500 TL Ryzen 5 3600X için soğutucu önerisi

@Staj Yapan Donanımcı üstadım 3600X işlemcisine stok fan yetmiyor ve almışken beni 3-4 yıl götürücek bir soğutucu almak istiyorum.

MSI Core Frozr L veya Arctic'e sports 34 Duo. Hangisi gözüne hoş geliyorsa onu al ikisi de üst düzey hava soğutucular. 400 lira falan piyasada geri kalan parayla da iyi bir termal macun al 3-4 sene rahat edersin.
 
Hava suğutucu almadan önce öndeki fanlarınızın kalitesinden ve içeri ne kadar verimli hava üflediğinden lütfen emin olun. Tek başına arka tarafa kaliteli bir egzoz fan almak sıcaklık değerlerinde çok bir düşüşe sebep olmaz. İşlemciniz güçlü, hava soğutmanın pek bir faydasını göremeyebilirsiniz. Benim tavsiyem varsa imkan 240-280mm sıvı soğutmalar ile problemleri kökünden çözmeniz olacaktır. Tabi bütçe meseleside önemli fakat şunu iyi düşünün bugün kasanın ön tarafına 2 adet düzgün 140mm ya da 3 adet 120mm fan almaya kalktığınızda ne kadar maliyeti olacak onu da düşünmek lazım. Hava soğutma için, içeriye üfleyen fanlarınızında kaliteli olması şart.
 
@Celebron dostum kasanın önünce 2 adet 120mm fan bulunmakta iki adet ise üstünde hava çıkışı için kasanın içi de biraz sıcak fanları değiştirmem gerek peki hızından ve sesinden memnun olduğun 120mm fan varmıdır ?
 
Kasanın ölçülerini ve desteklediği fan boyutlarını net bir şekilde öğrenin. Önerdiğim modelin 120mm versiyonuda mevcut ama önde 3 adet 140mm olsa çok rahatlar sisteminiz.

 

Geri
Yukarı