5000-5350 TL'ye sistem önerisi

i7-4770K'a OC yapıp, oyunlar içinse en iyi ses kalitesini istiyorsan eğer Maximus Formula seçmeni öneririm.

GTX 780 ROG Poseidon
i7-4770K
Hydro H100i Sıvı
Maximus ROG Formula
8GB (2x4) GSkill 1600 MHz CL9
Xigmatek Talon +80 750W
3.5'' 1TB Barracuda 7200 Rpm
120 GB Samsung EVO SSD

4800 TL civarı tutar Vatan %30 indirim ile...
Peki bu sistem için monitör nasıl bir şey seçilmeli?
Sıvı soğutma ekran kartı için kullanılabilir mi? Yani bilmiyorum bu olayı ama kullanmayacaksam, Poseidon modelini almaya gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü hava soğutmasında çok az bir fark varmış.

Peki bu sistem için monitör nasıl bir şey seçilmeli?
Sıvı soğutma ekran kartı için kullanılabilir mi? Yani bilmiyorum bu olayı ama kullanmayacaksam, Poseidon modelini almaya gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü hava soğutmasında çok az bir fark varmış.
Hadi canım sende. Kim demişse uydurmuş. :D
index.php

KAYNAK:
ASUS ROG GeForce GTX 780 Poseidon Platinum Review - Graphics Card Temperatures

Standart G¼ inç vida dişli bağlantı elemanları sayesinde mevcut soğutma ekipmanını Poseidon GTX 780′e kolayca yerleştirmek mümkün; böylece kullanıcılar kartlarını vakit kaybetmeden su ile soğutmaya başlayabiliyorlar. (KAYNAK) / H100i olacak canavar gibi.

TV Bunu seç. / 1080p 1MS / 480 TL Vatan %30 İndirim.

Son düzenleme:
@taylanxtavsan
Madem bu kadar fark var, o zaman performansta da iyi bir fark olur. Senin topladığın çok çok daha iyi oldu. Hiçbir eksik görmüyorum, monitör de fena sayılmaz. :)

Yalnız sanırım ekran kartı için ayrı bir soğutma almak gerek.
ASUS ROG Poseidon GTX 780 Graphics Card Review | Water-based Testing Configuration and Benchmarks Used
Ayrı bir soğutma almışlar. Sanırım H100i modeli olmuyor.
EXT-440CU Liquid Cooling System, fan kontrol cihazı gibi bir alet. Sanırım H100i'yi ona bağlayıp onu ekran kartı için kullanmışlar. Yani senin gönderdiğin link, H100i ile uyumlu olduğunu kanıtlıyor ekran kartının. :D

Ancak sen yine de sistemi toplayacağın zaman sor, yanılıyor olabilirim.

Son düzenleme:
EXT-440CU Liquid Cooling System, fan kontrol cihazı gibi bir alet. Sanırım H100i'yi ona bağlayıp onu ekran kartı için kullanmışlar. Yani senin gönderdiğin link, H100i ile uyumlu olduğunu kanıtlıyor ekran kartının. :D

Ancak sen yine de sistemi toplayacağın zaman sor, yanılıyor olabilir
Hiç bakmadan konuşursam olacağı budur işte. :D
Yalnız bir şey sormak istiyorum. H100i'de boru diyeceğim artık cahilliğime verin :) bağlamak için fazladan bir hortum falan mı almak gerekiyor?

Evet, ama çok tutacağını düşünmüyorum. Gerçi Poseidon almak zorunda da değilsin. Sadece OC yaparken ısı derdini düşünmeni engelliyor bu kart ve OC'lu R9 290x'i yakalıyor desem abartı olmaz. (Tabi geçemiyor ancak 1080p için en iyisi diyebilirim ROG Poseidon)

NOT: Kontrol ettim ayrı bir sıvı soğutma aletmiş, yanlış yönlendirmiş olmayayım.

GTX 780 DirectCU II'de çok ideal ve soğuk bir karttır. Bir ROG Poseidon olmasa da.

Evet, ama çok tutacağını düşünmüyorum. Gerçi Poseidon almak zorunda da değilsin. Sadece OC yaparken ısı derdini düşünmeni engelliyor bu kart ve OC'lu R9 290x'i yakalıyor desem abartı olmaz. (Tabi geçemiyor ancak 1080p için en iyisi diyebilirim ROG Poseidon)

NOT: Kontrol ettim ayrı bir sıvı soğutma aletmiş, yanlış yönlendirmiş olmayayım.

GTX 780 DirectCU II'de çok ideal ve soğuk bir karttır. Bir ROG Poseidon olmasa da.
Soğutması bence de gayet yetecek, hatta yetmeli madem ki öyle. O zaman hiçbir parçayı değiştirmiyorum. Sadece madem ekran kartı düştü, monitörü mü yükselteyim, yoksa ram belleği mi?

Soğutması bence de gayet yetecek, hatta yetmeli madem ki öyle. O zaman hiçbir parçayı değiştirmiyorum. Sadece madem ekran kartı düştü, monitörü mü yükselteyim, yoksa ram belleği mi?
Zaten bu haliyle 5000 TL civarı tutacak. 5500'e dayanmanın bir anlamı yok. Kulaklıklı mikrofon, klavye - fare, web cam için fazladan bütçe kalmış olur hem.

Ama son bir uyarı, Maximus Formula gibi sesi mükemmel veren bir ana kart almışken en kaliteli kulaklıklardan birini seçmek en mantıklısı olur.

BU TARZ bir şey deneyebilirsin sıvı soğutma için yani olur.

Zaten bu haliyle 5000 TL civarı tutacak. 5500'e dayanmanın bir anlamı yok. Kulaklıklı mikrofon, klavye - fare, web cam için fazladan bütçe kalmış olur hem.

Ama son bir uyarı, Maximus Formula gibi sesi mükemmel veren bir ana kart almışken en kaliteli kulaklıklardan birini seçmek en mantıklısı olur.
Anladım. Kulaklığı her zaman alabilirim aslında,web cam'e de gerek yok, sorun değil de neyse...
Peki kasa için ekstra fan almak gerekir mi?(Üstte iki adet 12 cmlik iki fan takabiliyoruz sanırım. ) Sıvı soğutma falan da almayacağım için, Carbide 400r alacağım. Sırf işlemci için de sıvı soğutma da almak istemiyorum açıkçası. Çok gerekli olur mu? Sıvı soğutma yerine başka birşey alırım, normal işlemciyi kullanırım diye düşünüyorum.

NOT: Normal işlemciden kastım, ayrıca alacağım işlemci soğutucusu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı