50 Mbps'den 100 Mbps'ye geçince ping azalır mı?

Lewis_Hamilton

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 yıl önce Kablonet'e geçtim ve 25 Mbps bir internetim vardı fakat ping sorunum hiçbir zaman geçmedi. Bende 5 ay önce 50 Mbps'ye geçtim düzeldi gibi oldu fakat düzelme yok, 1 yıldır çözemiyorlar son çare şikayet etmek olacak fakat 50'den 100'e yükseltirsem pingin düşme ihtimali var mı yoksa hiç değmez mi? Site yeni olduğu için çok internet seçeneğim yok.

Net cevap olarak hayır. 100 den 1000 Mbps'ye geçtim 8 olan pingim şuan 9

Ping sadece hız kaynaklı bir durum değil. Sağlıklı altyapı, sunucu uzaklığı gibi birçok etken vardır.

Altyapı yeni yapıldı modem değişikliği oldu işe yaramadı sitenin kutusundaki sorun var dediler bakıldı 1 hafta düzeldi ve tekrar başladı ortak noktaları hep 1 hafta iyi gidip tekrar bozulması.

Hız artınca ping düşmüyor ancak şöyle bir şey var, eğer hız 50 Mbps iken evdeki kullanımdan dolayı ping yükseliyorsa artık 100 Mbps olduğu için diğer cihazlardaki işlemler daha rahat ve hızlı yapıldığı için pingde stabilite söz konusu olabilir. Eğer kullanım fazla değilse ve 50 Mbps iken ping stabil ise, 100 Mbps olduğunda da bir fark görülmeyecektir.

Altyapı yeni yapıldı modem değişikliği oldu işe yaramadı sitenin kutusundaki sorun var dediler bakıldı 1 hafta düzeldi ve tekrar başladı ortak noktaları hep 1 hafta iyi gidip tekrar bozulması.

Yani altyapı kaynaklı gibi. Altyapı derken buna o kutu denilen bölgede dahil. Port sıkıntıları ve kalitesi bile etki eder. Port doluluğu nasıl aldığınız kutuda?

Biraz açar mısınız hocam pek bilgim yokta.

Altyapı bence eskidir çünkü yenilenen altyapı büyük olasılık GPON olmalı ama öyle olsa bu kadar sıkıntı olmaz. Binaya dağıtım yapılan kutu dediğimiz dağıtım noktasının sağlığı ve doluluğu hakkında bilgi sahibi de olmalı. Yüksek ping olayı her durumda devam ediyor mu?

Pingim saniyelik artıp iniyor veya bazen hiç oynanmıyor taşındığım site kentsel dönüşümle yeni yapıldı altyapının yeni olması lazım 1 saat önce aradım sinyallerde dalgalanma var dediler bunu 1 hafta önce de söylemişlerdi bir şey yapıyolar 1 hafta iyi giderken tekrar bozuluyor şikayetten başka bir şey yok gibi görünüyor yüksek cayma bedeli istemişlerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı