500 TL C70 Kasaya Custom Sıvı Soğutma Önerisi

HOCAM AGZINA YÜREĞİNE SAĞLIK 500 TL Ye ALABİLECEĞİM SADECE RADYATÖR+POMPA?? ÖNEREBİLİRMİSİNİZ VE EKSİK KALANLARI PAYLAŞABİLİRMİSİNİZ HANGİ RAKOR VE HORTMLAR UYGUN LİNK ATABİLİRSENİZ BENDE BİR BİLGİ SAHİBİ OLUP BUTCEYI ZORLAMAYA CALISAYIM
Acaba Caps Lock neden açık ?

Baglantilar iyi yapilirsa sizdirmaz aslinda. Pompa olayi nasil oluyor merak ettim. Birde siviyi nasil eklediniz?
Şöyle sızdırdı ben boruları, çakmakla genişlettim sonra yerine oturttum. - tam Türk usulü :D- Pompa işi şöyle, Nepton 120XL'nin pompası bu. Onun üstündeki plastiği söktüm. Tabii senin sorun bu yönde ise. Sıvıyı boruları kestikten sonra radyatörün yanındaki vidayı açarak oradan hava üfledim. İçerideki su, tamamen boşaldı. Sıvıyı ise, pompanın altındaki bakırı söktüm ve boruları takarak içerideki motorun yanındaki boru deliklerinden boşalttım. Hava kalınca havayı alıp, tekrar su koydum. Bu arada boruyu sulamacılardan aldım. Yani yumuşak boru. Küçücük Sivrihisar'da bulamazsın ki. :D

@KORCAN KOR Lütfen imla kurallarına uymaya çalış. Eğer ceza alırsan yardım etsek bile cevap veremezsin. Öncelikle bana amacını söyle. Görünüş için mi yoksa en ucuz parçalar ile deneme için mi?

Ayrıca yumuşak boru mu akrilik boru mu?

Görüntü önemli değil

@KORCAN KOR Lütfen imla kurallarına uymaya çalış. Eğer ceza alırsan yardım etsek bile cevap veremezsin. Öncelikle bana amacını söyle. Görünüş için mi yoksa en ucuz parçalar ile deneme için mi?

Ayrıca yumuşak boru mu akrilik boru mu?
akrilik boruda olabilir ona göre şekillendirebilirim

Pompa+rezervuar olarak bunu önerebilirim. Ben bunu alacağım. Radyatör olarak ise kasanız 2 adet 240mm radyatör destekliyor. Bunları ne kadar kalın tercih edebileceğinizi sizin ölçmeniz lazım. Ne kadar geniş alan o kadar iyi.

Bu çizimi benim için @er36po yapmıştı. Ben paylaşayım yinede aklınızda bulunsun. Sadece GPU için yapacağınıza göre tek radyatör yeterli olur.
Kasa 2-Proje.jpg

Yukarı tarafa hali hazırda takılı bir radyatörünüz var. Ön tarafa tercih edeceğiniz için oldukça kalın radyatör tercih edebilirsiniz.

Geri kalan parçalar tamamen size bağlı kaç kere köşe bırakacaksınız nerelerden dönecek ne nereye bağlanacak gibi.

Akrilik boru ile uğraşmak istemezseniz zaten görünüş önemli değilmiş direk yumuşak boru alın. Tak tak bağlar geçersiniz.

Tamam hocam o zaman pompa , rezervuar, radyatör + kaç rakor lazım ve kullanılan hortum ve satın alım yerleri nereden temin edebiliriz zamanım var beklerim

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı