5000-6000 TL Arası Telefon Tavsiyesi

Napstablook

Kilopat
Katılım
23 Ekim 2017
Mesajlar
1.574
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2017 yilindan beri kullandigim Asus Zenfone 3 telefonum artik kendini yavas yavas birakti. Arayuzde cokmeler, kamerada odaklanmama, type-c girisinde temassizliklar, GPS'in calismamasi sorunlari artik yeter dedirtti. Ben de bu yuzden telefonumu degistirmeye karar verdim. Iyi bir kameraya sahip, elim titreyince bile bulanik fotograflar cekemeyecegim, en az 4-5 yil boyunca kullanabilecegim guclu bir cihaz arayisi icerisindeyim.

Aklimda Samsung Galaxy S20 FE Snapdragon, Iphone SE 2020 ve indirime girerse Iphone XR var. Bunlarin arasinda biraz kararsiz kalmis durumdayim. S20 FE dolu dolu bir telefon gercekten. Kagit uzerinde diger dusundugum Iphonelara gore bayagi ustun gorunuyor. Bir yandan da Iphone'u deneyimlemeyi cok istiyorum. Iphone kullanicilarinin neden bu telefonu kullanmayi birakamadiklarini bizzat kendim gormek istiyorum. Ancak (ozellikle) Iphone SE'nin bataryasi beni caydiriyor. Ekranidir, tasarimidir hicbiri sorun degil ancak batarya kafamda buyuk bir suphe uyandiriyor.

Tavsiyeniz nedir? Bu telefonlar haricinde baska bir telefon tavsiyeniz olur mu? Ek olarak Cuma gunune kadar indirim kovalamali miyim sizce yoksa hemen almali miyim tavsiye ettiginiz telefonu. Simdiden tesekkurler...
 
XR hakkinda ne dusunuyorsunuz peki? O tercih edilebilir mi?
Çok eski bir model almayın derim. Bir de takoz gibi ağır ve kaba.

1 Ay önce kardeşime SE 2020 aldık. Ekran süresi olarak 6 saat civarı alıyor. Bence o bütçede alınacak en mantıklı telefon. Kamera ve işlemci olarakta Iphone 11 ile aynı donanımı kullanıyor. Rakibi kesinlikle XR değildir.
 
Peki sadece sosyal medya gibi gundelik isler icin mi kullaniyor kardesiniz telefonu yoksa arada bir de oyun oynuyor mu? Benim kullanimim da cok yogun olmayacak ancak gunde yarim saat bile olsa Genshin Impact oyununu oynamayi isterim mesela.
 
XR hakkinda ne dusunuyorsunuz peki? O tercih edilebilir mi?
SE 2020 batarya ve ekran dışında XR modelinden daha iyi bir model. Bu yüzden S20 FE SD 865 hâlâ daha mantıklı bir seçenek. Diyorsan ben Apple kullanmak istiyorum illa o zaman tercih edebilirsin.
 
Dun 5800 TL'ye S20 FE Snapdragon 256 GB'i kacirdim :facepalm: Suan 6100 TL'ye bulabildim en ucuz. Dolar daha da yukselmeden beklemeden almali mi yoksa suana kadar beklemisken biraz daha sabredip indirim mi kovalamali bilemedim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı