500 bin TL ilk araba önerisi

ryuueditor

Femtopat
Daha fazla  
Selam, ilk arabamı alacağım kısmetse ama karar veremiyorum 500 bine kadar limitim var ama zorlama taraftarı da değilim. Arabanın sollama hızı, yüksek hızda ses alması gibi detaylar önemli değil daha çok sorun çıkarmayacak arabalara bakıyorum. 240 bin civarı efsane kasa dedikleri manuel ve 430 bin civarı sol kasa otomatik aklıma yatıyor. Bir de efsane kasanın station wagonu 1.3 motorda sizce nasıl olur yüklesem çeker mi? Bir ilanın fotoğrafında hava filtresinin kapağının borusunu kesmişler bu sorun olur mu? Aşağıdaki ilanlar hoşuma gidenler siz de fikrinizi söyler misiniz?

WhatsApp Görsel 2025-01-15 saat 13.37.02_2898ea78.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sondan başlayım. Hava filtresi önemli değil, hava akışı olmasın diye karbüratörlü araçlarda sık sık yapılır. Efsane kasa Toyota, eğer kemiği ve mekaniği temiz bir araca denk gelirseniz üzmez. Sol kasa hakkında bilgim yok. Araç alırken kenara harcayacak biraz para bırakmak mantıklı olacaktır. Kadı kızı bile olsa illa masraf ya da gider çıkacaktır.

Efsane kasaya karar kildiysaniz bu kadar büyük meblaglara lüzüm yok,daha uygun halli örnekleri kesinlikle mevcuttur.

Bu paraya cok premium eski model araclar da mevcut,asla sorun cikarmayacak ama aliciyi ürküten,ayni zamanda sirf sorunsuzlugu icin binilebilecek orta segment arablarda var,ben 2. kritere göre bir arac aradiginizi düsünerek nacizane bir kac arac yazacagim;

-Renault Fluence 1. 5 Dci-Megane 1. 5 Dci
-Toyota Corolla 2013 Sonrasi istediginiz motor(Bu sekilde yazmamin sebebi piyasasinin inanilmaz dengesiz olmasi,2013 model 420k kilometredeki aracla 2018 120k kilometredeki arabalar ayni paralara cikiyor.
-Focus mk3 1.5 tdci - 1.6 tdci
-Volkswagen Golf 5 Düz 1.6 -1.6 Tdi -1.9 Tdi- Jetta 1.6 Tdi
-Audi a4 1. 8 T
-Passat b6 2. 0 Tdi-Passat b5 1. 9 Tdi

Efsane kasaya karar kildiysaniz bu kadar büyük meblaglara lüzüm yok,daha uygun halli örnekleri kesinlikle mevcuttur.

Bu paraya cok premium eski model araclar da mevcut,asla sorun cikarmayacak ama aliciyi ürküten,ayni zamanda sirf sorunsuzlugu icin binilebilecek orta segment arablarda var,ben 2. kritere göre bir arac aradiginizi düsünerek nacizane bir kac arac yazacagim;

-Renault Fluence 1. 5 Dci-Megane 1. 5 Dci
-Toyota Corolla 2013 Sonrasi istediginiz motor(Bu sekilde yazmamin sebebi piyasasinin inanilmaz dengesiz olmasi,2013 model 420k kilometredeki aracla 2018 120k kilometredeki arabalar ayni paralara cikiyor.
-Focus mk3 1.5 tdci - 1.6 tdci
-Volkswagen Golf 5 Düz 1.6 -1.6 Tdi -1.9 Tdi- Jetta 1.6 Tdi
-Audi a4 1. 8 T
-Passat b6 2. 0 Tdi-Passat b5 1. 9 Tdi
Aslında efsane kasa için 500 bin bütçe ayırmadım tabi, sadece 250 bin civarı ondan almak mı mantıklı yoksa 400 bin civarına 2004-6 model 1.6 motor otomatik mi almalıyım karar veremiyorum. Sizin örnekler güzel ama dizel istemiyorum, 2013 üstü corollalar bu fiyatlara gördüğüm kadarıyla taksi çıkması, aslında ben taksi çıkmasını sorun etmiyorum ama içi ölünce satıyorlar yoksa adam ekmek kapısını neden satsın diyen çok oluyor. Sizce fiyat performans olarak hangisi mantıklı
250k eski kasa
400k 2005 otomatik
500k 2013 manuel ?

Elbette bütce ne kadar el veriyorsa o kadar iyisini almak en makbulu oluyor.Sorunuzu tam anlayamadigim icin ilan bazli atarsaniz bakabilirim. Yukariya yazmayi unutmusum Suzuki Swift 1.2 Modeline de bakabilirsiniz.

Elbette bütce ne kadar el veriyorsa o kadar iyisini almak en makbulu oluyor.Sorunuzu tam anlayamadigim icin ilan bazli atarsaniz bakabilirim. Yukariya yazmayi unutmusum Suzuki Swift 1.2 Modeline de bakabilirsiniz.
Şu iki ilan arasındayım, otomatik 425 bin olan şehir dışı oluyor benim için, mesafe çok uzak değil ama resmiyette iş uzuyor mu bilmiyorum.

Bu ilana özellikle bakarsan sevinirim 340 istiyor otomatik, bi gidip bakmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
Efsane kasanin ilani cok iyi bir örnek gibi gözüküyor. Makul geldi bana

Diger ikisinin arasindan yesil olan arac bariz sekilde daha diri duruyor.

Bakmaya devam edin lakin almakta acele etmeyin. Arastirin sahibini arayip sual edin.
Suan piyasanin durumuna da bakilirsa bana mantikli gelen efsane kasa tercih edip bir süre bindikten sonra Onuncu nesil Corollaya model yükseltmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı