500 TL R3 3100 sisteme yükseltme

PCI Express 4.0 olduğundan emin misiniz? Daha çıkalı çok olmadı çünkü. A 320 yongalı bir anakarta 4.0 desteği vereceklerini sanmam.
Onun dışında kullanmış olduğunuz SSD kronik sorunlu olarak geçiyor. Ya SSD alınabilir ya da işlemci soğutucu.

Anakartımın sitesine baktım evet M.2 Ultra desteği var ama PCI Express 4.0 değil, 3.0 varmış.
Hatamı düzeltiğiniz için teşekkür ederim.

Açıkçası, anakartımın BIOS'undan vs. memun değilim ve işlemci OC yapmak istiyorum.
Ama yine de dediğiniz dikkate alacağım teşekkürler.

A320 OC desteği yok.

Şu an OC ile RAM'lerimi 3533 MHz'e, 1.2 Voltage'da bile alabildim zaten.
-1.35 voltage aldığımda rahat, daha fazla bir şekilde yapabilirim.
-Ama anakart maksimum 3200MHz desteklediği için 3200MHz'e OC yaptım zaten.
Kısaca RAM'i dert etme, çoğu kullanıcı bile RAM'e daha az para verip, diğer ekipmanlara fazla para verip, OC ile RAM'i iyi hale getirerek kar ediyor paradan.

O halde elindeki anakartı sat B450 geçiş yap ve overclock için yeni bir soğutucu al. Bende de aynı anakart var aslında memnunum ben tam olarak nesini beğenmedin?

O halde elindeki anakartı sat B450 geçiş yap ve overclock için yeni bir soğutucu al. Bende de aynı anakart var aslında memnunum ben tam olarak nesini beğenmedin?

Aslında anakart banim her şeyime yetiyor. M.2 Ultra desteği falanda var muazzam.
-Ama ben BIOS'da ayar yapmayı seven, oynamayı seven biriyim. Ve ASRock BIOS'unda ASUS, Gigabyte, MSI gibi SATA kabloları, PCI vs. ayarlayamıyorsun.
-Yani sende BİOS/Ayar kontrolü yok.
Ben bir anakartı aldığım zaman BIOS'una bakarak alıyorum, bu sistemde hazır sistem olduğu için mecburen ASRock kullanıyorum.

Aslında anakart banim her şeyime yetiyor. M.2 Ultra desteği falanda var muazzam.
-Ama ben BIOS'da ayar yapmayı seven, oynamayı seven biriyim. Ve ASRock BIOS'unda ASUS, Gigabyte, MSI gibi SATA kabloları, PCI vs. ayarlayamıyorsun.
-Yani sende BİOS/Ayar kontrolü yok.
Ben bir anakartı aldığım zaman BIOS'una bakarak alıyorum, bu sistemde hazır sistem olduğu için mecburen ASRock kullanıyorum.

Anladım ben 1300X ile kullanıyorum fazlasıyla yeterli benim için. Dediğim gibi onu satıp B450'ye geçebilirsin ve elindeki parayla da düzgün bir soğutucu alıp istediğin gibi overclock yaparsın. Ben o anakartı 1 ay önce garantili 2. elden 300TL'ye almıştım satacak olursan en dip fiyat 350'den aşağı satma. 300'e satacak olursanda çok çabuk satarsın.

Anladım ben 1300X ile kullanıyorum fazlasıyla yeterli benim için. Dediğim gibi onu satıp B450'ye geçebilirsin ve elindeki parayla da düzgün bir soğutucu alıp istediğin gibi overclock yaparsın. Ben o anakartı 1 ay önce garantili 2. elden 300TL'ye almıştım satacak olursan en dip fiyat 350'den aşağı satma. 300'e satacak olursanda çok çabuk satarsın.

Anladım hocam, teşekkür ederim vaktinizi ayırıp bana cevap yazdığınız için.
-Yine bir sorum olursa, yine bu konudan yazarım :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı