5000-6000 TL Monitör ve Ekipman Dahil Sistem Toplama

Victoria Louise

Megapat
Yer
Kırşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (Zalman Optima II Soğutucu) / Ekran Kartı: XFX MERC RX 6750 XT / Bellek: 4x8 32 GB DDR4 2866 MHz / Güç Kaynağı: 850W MSI MPG A850GF / Anakart: ASUS ROG STRIX B350-F / Kasa: Sharkoon TG5 / Klavye: MCHOSE Ace68 TTC Uranus eSports Switch / Fare: ATK Blazing Sky Z1 Pro Max / Pad: FreeFall SV Base Haus Edition / Kulaklık: Sennheiser HD 560S + Boya M1DM Mikrofon / Monitör: Koorui G2421V
Meslek
Çevirmen
Profil Kapağı
1525871261
Evet başlıkta da belirttiğim gibi sıfırdan bir sistem toplayıp yeni oyunların zevkini suyu çıkana kadar tatmak istiyorum. Aklımda;

• MSI GTX 1060 GAMING X 6GB GDDR5 192 Bit Ekran Kartı
  • MSI Z270 GAMING PRO CARBON DDR4 3800MHz(O.C) Anakart
  • Intel i5-7600K 3.8GHz 1151 Soket İşlemci
  • SEAGATE BarraCuda 3.5" 1TB SATA HDD
  • Samsung 850 EVO 250 GB SSD
  • ASUS 27" VX278H 1MS Full HD HDMI Gaming Monitör

Parçaların boyutundan ve enerji tüketiminden emin olmadığım için kasa düşünmedim. Sizce parçalarda değişim olmalı mı? Fiyat düşebilir mi? Max. 6000'e çıkabilirim ve sistemi hemen almayı da düşünmüyorum. Yani geleceğe yönelik de önerilerinize açığım. Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem tamamen oyun odaklı olacağı için Ryzen düşünmedim Kaby Lake ailesinden bir işlemci daha uygun olur diye düşündüm.Fakat aynı performansı Ryzen ile alıp daha az ödeyeceksem daha iyi olur tabii ki benim için.Geçtiğimiz günlerde cevap veremediğim için kusura bakmayın forum kurallarına bakmamıştım da :(

Ryzen alarak daha uzun ömürlü bir sistem alabilirsiniz. Upgrade için daha uygun olur. Tavsiyem şöyle bir sistem olur.
Screenshot_2017-08-23-16-18-34.png

TOSHIBA 3,5" 1TB 64M 7200 Desktop HDD(HDWD110UZSVA

HyperX Alloy Fps Red Switch Gaming Mekanik Klavye ( HX-KB1RD1-UK/A2 ) Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

Corsair Harpoon 6000 Dpi Rgb Gaming Mouse Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da

Dark Elite Force Serisi MousePad (850x400mm)

Geri kalan parayla da Windows 10 OEM Key alabilirsin.

Selamlar dostum öncelikle ekipmandan kısarak sistemini ön planda tutmanı tavsiye ederim bence bu şekilde bir setup kurabilirsin birkaç alternatifim var;

CPUCOLLERSİSTEM(TAVSİYEM).png
SSDSİTEM.png
MEKANİKHİSLİCOOLERMASTERRGBKLAVYE.png
75HZMONİTÖR.png
FİYAT.png

Sistem tamamen oyun odaklı olacağı için Ryzen düşünmedim Kaby Lake ailesinden bir işlemci daha uygun olur diye düşündüm. Fakat aynı performansı Ryzen ile alıp daha az ödeyeceksem daha iyi olur tabii ki benim için. Geçtiğimiz günlerde cevap veremediğim için kusura bakmayın forum kurallarına bakmamıştım da :(

Dostum sistemime bakarsan hem daha az ödeyerek ekran kartını geliştirdim hem de daha uzun ömürlü bir sistem topladım. Eğer ısrar eder veya memnun kalmaz isen Intel alternatifini de toplayabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör olarak AOC'nin 24 inç 1 ms 75 hz'lik monitörlerine bakın derim bu monitörlerle aşağı yukarı aynı yada daha ucuz 60 hze para vermektense aynı fiyata 75 hz daha mantıklı olur.

@Pınar Apak Teşekkürler güzel bir alternatif oldu benim sistemi hemen almamamın sebebi şu an elimde o para bulunmuyor fakat ne kadar biriktirmem gerektiğini de aşağı yukarı ayarlamam gerekiyor konuyu o yüzden açtım,Ryzen'a güvenmediğimden ya da Intel fanboyu olduğumdan değil de Intel'in tek çekirdek odaklı işlemlerde daha iyi olduğu söyleniyor her yerde benim amacım 5 yıllık süre diliminde benim için yeterli ve baş ağrıtmayacak bir sistem kurmak ve paramın karşılığını alabilmek,umarım anlatabilmişimdir,yani DX12 optimizasyonları gerçekleşene kadar ben oyun dünyasından el ayak çekmiş olabilirim:)Ryzen'ın RAM'lerle ilgili bir sıkıntısı olduğunu da duymuştum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim(Sistemi aşağı yukarı Şubat 2018'e kadar almayı planlıyorum yani o kadar da ileride değil bu tarih)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı