500 Mbps internet ile router 45 Mbps veriyor

Leonidas02

Kilopat
Makaleler
4
Wi-Fi ağı oluşturmak istiyorsanız Wi-Fi AP kullanabilirsiniz.
İster direkt Wi-Fi AP alabilirsiniz ister de bir router alıp Wi-Fi AP modunda kullanabilirsiniz.

Ethernet çoğaltmak istiyorsanız bir Ethernet Switch kullanabilirsiniz.
Wi-Fi AP veya routerda ekstra LAN portları varsa onları da kullanabilirsiniz.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Ayrı olarak bir sorum olacaktı. Geçen yıl TT müşterisi iken kullandığımız modem bulunuyordu ve onu router olarak kullandım olabileceğini öğrenince ancak 500 Mbps hızın sadece 40-45 Mbps kadar bir bölümünü iletiyor. Kabloda sorun yok, laptop ile test ettim. Sınırlandırma var sanırım. TT'de bize 45 Mbps hız veriyordu zamanında. Bu sınırlandırmayı modemden kaldırmanın bir yolu var mı? Ya da sorun bu değilse nedir sizce?

2.4 GHz Wi-Fi kullanıyorsanız 45 Mbps normal.

5 GHz Wi-Fi ile cihazlara göre değişse de 250~ veya 500~ Mbps alabilirsiniz.

Ya 5 GHz Wi-Fi kullanın ya da en iyisi kablolu kullanın.
Büyük ihtimalle kullandığınız routerın 5 GHz desteği yok.

2.4 GHz Wi-Fi kullanıyorsanız 45 Mbps normal.

5 GHz Wi-Fi ile cihazlara göre değişse de 250~ veya 500~ Mbps alabilirsiniz.

2.4 olsa da en azından VDSL bir altyapı için verilmiş modemin 100 Mbps desteklemesi gerekmez mi? Kusura bakmayın yanlışsam, konu hakkında pek bilgi sahibi değilim.

Modemin altında yazan " model: " kısmını girince bu çıktı:

Ekran Görüntüsü (21).png

Son düzenleyen: Moderatör:
@Leonidas02

2.4 GHz ile ortalama 25-50 Mbps arası alınabiliyor.
Eğer çevrede çok Wi-Fi ağı veya Bluetooth cihazı yoksa 2.4 GHz'de 40 MHz genişliğinde ancak 50-100 Mbps alabilirsiniz.

Çevrede çok Wi-Fi ağı varsa ise destekleyen modemlerde standartları ihlal edip 40 MHz kullanmasını zorlarsanız 2.4 GHz ile 50-100 Mbps alabilirsiniz.

Modemin altında yazan " model: " kısmını girince bu çıktı:

Ekran Görüntüsü (21).png

Modeminiz 5 GHz desteklemiyor.

@Leonidas02

2.4 GHz ile ortalama 25-50 Mbps arası alınabiliyor.
Eğer çevrede çok Wi-Fi ağı veya Bluetooth cihazı yoksa 2.4 GHz'de 40 MHz genişliğinde ancak 50-100 Mbps alabilirsiniz.

Destekleyen modemlerde standartları ihlal edip 40 MHz kullanmasını zorlarsanız 2.4 GHz ile 50-100 Mbps alabilirsiniz.

Siz daha iyi bilirsiniz. Öyle diyorsanız öyledir. Teşekkür ederim yardımınız için.

@Leonidas02

2.4 GHz'de 100 Mbps verebiliyor diye biliyordum en azından, 500'e falan bekletim yoktu. Yanlışmışım sanırsam. Tekrar teşekkürler yardımınız için :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı