500 TL'ye termal macun tavsiyesi

xbea

Kilopat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
5.585
Makaleler
1
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32 GB DDR4 3200MHz CL21 Kingston
Ekran kartı
RTX 2060 115W
Anakart
ASUS
İşlemci
İntel 10.nesil İ7 10870H işlemci
Arkadaşlar termal macun önerisi istiyorum sizden; elimde 100 derece görebilen, genelde 98 derece ile 95 derece arası sıcaklıklara ulaşan bir dizüstü bilgisayar var ve bunu soğutmam gerek. Eskiden sıvı metal vardı ve 95 tepe noktasıydı ancak cihazım arızalandı, -ASUS ROG STRİX serisi sıvı metal fabrika çıkışlı- tamir oldu ancak sıvı metal koymak yerine normal macun koymuşlar. Bu sebeple cihazımı soğutacak bir termal macun arayışındayım, sıvı metal de olur. Ben birkaç tane buldum:

Amazon.com.tr
Amazon.com.tr
Amazon.com.tr
Amazon.com.tr
Amazon.com.tr

Bütçem maksimum 500 TL ama iyiyse daha da artabilir, yeter ki işlevini kanıtlamış olsun.
 
İki derece için sıvı metal kullanmak gibi
Hocam sadece sıcaklık değil şöyle açıklayayım; biri 98 derecede 2.7GHz de çalışırken diğeri 95 derece de 3.5GHz yada 3.7GHz arasında çalışıyor. Bu sebeple sadece sıcaklık değil performans olarak da düşüş yaşıyorum. Hatta fazla ısındığında örneğin 30 dakikalık bir oyunda 15.dakikada bir anda hızım 1.5 GHz gibi değişik değerlere saniyelik düşüyor bu da FPS drop olarak yansıyor. Bu işlemci için anlattığım durum aynı zamanda ekran kartım içinde geçerli ve o da MHz olarak kesinlikle düşüyor bunu hem sentetik testlerde hem de oyunlarda bizzat gördüm kayıt altına aldım. Bu 2 durumu da çözebilecek termal bi çözüm arıyorum. Soğutucum var ama bir işe yaramıyor sadece stant olarak duruyor...
 
Hocam tamirde bile sıvı metale bulaşmak istememişler belli ki ama tehlikesini göze alacaksan bir şey diyemem.
Hocam etkili bir termal macun varsa tavsiyenizi dinliyorum ancak yoksa tek çare bu ise yapacak bir şey yok cihaz çöp olmasındansa şansımı denerim diyorum.
 

Geri
Yukarı