500 TL'lik Galaxy M01 Core satışa çıktı!

Akıllı telefon pazarının lider isimlerinden biri olan Samsung en ucuz akıllı telefon modeli M01 Core'u satışa sundu. Galaxy M01 Core giriş segmentine hitap eden özelliklerinin yanı sıra son derece uygun olan fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Samsung’un yeni modeli gücünü Mediatek üretimi olan MT6739WW yonga setinden alıyor. Sistemini 1GB RAM ile destekleyen modelin dahili depolama alanı ise 16 GB. Bu depolama alanı benim için yeterli değil diyorsanız telefonda MicroSD kart desteğinin bulunduğunu da belirtelim.

Samsung'un en ucuz telefonu 500 TL'lik Galaxy M01 Core satışa çıktı!

Cihazda 720 X 1480 piksel çözünürlüğünde 5.14 inçlik PLS TFT bir ekran bulunuyor. Bu ekranın piksel derinliği ise 320 PPI. 4000 mAh kapasitesine sahip ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenen telefonun arka yüzeyinde 8MP’lik tek bir ana kamera bulunuyor. Ön yüzde ise 5MP’lik bir selfie kameramız mevcut.

MicroUSB 2.0 bağlantı noktasını destekleyen modelde 3.5mm’lik kulaklık girişi de mevcut. Telefonda herhangi bir hızlı şarj teknolojisi ise bulunmuyor. Kutudan ilk çıktığında Android 10 GO ile çalışacak olan Samsung modeli klasik bir tasarım çizgisine sahip.

Giriş segmentine hitap eden özelliklere sahip olna cihazın fiyatı da bir hayli uygun. Güney Koreli şirket bu modelini ilk olarak Hindistan’da satışa sunmayı planlıyor. Telefonun Hindistan’daki satış fiyatı ise yaklaşık olarak 73 dolar yani 500 TL.

Vergileri vs. çıkardığımızda ortaya 60 dolar gibi bir fiyat çıkıyor. Dolayısıyla bu telefonun ülkemizdeki satış fiyatı da 600TL civarında olacaktır. Malum düşük seviyedeki telefonlardaki ÖTV oranı, yüksek seviye modellere nazaran hayli düşük. Tabi Samsung’un bu modeli Türkiye’ye getirip, getirmeyeceği de bir diğer soru işareti. Zira Samsung Galaxy M01 Core Türkiye’ye gelse de özellikleri yüzünden çok fazla talep görmeyecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaza çöp demek saçma olur. Bu cihazın hitap ettiği ve telefon için fazla bütçe ayıramayan bireyler için harika görünüyor. Telefonda sadece arama, mesaj gönderme, Whatsapp gibi basit işler için ilgilenen çok kullanıcımız var ve onlar için uygun görüyorum. Lakin 500-600 TL fiyat biraz inandırıcı gelmiyor. 😅 Ülkemizde uygulanan yüksek vergi bu telefonun fiyatını arttırıp bütçe dostu olmaktan çıkartabilir.
 
M01'e bile sempati duyacak kadar fakirleşmesek iyiydi bence. :D MTK işlemci, 1GB devasa bir RAM ve Android bu cihaz, TFT göz kamaştırıcı ekran, 16 GB sülale paket depolama. Bu donanımlar 5-6 sene önce idare eder ve günü kurtarır bir cihaz için kabul edilebilirdi belki. Şu an sadece kahkaha attırır. Uygulamalar 5-6 sene öncesinin uygulaması değil artık. Hindistan'ın fakir kesimine hitap edebilir, akıllı cihaz kullanıyorum bir şekilde dedirtebilir ama bize gelmez.

Çöp kelimesinin karşılığı bu cihaz resmen. Hiçbir ürüne çöp demek istemedim şimdiye kadar ama buna denebilecek tek şey:

çöp.jpg
 
Aslında 4 GB RAM, işletim sistemi 3 GB harcadığı için 1 yazmışlar. (!)
 
Dediklerimi anladığınızı sanmıyorum. Olaya sadece kendi bakış açından bakıyorsun hata yapıyorsun. Gündelik hayatta telefonu nasıl kullanıyorsan her insan o şekilde kullanıyor ve buna ihtiyacı var sanıyorsun sanırım. Anlaman için tekrar edeceğim. Uygulamalarla pek işi olmayana, Whatsapp, arama, mesaj, alarm gibi basit şeylere ihtiyaç duyup bütçesi düşük olan bireyler için veya bir süreliğine kullanım için gayet uygundur. Ben şuanda aktif olarak Samsung S3 Mini kullanıyorum. 1GB Ram var ve 1.00GHz hız. Telefon ağır ve 2014'den beri çalışıyor ama Whatsapp, İnstagram, Letgo, Sahibinden, YouTube gibi uygulamaları rahatlıkla kullanıyorum. Telefonun tek eksileri bataryasının ömrü az, işlemci hızı düşük, Android sürümü düşük. Bunlar dışında telefonundan çok memnunum.
 
Yedek telefon niyetine alınabilir?

Anlamadın pahalı telefon gelir off pahalı dersin öyle öğrencilere bütçesi düşük insanlara telefon gelir bu çöp ya çöp ben Sony M4 kullanıyorum 8 GB depolama ve 2 GB RAM var yetiyor bana oyunlarda günlük hayatta napıyorsun telefonda uzaya çıkıyorda yetmiyor özellikleri.
RAM koymayı son anda hatırladılar galiba 1 GB RAM ne Android'de çok kasar 3 altına düşmemeli bence Android'de.

Telefonda PUBG Mobile gibi ağır oyunlar oynamıyorsan bu RAM yeterli.
M01'e bile sempati duyacak kadar fakirleşmesek iyiydi bence. :D mtk işlemci, 1GB devasa bir RAM ve Android bu cihaz, TFT göz kamaştırıcı ekran, 16 GB sülale paket depolama. Bu donanımlar 5-6 sene önce idare eder ve günü kurtarır bir cihaz için kabul edilebilirdi belki. Şu an sadece kahkaha attırır. Uygulamalar 5-6 sene öncesinin uygulaması değil artık. Hindistan'ın fakir kesimine hitap edebilir, akıllı cihaz kullanıyorum bir şekilde dedirtebilir ama bize gelmez.

Çöp kelimesinin karşılığı bu cihaz resmen. Hiçbir ürüne çöp demek istemedim şimdiye kadar ama buna denebilecek tek şey:

Eki Görüntüle 664027

Hocam ben Sony M4 kullanıyorum 8 GB depolama 2 GB RAM var bu telefon kitlesi belli öğrenciler bütçesi düşük olanlar 2 GB RAM PUBG Mobile veya günlük işlerde yetiyor işlemcisi ise yeterli depolama 16 GB zaten bu telefonu alacak kişi aşırı fotoğraf çekmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı