir şey değişmez. Zamanla düşen SNR ve bağlantı hızı, artan CRC hata sayısı var. Saha dolabındaki aktivite yoğunluğu değişmediği sürece senin SNR değerin ve ona bağlı olarak aldığın hız kolay kolay değişmez. Değişse de senin interneti kabız edecek kadar değişmez. Bir sebepten ötürü bağlantıda sinyal gürültüsü veya parazit meydana gelmeye başlıyor. Şimdi bu zamana kadar konuşulanlardan şunu anlıyorum. Senin evin içinde ya da dışındaki kutu bağlantısından sorun yok. TT ekibi diyor ki "bağlantıda sorun yok. Buraya bu hız sorunsuz geliyor(muhakkak bina önündeki kutudan ölçüm almışlardır)". Binadan uzaklaştığımızda, kutuya giden kablonun zarar görmüş olması ihtimali var. Ancak senin hız değiştirmeden önce sorun yoktu. Seni şu an CRC hatasıyla boğup 0.1 Mbps değerine kadar çakan kablo önceden de aynısını yaşatırdı. Geriye VDSL portu kalıyor. Portun kendisi mi ona taktıkları fiş midir bilmiyorum.

Notlar:
1- tahminimde yanılma ihtimali umurumda değil. Umarım sorunun kısa sürede çözülür. Önemli olan o.
2- saha ekibinin bilgisi ve becerisi değişiyor. Bir sorunu aylarca çözemeyen ve başka şehirden ekip yönlendirip halleden bölge müdürlükleri dahi olmuştur. Bana da "senin burası bu hızı kaldırmaz, bu bölgeyi biliyoruz, en fazla 25 Mbps alırsın" dedikleri yerde başka ISS üzerinden 75 Mbps interneti sorunsuz kullandım.
3- uzattığım için kusura bakma. Şu an senin için denemesi en kolay şey hız düşürtmek. İstersen oradan başla.
4- benim şu ana kadarki gözlemlerime göre santral/saha dolabı ile modemin buluşmasında, SNR değeri 8dB civarında kalacak şekilde otomatik hız kısıtlaması yapılıyor. Hat kaldırmazsa sana modem 51 Mbps alırsın demez. ISS şirketi 50 Mbps kaldırır demez. Evine gelen ekip elemanı 50 Mbps alınır demez. Bazıları nasıl yapıyorsa 6 dB değerine çekip hızını yükseltebiliyor ve ona rağmen internete erişebiliyor. 8dB değeri bir miktar tolerans içeriyor gibi gözüküyor.
5- VDSL kullandığım iki farklı adreste altyapı sorgulama sonucunda çıkan değeri aynen alıp kullandım. Söylenen değerin altında paket almalısın iddiası hatalı bir genellemedir.

Makale yazmana gerek yok, kafaya sıkmasına iddiaya giriyorum hız düşürülürse problem ortadan kalkar.
 
İnternetten ''Altyapı Sorgulama Yapın''. Örneğin altyapınız 50 mbps destekliyorsa 50 mbps internete yükseltebilirsin.
Altyapı Sorgulama Sitesi: Fiber Sorgulama - Türk Telekom Online İşlemler
Ben bu pakete geçtiğim zaman altyapı 50Mbit gözüküyordu fakat şuan altyapı gözükmüyor. 6 saattir eski modemimi taktım (
zyxel vmg3312-b10b ) arayüzde 28 Mbit oldu ve 6 saattir sabit 25 alıyorum Crc hatası da 400 civarı. 35Mbit e düşürsem büyük ihtimal çözülecek. Turktelekom personeline bu durumu nasıl çözdürebiliriz acaba? 50 Mbit değeri vermesi için port değişikliği mi dolaptan gelen kablo mu değişmesi gerekiyor?

Bunun nedeni altyapı hız düşürmen gerekiyor bende TT kullanıyordum arıza kaydına gelen çalışan bu altyapıda maksimum 35Mbps alırsın dedi TurkNet geçmeyi düşünüyordum 75 veriyorlar dedim yok alamazsın uğraşma dedi VDSL de modem vermiyor TurkNet ve 600 TL aktivasyon ekliyor hiç gerek yok. Hız düşürmen gerekiyor sana söyledikleri destek hızı teorik binana kadar gelen fiber evine bakir kablo öyle giriyor. O hızı uygulamada vermez hiçbir zaman illaki kayboluyor. Çalışan cihazla sinyal olctu Max verdiği 35Mbps 50Mbit kopma olur dedi 35 kaldık 33 sabit veriyor.
Sorun şu ki gelen turktelekom arkadaşımız inatla 50 mbit sağlıklı geliyor hatta hattına 60 geliyor sen rahat 50 alırsın diyip bizi suçlayıp gidiyor. Demek ki gelen arkadaşta iş yok.

Arkadaşlar bu arada eski modemim zyxel vmg3312-b10b buydu. 300 Mbit adsl2+ ve vdsl2 diye biliyorum. Şuan bu modemi takınca arayüzde 28 Mbit gözüküyor ama sağlıklı olarak veriyor puanda bu değeri. Crc hatası da yok denecek kadar 8 saatlik süreçte 600 sadece.

1e5ab560-ccbd-428c-b256-4f2634576ce2.jpeg

Eski modem
IMG_5247.jpeg

Bu da yeni modem arkadaşlar. Eski modemde internetimiz hatasız çalışıyor. Diğer modem bildiğiniz gibi. 😇
 
Son düzenleme:
Kanka en iyisi Türk Telekom'u bırak. Speednet, TurkNet veya Turkcell Superonline'a geç sorunun kesin çözülür. Ondada çözülmesse altyapıda falan sorun vardır.
 
Güncelleme ekipler tekrar tekrar gelip bağlantınızda sorun yok diyip gittikten sonra interneti 35Mbit hıza düşürdüm ve bir süredir sorunsuz kullanıyorum.
 
Güncelleme ekipler tekrar tekrar gelip bağlantınızda sorun yok deyip gittikten sonra interneti 35Mbit hıza düşürdüm ve bir süredir sorunsuz kullanıyorum.

Ne dedim ben baştan beri ?

CRC hatası dışında hat değerlerinde olumsuz bir durum yok. Hattın 51 Mbps indirme hızını kaldırabiliyormuş ve 50 Mbps paket vermişler. Kaldırabileceğinden yüksek hızda paket tanımlandığında SNR değeri 8 dB altına düşmeyecek şekilde otomatik sınırlama yapılır genelde. Türk Telekom'a ait saha dolaplarından erişim veren tüm şirketlerde böyle. Burada da zaten verilen paket bu sınırlar içerisinde gözüküyor. Yani hat zayıflaması çok değil, SNR de düşük değil. Modeme gelen iç hattı ve modemi değiştirdiğine göre bu sorun bal gibi de Türk Telekom kaynaklıdır(saha dolabındaki port veya oradan eve gelen kabloda). Hız düşürünce CRC hatalarının da düzeleceğini sanmıyorum. Şansını tekrar dene. Yaşadığın hız kaybını ve CRC hatalarını belirt. Umarım bir dahaki sefere embesil olmayan bir eleman gönderirler. O hattın 50 Mbps interneti verebileceğini ben de sen de onlar da bil.

Ukala ve saygısız insanlar tarafından suçlanınca, hakarete uğrayınca veya tepki tuşları ile taciz edilince hak ettikleri cevabı verdiğim zaman moderatörler tetikleniyor. Sorunlu veya okuduğunu anlamayan üyeleri paratoner gibi üzerime üzerime çekiyorum maalesef. O yüzden bugün de görmezden geliyorum. Konuya denk gelen admin veya moderatör varsa da rica ediyorum. Eğer mümkünatı varsa bir üyeyi komple engelleme seçeneği gelsin. Forum kültüründe örneğini görmedim ama maalesef eksikliğini hissediyorum.

Şu an daha önceki mesajlarımdaki gibi sadece konu sahibi arkadaşa sesleniyorum.

İstediğini deneyebilirsin. Hız değiştirtmek bu şartlar altında mümkündür. Ortada bir sorun varsa sıkıntı çıkartmadan paket değiştirmeleri gerekir. Hatta gerekirse paket değiştirmeden nms hız profili de düşürebilirler. CRC hatasının bununla alakalı olduğuna dair hiçbir şey duymadım hayatımda. Kaldırabileceğinden yüksek hız tayin edilmesi bağlantıda kopma ve hatta geç bağlantı kurulması gibi sorunlar doğuruyor. Sende öyle bir sorun yokmuş. Beni yukarıda yazdığım düşünceye iten şeyi izah etmek için detaylandırayım. Burada dijital verinin aktarım sırasında bozulması söz konusudur. CRC de bu bozulmaları tespit için kullanılan bir yöntemdir. Nadir de olsa her bağlantıda hata çıkabilir. Ancak çok sayıda pakette hata varsa ve bu sayı düzenli olarak artıyorsa bağlantıda düpedüz kusur var demektir. Bağlantının hangi aşamasında kusur olduğunu şu an bilmiyoruz. Paslanan, parazit alan bir bağlantıdan olabileceği gibi modem kaynaklı olduğu da iddia edenler oluyor. Şimdi sen birden fazla modem denemişsin. Üstüne üstlük tesisat değiştirilmiş hatta bina önündeki ankastre kutusu kontrol edilip kısa bir kablo ile ev içi tesisat bypass edilerek kontrol edilmiş. Hat değerleri her durumda da aynı çıktığına göre bağlantının "senin sorumluluğunda" olan kısmında yani ev içi tesisat ve modemde sorun yok diyebiliriz. Olsaydı ADSL zamanında da az çok problem çıkardı. Senin komşularında veya aynı saha dolabından erişim alanlarda da sorun var mı acaba diye düşünmek lazım. Eğer olsaydı herkesten şikayet yağardı ve ekipler bu işin üzerine daha çok düşerdi. Gerekirse DSLAM falan değiştirirlerdi. Eninde sonunda sorun çözülürdü. Şikayet belki de sadece sende var. Eğer ADSL varken tıkır tıkır çalışıyor ama sorunlar tam da VDSL'e geçince başlıyorsa ben burada ilk olarak port bağlantısından şüphelenirim. Çünkü bu geçiş esnasında port bağlantısı dışında hiçbir şey değişmez. Zamanla düşen SNR ve bağlantı hızı, artan CRC hata sayısı var. Saha dolabındaki aktivite yoğunluğu değişmediği sürece senin SNR değerin ve ona bağlı olarak aldığın hız kolay kolay değişmez. Değişse de senin interneti kabız edecek kadar değişmez. Bir sebepten ötürü bağlantıda sinyal gürültüsü veya parazit meydana gelmeye başlıyor. Şimdi bu zamana kadar konuşulanlardan şunu anlıyorum. Senin evin içinde ya da dışındaki kutu bağlantısından sorun yok. TT ekibi diyor ki "bağlantıda sorun yok. Buraya bu hız sorunsuz geliyor(muhakkak bina önündeki kutudan ölçüm almışlardır)". Binadan uzaklaştığımızda, kutuya giden kablonun zarar görmüş olması ihtimali var. Ancak senin hız değiştirmeden önce sorun yoktu. Seni şu an CRC hatasıyla boğup 0.1 Mbps değerine kadar çakan kablo önceden de aynısını yaşatırdı. Geriye VDSL portu kalıyor. Portun kendisi mi ona taktıkları fiş midir bilmiyorum.

Notlar:
1- tahminimde yanılma ihtimali umurumda değil. Umarım sorunun kısa sürede çözülür. Önemli olan o.
2- saha ekibinin bilgisi ve becerisi değişiyor. Bir sorunu aylarca çözemeyen ve başka şehirden ekip yönlendirip halleden bölge müdürlükleri dahi olmuştur. Bana da "senin burası bu hızı kaldırmaz, bu bölgeyi biliyoruz, en fazla 25 Mbps alırsın" dedikleri yerde başka ISS üzerinden 75 Mbps interneti sorunsuz kullandım.
3- uzattığım için kusura bakma. Şu an senin için denemesi en kolay şey hız düşürtmek. İstersen oradan başla.
4- benim şu ana kadarki gözlemlerime göre santral/saha dolabı ile modemin buluşmasında, SNR değeri 8dB civarında kalacak şekilde otomatik hız kısıtlaması yapılıyor. Hat kaldırmazsa sana modem 51 Mbps alırsın demez. ISS şirketi 50 Mbps kaldırır demez. Evine gelen ekip elemanı 50 Mbps alınır demez. Bazıları nasıl yapıyorsa 6 dB değerine çekip hızını yükseltebiliyor ve ona rağmen internete erişebiliyor. 8dB değeri bir miktar tolerans içeriyor gibi gözüküyor.
5- VDSL kullandığım iki farklı adreste altyapı sorgulama sonucunda çıkan değeri aynen alıp kullandım. Söylenen değerin altında paket almalısın iddiası hatalı bir genellemedir.

Dostum bilmediğin konular hakkında bir şey biliyormuş gibi ahkam kesmeyi bırak.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı