5000-6000 TL Arası Sistem Toplama

bullzeye

Decapat
Herkese selam olsun dostlar foruma yeni üye oldum, ve bu benim ilk konum. Donanımdan fazla anlamıyorum FPS ve MOBA oyunlarında kendimi yetenekli hissediyorum. Ona göre bir PC toplamayı düşünüyorum. Aklımda bir liste var bilgili ve yardımcı olmak isteyen arkadaşların görüşünü almak istiyorum. Cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz. Şimdiden teşekkürler.

• ANAKART: ASUS PRIME B450- PLUS AMD B450 SOKET AM4 DDR4 3200(OC)MHZ ATX
  • İŞLEMCI: AMD RYZEN 5 2600X
  • RAM: CORSAIR VENGEANCE LPX (8GB) 1X8 DDR4 3000MHZ C16
  • EKRAN KARTI: SAPPHIRE NITRO+ SPECIAL 11289-01-20G RADEON RX590 8GB GDDR5
  • SSD: SAMSUNG 860 EVO 500GB M.2 550MB/520MB
  • MONITÖR: AOC G2590VXQ 24.5" 75HZ 1MS FREESYNC FULL HD MONITÖR
  • KASA: FRISBY FC-9235G USB3.0 ATX PENCERELI KASA
  • GÜÇ KAYNAĞI: COOLER MASTER ELITE V3 MPW-6001-ACABN1 600W AKTIF PFC 120MM
GTX 1060 toplayıp G-Sync toplamayı da denedim ama öyle fiyat çok uçuyor. Bazı parçalardan kısıp 144 Hz 1 MS monitör de alabilirim. Dediğim gibi önerilerinize açığım arkadaşlar. Bu sistem iyi mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sisteminiz genel olarak güzel duruyor, arkadaşın da dediği gibi 8GB ram günümüz standartının altında kalıyor ancak çok kritik değil daha sonra ekleyebilirsiniz. Monitör için ise, seçtiğiniz monitör TN panel, eğer fazlasıyla "tryhard" bir oyuncu değilseniz 1ms olmak zorunda değil, zaten çoğu zaman 1 ile 5 arasında farkı anlamak kolay olmuyor. O yüzden 5ms IPS bir monitör tercih edebilirsiniz. Eğer bütçeniz varsa monitör olarak 144hz VA panel olan aşağıya bırakacağım monitöre yönelebilirsiniz.
ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms (HDMI+Display+DVI) Fiyatı

@TheMudur Dostum attığın monitör gibi bir monitör bekliyordum. Teşşekür ederim çok aradım ama bu fiyata bulamadım 144hz 1 ms freesync,Rami sonra eklemeyi düşünüyorum bütçemi çok aşıcak yoksa seçtiğim ram modelini alıp anakarta sonradan 1 tane daha ekleyebilir miyim?
Bir sorum daha olacak arkadaşlar bu 144hz monitörde fpsyi 144e sabitlemem gerek değil mi? Oyunun akıcı olması için pubg fortnite gibi oyunlarda zor olur diye düşünüyorum ayarları lowa çekmeden

Hayır, hocam 100fps alırsan 100hz görürsün, 75'in üzerine çıktığın zaman akıcılıkta fps ile aynı orantıda artacaktır. İlla 144 fps'i görmene gerek yok. Diğer soru için ise, evet ekleyebilirsin hiçbir sıkıntı olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı