500 TL klavye önerisi

Ben tek bir sorun yaşadım oda tozdan kaynaklı temizleyince düzeldi ondan önerdimbaşka sorunları var mıdır bilemiyorum başka bir şey olmadı.

Outemu MX Switch'ler var. Sorunlu anahtarlar bunlar. Şikayet var da çok daha fazla örnek bulabilirsiniz.

Outemu MX Switch'ler var. Sorunlu anahtarlar bunlar. Şikayet var da çok daha fazla örnek bulabilirsiniz.

Aslında ha Outemu MX olsun, ha gaote olsun hiçbir fark yok sadece kafası değişiyor. Ki gaote olan dustproof olarak geçiyor bazı yerlerde de.

Ayrıca her Outemu bir değil ki? Örnek kumara o klavyeden klavyeye, PCB'den PCB'ye değişkenlik gösteriyor.

Yani ortada Outemu MX sorunlu gaote sorunsuz diye bir şey yok.

Outemu işte sorunu çıkabilen bir tür. Çıkmayan modeller var, çıkması muhtemel modeller var bu Switch'lerin kullanıldığı klavyelerde.

Gaote'ye sorunsuz demedim. PCB farkı olsa bile bunun çift basma veya basmama sorunlarıyla doğrudan ilgili olabileceğini sanmıyorum. Outemu MX kullanılan ürünlere bakın. Bir de Gaote kullanılan ürünlere. Rampage neredeyse her klavyesinde Outemu MX Switch kullanır. Ve bunlarda sorun yaşayan bir sürü kişi var. Gamepower'ında bütün klavyelerinde Outemu MX kullanılır. Hepsinde sorun var. Fakat Gamepower Calypso'da Outemu Gaote kullanılmış. Ve o ürün hakkındaki şikayetler yok denecek kadar az. Örneğin AOC GK500'e de baktığımız zaman marka adını duyurmuş kaliteli bir marka. Fakat o klavye de de Outemu MX kullanılmış ve hakkında sayısız şikayet var. MX ve Gaotenin tam olarak farkı nedir? Biliyorsanız açıklamanız güzel olur. Gaote hakkında optik Switch dendiğini duymuştum bir yerde fakat tam emin değilim.

Öncelikle evet MX tip kullanan ürünlerde sorun çıkma olasılığı artıyor bu su götürmez bir gerçek. Fiyatlandırma anlamında da gördüğüm üzere gaote tipte olan Switch'ler MX tipe göre daha tuzlu bir fiyat ile geliyor.

Tahminimce bu fiyat farkı biraz da kalite farkından kaynaklanıyor olabilir. Şayet bu tipte kullanan klavyelerde daha az sorun çıkıyor Outemu tarafında.
Bir diğer yandan ise Calypso Outemu değil content Switch'ler kullanıyor ki content ise Outemu'ya göre daha sorunsuz bir tiptir bu da su götürmez bir gerçek çünkü content kullanıp sorun çıkaran pek ürün görmedim. Maalesef bu Gamepower tarafı içinde geçerli çünkü bilindiği üzere neredeyse sorunsuz ürünü yok kendilerinin.

GK500'de olan durum ise çok daha vahim. Bu kadar fazla isminin çıkmasının sebebi ise ilk üretimlerinde hiçbir sorun yok, ilk üretimlerinden alıp hala sorunsuzca kullanan insanlar var, ancak ne hikmetse sonradan üretilen modellerde ise bu yaklaşık 5-6 ay sonrasına tekabül ediyor ürünün aşırı derecede satılmasından hemen sonra bir baktık alan herkes ya basmama ya da çift basma sorunu ile karşılaştı. Bunun asıl sorunu bence PCB kalitesinden kaynaklanıyor ancak elimde ürün olmadığından inceleyemiyorum.

MX ile Gaote'nin içi dahil olarak gördüğüm tek farkı ile sadece kafasının farklı olması. Aslında birçok Outemu kullanıcısı Toz'dan dolayı basmama sorunlarının olduğundan, bir şekilde temizledikten sonra bir sorun olmadığından bahsetmişti. Belki bu Gaote'nin diğer ismi ile toz geçirmez olması ile bir alakası vardır.

Aslında optik Switch'lerin mantığı ve mekaniği kökten farklıdır. Normal mekanik ürünlerde iki demir birbirine temasta bulunup elektriği geçirirken optik Switch'lerde ise durum içinde bulunan lazerin karşıdaki bölge ile temasa geçmesi ve sinyalin yollanmasıdır. Bu yüzden otik swtichler mekanik Switch'lerden daha az gecikme süresine sahiptir.

Yukarıda bulunan kalasik mekanik Switch şeklidir.

Bunlar ise optik Switch'lerin çalışma prensibisidir.

Şimdi ise asıl soru şurada content optik swtichler gerçekten optik mi? İnanın benim de fikrim yok. Bu kadar ucuza optik Switch yapılabilir mi bilmiyorum.

Bende aynı şekilde tozdan dolayı olduğunu düşünüyorum. MX anahtarlarda tuşa basıldığında içeri doğru girdiğinde kenarlardan belki tozlar giriyor olabilir. Benim elimde de Gamepower Warlock compact var. Ne zaman tuş basmasa anahtarın içine üflüyorum ve sorun geçiyor. Fakat yine de bunun PCB'ye temaz eden bir yeri kapatabileceğini sanmıyorum. Calypso'nun incelemelerinden bir tanesinde Outemu Switch kullanıldığı söyleniyordu. Yanlış bilgilendirilmişim o halde. Content Switch kullanılan Gamenote KB435L ürününde de çokça sıkıntı yaşayan kişi gördüm. Ben Content anahtarlara da pek sıcak bakmıyorum.
Ben tek bir sorun yaşadım oda tozdan kaynaklı temizleyince düzeldi ondan önerdim. başka sorunları var mıdır bilemiyorum başka bir şey olmadı.

@Kyoijin'de Warlock compact almıştı. Space tuşunda ABS varmış gibi hissettirdiğini söylemişti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…