Son anda fikir değiştirdik ve fx x8 8300 aldım.Soket girişinde sıkıntı olmadı zaten anakartımın am3+ özelliği vardı.Geldim eve taktım pc yi çalıştırdım anakart ötmedi.Hemen anakartın sitesine girdim GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3+ - GA-770T-D3L (rev. 3.1) FX serisi işlemciler için son bios güncellemesi indirin diyor bende gittim indirdim ve kurdum (doğru olanı seçtiğimden emin değilim) gene taktım gene çalışmadı.Ya yanlış güncelleme yükledim ya da anakartım işlemcime uymuyor bilen var ise yardımcı olsun sorun çözülmez ise yeni anakart tavsiyesi alabilirim 150-250 tl civarında.
Benim amacım anakart almadan ekran kartıma uygun bi işlemci bakmaktı zaten soket uyduğu halde çalıştırmaması işimi bozdu.Şimdide uygun fiyata anakart bulmak zorundayım :/ Üstteki yorumda yazdıklarımı göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi alabilirim.
Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II processor/ AMD Athlon™ II processor
[TBODY]
[/TBODY]
Ürünün net bir şekilde soketi belirtilmiş, sordunuz neyin uyup neyin uymayacağını da söyledim. Soket uyduğu halde çalıştırmadı diyorsunuz. Soketler uyumlu değil benim dediğim gibi yapmanız gerekirdi.
Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II processor/ AMD Athlon™ II processor
[TBODY]
[/TBODY]
Ürünün net bir şekilde soketi belirtilmiş, sordunuz neyin uyup neyin uymayacağını da söyledim. Soket uyduğu halde çalıştırmadı diyorsunuz. Soketler uyumlu değil benim dediğim gibi yapmanız gerekirdi.