500 TL Sistem Yükseltme

Erens.06

Hectopat
Daha fazla  
500 TL bütçem var, ekran kartı ve işlemci önerirseniz sevinirim.
  • Anakart: P5KPL-AM
  • İşlemci: Pentium E5200.
  • Ekran kartı: HD 2400 Pro.
  • RAM: 4 GB DDR2 800MHz.
Oynayacağım oyunlar: LOL, CS:GO, GTA 5 gibi oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
500 TL bütçem var, ekran kartı ve işlemci önerirseniz sevinirim.
  • Anakart: P5KPL-AM.
  • Işlemci: Pentium'e5200.
  • Ekran kartı: HD 2400 Pro.
  • RAM: 4 GB DDR2 800MHz.
Oynayacağım oyunlar: LOL, CS:GO, GTA 5 gibi oyunlar.

Ben de aynı işlemciye sahibim. Overclock ta yaptım. Fakat GTA V ve CS:GO'da kurtarmıyor hangi ekran kartını alırsan al. O sisteme para dökmek ne yazık ki çöpe atmak demek.

O sistemi neresinden tutarsan tut adam edemezsin (açıklama biraz komik oldu ama :D) düzgün işlemci alamazsınız o anakarta, RAM deseniz bir işe yaramaz. Siz yeni sistem toplayın, bunu satın.

RAM bu anakartta maksimum 4 GB'a ulaşabildiği için RAM'e fazla güncelleme yapamazsınız MHz hariç ki oda gereksiz olur. Yapacağınız güncellemeyi işlemci ve ekran kartına harcayın.

Bu sisteme para harcamak biraz ölü yatırım. Ama istiyorsanız 500 TL ile yapacak pek bir şey yok.

En iyi seçenek SSD + ucuza 2. el işlemci gibi duruyor ki yine riskli. O anakarta adam akıllı işlemci yok, Ekran kartı alsan darboğaz yapabilir yapmasa bile PSU izin vermeyebilir, Ram desen anakartın kaç GB desteklediği belli değil, anakart değiştirseniz diğer parçaları değiştirmeniz gerekebilir daha fazla para lazım. Dediğim gibi 2. el ucuza işlemci alıp yanına SSD alarak en azından basit işleri rahatça halledebilirsin. GTA 5 oynamak istemişsin ama minimum sistem gereksinimlerini bile karşılamıyor. 500 TL ile karşılayacak hale de getiremezsin. LoL sorun çıkarmaz ama diğerleri sorun çıkaracaktır.

Bu sisteme para harcamak biraz ölü yatırım. Ama istiyorsanız 500 TL ile yapacak pek bir şey yok.

En iyi seçenek SSD + ucuza 2. el işlemci gibi duruyor ki yine riskli. O anakarta adam akıllı işlemci yok, ekran kartı alsan darboğaz yapabilir yapmasa bile PSU izin vermeyebilir, RAM desen anakartın kaç GB desteklediği belli değil, anakart değiştirseniz diğer parçaları değiştirmeniz gerekebilir daha fazla para lazım. Dediğim gibi 2. el ucuza işlemci alıp yanına SSD alarak en azından basit işleri rahatça halledebilirsin. GTA 5 oynamak istemişsin ama minimum sistem gereksinimlerini bile karşılamıyor. 500 TL ile karşılayacak hale de getiremezsin. LOL sorun çıkarmaz ama diğerleri sorun çıkaracaktır.

Merakimdan soruyorum ismine iki sponsor mu aldin? Zen'siz olmaz diye zen pırlanta reklamı vardı ve Ryzen serisine sahip AMD. Aslında mantıklı çifte sponsor 🤔👍

Merakimdan soruyorum ismine iki sponsor mu aldin? Zen'siz olmaz diye zen pırlanta reklamı vardı ve Ryzen serisine sahip AMD. Aslında mantıklı çifte sponsor 🤔👍

Televizyonda sürekli "Zen" pırlanta reklamı vardı ve müziği hoşuma gitmişti. O sıralar bilgisayarımı yeni yeni topluyordum ve Ryzen işlemci alacaktım. İkisini birleştirdim ve (Ry)Zen'siz olmaz kullanıcı adı çıktı. O sıralar kullanıcı adımı değiştirmek istemiştim ve bu gelince aklıma yapayım dedim ve yeni kullanıcı adım bu oldu. Bu arada, hayır sponsorluk almadım. ( Keşke alsam. :D )

Televizyonda sürekli "Zen" pırlanta reklamı vardı ve müziği hoşuma gitmişti. O sıralar bilgisayarımı yeni yeni topluyordum ve Ryzen işlemci alacaktım. İkisini birleştirdim ve (Ry)Zen'siz olmaz kullanıcı adı çıktı. O sıralar kullanıcı adımı değiştirmek istemiştim ve bu gelince aklıma yapayım dedim ve yeni kullanıcı adım bu oldu. Bu arada, hayır sponsorluk almadım. ( Keşke alsam. :D )
Aklımda kaldı. Tüh, neyse sağolun. Artık hep öyle hatırlayacağım. :D
Anakartım Q8200 destekliyor bir de R7 240 alsam olmaz mı sizce?
Evet, daha iyi performans verir bu şekilde. Bir de 120 GB SSD alabilirsiniz yanına. Ama güç kaynağınız nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı