50 Mbps VDSL altyapı için modem önerisi

Kerem Demirci

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 50Mbps VDSL altyapım var ve elimde Zyxel modem var. Kendi bilgisayarım Ethernet kablosu ile bağlı ve neredeyse sabit 48 Mbps alabiliyorum ama Wi-Fi ile bağlı cihazlarda internetim stabil değil. Bağlantı kalitesinde sorun yok tüm cihazlar tam çekiyor ben de muhtemelen modem almam gerekiyor diye düşündüm ki Türk Telekom ekipleri eve gelip kontrol yaptığında modem kaynaklı dediler. Benim kesin bir modem almam mı gerekiyor yoksa bu routerdan alıp onu Wi-Fi olarak kullanırsam sorunum çözülebilir mi? Dediğim gibi Ethernet ile bağlantıda sorun yok sadece Wi-Fi ile bağlı cihazlarda yavaş oluyor internetim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Genelde ISS'lerin verdiği modemler çoklu bağlantı anında verimleri düşüyor. Komik tarafı o modemleri kendileri sağlıyor üstüne bir de modemden kaynaklıdır deyip geçiyorlar :D Azıcık iyisini verelim demek yerine ucuza kaçıp yüksek yüksek fiyat veriyorlar.

Merhaba, 50Mbps VDSL altyapım var ve elimde Zyxel modem var. Kendi bilgisayarım Ethernet kablosu ile bağlı ve neredeyse sabit 48 Mbps alabiliyorum ama Wi-Fi ile bağlı cihazlarda internetim stabil değil. Bağlantı kalitesinde sorun yok tüm cihazlar tam çekiyor ben de muhtemelen modem almam gerekiyor diye düşündüm ki Türk Telekom ekipleri eve gelip kontrol yaptığında modem kaynaklı dediler. Benim kesin bir modem almam mı gerekiyor yoksa bu routerdan alıp onu Wi-Fi olarak kullanırsam sorunum çözülebilir mi? Dediğim gibi Ethernet ile bağlantıda sorun yok sadece Wi-Fi ile bağlı cihazlarda yavaş oluyor internetim.

Ben modem+router olarak internetimi kullanıyorum modem bu sistemde sadece kablo görevi görüyor router ise ana cihaz oluyor ben Xiaomi AX3000t routerını OpenWrt kurulu bir şekilde kullanıyorum cihaza PPPoE bilgilerini girip modemi köprü moduna aldığında ana cihaz router olmuş oluyor ve OpenWrt'nin nimetlerinden de yararlanmış olursun.
20251006_143541.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı