Çözüldü 5000-6000 TL IPS monitör önerisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LightRockS1

Hectopat
Arkadaşlar bütçem 5-6 bin TL civarında. 1080p, IPS panelli bir monitör istiyorum. MSI MAG 256F için düşündüm ama Online fiyatı şu an bayağı pahalı. 1 ay önce millet 4500 civarına almış. Herhalde şu an 6300 civarında o yüzden şu an onu alamam. Hz olarak 180 Hz civarı yeterli olur. Monitör tavsiyesi yaparsanız hangi yönü iyidir / kötüdür belirtirseniz memnun olurum.

Çözüm
Tepki süresi ile ghosting falan bulamadım hocam başka forumda da vardı inceleme orada da yoktu. Ama renk olarak vs. bayağı iyi herhalde MAG256F 1100'dü kontrastı bu 1500 kadar veriyormuş.

Evet hızla alakalı bilgi bulamadım. Kontrastı ve renk gamutu çok yüksek. Öve öve bitiremediğimiz MAG256F 1100:1 çıkıyor testte. Kontrastın görüntü kalitesine etkisi devasa. Renk gamutu da aşırı yüksek. MSI %127sRGB volume çıkarken bu monitör %147 sRGB volume çıkıyor. Hem renk hem de kontrast anlamında daha üstün.

Soldaki 800:1 kontrast iken sağdaki 1200:1 kontrast oranına sahip. Bu monitör 1500:1 çıkıyor. 🙂
Desktop Screenshot 2025.04.05 - 23.57.41.54.png
1500:1 kontrast.
%147 sRGB volume.
%96 dCi P3 coverage.
%86 Adobe RGB coverage.
300CD parlaklık.

Bu bütçedeki en iyi görüntü kalitesine sahip model bu. MAG256F bile dahil buna. Ghosting ve tepki süresi testini bulamadım maalesef.

Teşekkür ediyorum hocam, sizin MAG256F nasıldır diye olan bir konuya yazdığınız VA yorumları falan gördüm kafa karışmıştı, şimdi başka forumda da AOC monitör önerildi onu aldım.

Teşekkür ediyorum hocam, sizin MAG256F nasıldır diye olan bir konuya yazdığınız VA yorumları falan gördüm kafa karışmıştı, şimdi başka forumda da AOC monitör önerildi onu aldım.

MAG256F bayağı iyi ama, AOC'un daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu modelin incelemesinden bugün haberim oldu zaten. Bu zamana kadar MAG256F öneriyordum. Bütçesi çıkan arkadaşlara da 6K civarına Philips 25m2N3200W ve R25F-30 gibi modeller öneriyordum.

MAG256F bayağı iyi ama, AOC'un daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu modelin incelemesinden bugün haberim oldu zaten. Bu zamana kadar MAG256F öneriyordum. Bütçesi çıkan arkadaşlara da 6K civarına Philips 25m2N3200W ve R25F-30 gibi modeller öneriyordum.

Hocam ben M2258CDEN geçiş yapacağım 5 yıl oldu herhalde alalı TN panel 60Hz benim için büyük bir yenilik olacak zaten şu an bile memnundum yenileme hızı dışında daha iyi bir panel kalitesi daha iyi renkler bakalım nasıl olacak. AOC çok iyi duruyor ama hiç inceleme falan yok yeni olduğu için herhalde olmadı 2 hafta iade hakkı var oradan iade ederim.

Artı -1 Eksi
Hocam ben M2258CDEN geçiş yapacağım 5 yıl oldu herhalde alalı TN panel 60Hz benim için büyük bir yenilik olacak zaten şu an bile memnundum yenileme hızı dışında daha iyi bir panel kalitesi daha iyi renkler bakalım nasıl olacak. AOC çok iyi duruyor ama hiç inceleme falan yok yeni olduğu için herhalde olmadı 2 hafta iade hakkı var oradan iade ederim.
Nasıl hiç incelemesi yok? Kendim incelemelerine bakıp verileri yazdım ya size? 🙂
Burada renk gamutu, kontrast ve parlaklık ölçümleri yapılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Genel olarak incelemesi yok denecek kadar az ama doğru. Çünkü yeni çıktı.

Nasıl hiç incelemesi yok? Kendim incelemelerine bakıp verileri yazdım ya size? 🙂
Burada renk gamutu, kontrast ve parlaklık ölçümleri yapılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tepki süresi ile ghosting falan bulamadım hocam başka forumda da vardı inceleme orada da yoktu. Ama renk olarak vs. bayağı iyi herhalde MAG256F 1100'dü kontrastı bu 1500 kadar veriyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı