50 ortalama ve 6 zayıf dersle sınıf geçilir mi?

Makaleler
8
Yer
Adana
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500, B450M-K, RTX 3050, 8+8 3000Mhz 16GB RAM, Corsair K60 RGB Pro Low Profile klavye, Redmi Note 13 Pro telefon.
2 dönem ortalamam 51 civarı ancak edebiyat ve matematik dahil 6 dersten kalıyorum 9.sınıfım sınıfı sorumlu olarak mı geçiyorum yoksa sınıf tekrarı mı? Çok araştırdım ancak kafam karıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yönetmeliğe göre iki dönem ortalaması 50 ve üstü ise sınıfı doğrudan geçiyorsunuz. Edebiyat dersinden kaldıysanız sorumlu olarak geçersiniz ve o dersi vermeden mezun olamazsınız.

1655038958170.png

Yanlış bilgi
Edebiyattan kaldığınızda geçmezsiniz diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yönetmeliğe göre iki dönem ortalaması 50 ve üstü ise sınıfı doğrudan geçiyorsunuz. Edebiyat dersinden kaldıysanız sorumlu olarak geçersiniz ve o dersi vermeden mezun olamazsınız.

Eki Görüntüle 1417238
Bu bilgi doğru. Yıl sonuna göre ortalaması 50 altında olanlar için zayıf sayısı önemli.

Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58
- (1)(Değişik:RG-1/7/2015-29403) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı