500 TL R7 370'e İşlemci Önerisi

aquilaS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ekran kartımı yeniledim fakat yardımcı olarak işlemci almak istiyorum çünkü kullandığım işlemci eskidi.

Ekran kartı: AMD R7 370 MSI
Anakart: Gıgabyte ga 770t
İşlemci(Şuan Kullandığım): AMD Athlon II X4 630

Yeni bir işlemci alıcam. Bütçe 500 tl'ye kadar sınırlı.

AM3 soketli anakartınıza AM3+ soketli işlemci kullanamazsınız. Tam tersi olsaydı sorun olmazdı. İşlemciniz AM3 soket olmalı. 2. el aramalısınız, 0' ının satıldığını sanmıyorum. Ya da anakartınızı satıp anakart+işlemci almalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son anda fikir değiştirdik ve fx x8 8300 aldım.Soket girişinde sıkıntı olmadı zaten anakartımın am3+ özelliği vardı.Geldim eve taktım pc yi çalıştırdım anakart ötmedi.Hemen anakartın sitesine girdim GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3+ - GA-770T-D3L (rev. 3.1) FX serisi işlemciler için son bios güncellemesi indirin diyor bende gittim indirdim ve kurdum (doğru olanı seçtiğimden emin değilim) gene taktım gene çalışmadı.Ya yanlış güncelleme yükledim ya da anakartım işlemcime uymuyor bilen var ise yardımcı olsun sorun çözülmez ise yeni anakart tavsiyesi alabilirim 150-250 tl civarında.

Yeni olarak düşündüğüm anakart ise ASUS M5A78L-M LX3 AMD 760G (780L)/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz VGA Anakart

Son düzenleme:
Benim amacım anakart almadan ekran kartıma uygun bi işlemci bakmaktı zaten soket uyduğu halde çalıştırmaması işimi bozdu.Şimdide uygun fiyata anakart bulmak zorundayım :/ Üstteki yorumda yazdıklarımı göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi alabilirim.

Son düzenleme:
GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3 - GA-770T-USB3 (rev. 1.0)

CPU
  1. Support for AM3 processors: AMD Phenom™ II processor/ AMD Athlon™ II processor
[TBODY] [/TBODY]
Ürünün net bir şekilde soketi belirtilmiş, sordunuz neyin uyup neyin uymayacağını da söyledim. Soket uyduğu halde çalıştırmadı diyorsunuz. Soketler uyumlu değil benim dediğim gibi yapmanız gerekirdi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı