5000-6000 TL bütçe ile hangi bilgisayarı almalıyız?

CrossBench

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Aşağıda verdiğim 6 tane bilgisayarından birini almak için inceliyoruz. Güncel bileşenler ile donatılmış olanları seçmeye çalıştım. Sadece Ryzen 2700'lü bilgisayar 12 GB Ram vasıtasıyla bu listeye girdi. Fakat öncelikli tercihimiz arasında değil.
Biz ilk 2 sıradaki LENOVO ve ASUS bilgisayarları tercih ediyoruz. Fakat 10. Intel & MX230 ikilisini tercih etmek daha mantıklı sanki.
Cihazı bir bayan günlük kullanım için kullanacak. Ekran görüntü kalitesi iyi olmalı ve Excel gibi programlarda rahat iş yaptırmalı uzun bir süre.
Önemli diğer bir konuda depolama. En az 500 GB alan istiyoruz. O yüzden sadece 256 GB SSD olan cihazları listeye almadık.
Sonradan yükseltme yapamaz alacak olan kişi.

Genel olarak bu seçimlere yorumunuz nedir?
Bütçe (Maksimum 6000 TL)
NOT: Bütçe 6000 TL diye bu parayı sonuna kadar kullanmamıza gerek yok. Daha ucuz bir öneriniz var ise ona da ayrıyetten açığız.

Aşağıda verdiğim 6 tane bilgisayarından birini almak için inceliyoruz. Güncel bileşenler ile donatılmış olanları seçmeye çalıştım. Sadece Ryzen 2700'lü bilgisayar 12 GB RAM vasıtasıyla bu listeye girdi. Fakat öncelikli tercihimiz arasında değil.
Biz ilk 2 sıradaki Lenovo ve ASUS bilgisayarları tercih ediyoruz. Fakat 10. Intel & MX230 ikilisini tercih etmek daha mantıklı sanki.
Cihazı bir bayan günlük kullanım için kullanacak. Ekran görüntü kalitesi iyi olmalı ve Excel gibi programlarda rahat iş yaptırmalı uzun bir süre.
Önemli diğer bir konuda depolama. En az 500 GB alan istiyoruz. O yüzden sadece 256 GB SSD olan cihazları listeye almadık.
Sonradan yükseltme yapamaz alacak olan kişi.

Genel olarak bu seçimlere yorumunuz nedir?
Bütçe (maksimum 6000 TL)
Not: Bütçe 6000 TL diye bu parayı sonuna kadar kullanmamıza gerek yok. Daha ucuz bir öneriniz var ise ona da ayriyeten açığız.

Kendin topla daha karlı çıkarsın.

Yoğun kullanmayacaksanız 6000 lira bütçe fazla 3000 liraya bir bilgisayar bakmanızı öneririm.

Laptop mu toplasın?

3000 TL'ye bu kalitede denk gelmedim ben. Ama 4000 seviyesinde olabiliyor yinede. Hem benim attıklarım içinden hangisi tercih edilebilir hem de sizin öneriniz nedir öğrenmek istedim.

GTX 1050 ekran kartına sahip.

Bayan kullanacak. Grafik işlemcisi çok iyi fakat hiç ama hiç kullanmayacağı bir şey. Oyunun o'sunu ya da Photoshop, Autocad gibi programların hiçbir şeyini bilmez. O yüzden işlemci ve depolama biriminde güncellik ve kalite arıyorum. O cihaz iyi benim verdiklerimin yanında. Tartışılmaz ama bunu alacağını zannetmiyorum.

3000 TL'ye bu kalitede denk gelmedim ben. Ama 4000 seviyesinde olabiliyor yinede. Hem benim attıklarım içinden hangisi tercih edilebilir hem de sizin öneriniz nedir öğrenmek istedim.

Bayan kullanacak. Grafik işlemcisi çok iyi fakat hiç ama hiç kullanmayacağı bir şey. Oyunun o'sunu ya da Photoshop, Autocad gibi programların hiçbir şeyini bilmez. O yüzden işlemci ve depolama biriminde güncellik ve kalite arıyorum. O cihaz iyi benim verdiklerimin yanında. Tartışılmaz ama bunu alacağını zannetmiyorum.
O zaman size 1TB HDD'ye sahip 10.nesil intel işlemcili bir laptop+ 512GB M2 SSD önerebilirim. M2'yu laptopa takıp windows'u ona kurarsanız laptop uçar. İşlemci konusunda madem çok ağır işler yapılmayacaksa i5 8250U da hem uygun fiyatlı, hem de az güç tüketecektir ve pil daha uzun gidecektir. Günlük kullanımda da gayet yeterlidir. Laptop konusunda uzun süredir ilgilenmediğim için sadece donanım tavsiyesi yapabiliyorum model atamadım. Hem modeli tasarımına ve boyutuna göre ihtiyaçlarınız doğrultusunda almış olursunuz.
Not: Laptopun M2 desteklediğinden emin olun.
M2 şart değil bence. Mesela bunda SSD var. İnce. Fiyatü bir nebze uygun.

Son düzenleme:
O zaman size 1TB HDD'ye sahip 10.nesil intel işlemcili bir laptop+ 512GB M2 SSD önerebilirim. M2'yu laptopa takıp windows'u ona kurarsanız laptop uçar. İşlemci konusunda madem çok ağır işler yapılmayacaksa i5 8250U da hem uygun fiyatlı, hem de az güç tüketecektir ve pil daha uzun gidecektir. Günlük kullanımda da gayet yeterlidir. Laptop konusunda uzun süredir ilgilenmediğim için sadece donanım tavsiyesi yapabiliyorum model atamadım. Hem modeli tasarımına ve boyutuna göre ihtiyaçlarınız doğrultusunda almış olursunuz.
Not: Laptopun M2 desteklediğinden emin olun.
M2 şart değil bence. Mesela bunda SSD var. İnce. Fiyatü bir nebze uygun.

Cihaz benim elime geçse M.2 SSD montajını kendim yaparım fakat kullanacak kişi yapamaz. Ayrıca markadan markaya değişsede garanti dışı kalma ihtimali var. Alıcı mecburen geldiği gibi kullanacak.
Verdiğiniz Lenovo iyi, tercih edilebilir. Biraz bekleme ve araştırma ile 200 TL kadar daha düşüğe alınabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 10. nesil i5 işlemcilerde ortalama 5000'den başlıyor. Tercihen 2 (en fazla 3) bilgisayar seçip bunlardan birini aldırmak olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı