5000-6000TL kamera tavsiyesi

MissionTroll

Kilopat
Katılım
2 Mayıs 2017
Mesajlar
1.542
Makaleler
2
Çözümler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Merhaba arkadaşlar, şu an 35MM film kullanıyorum elimdeki makine ricoh kr-5 super ii, Canon 50MM F1,7 lens, Sigma Delta II 70-250MM f3.5-4.5 lens bir de tair KR3 300MM f4.5 (photosniper lensi) var. Onun dışında manuel flash, idare eder 2 tripot ve iki tane manuel teleconverterle birlikte lensi teleskopa çeviren Pentax K sokete modifiye edilmiş bir aparat var ama o aparat varken sonsuzluğa odaklanmıyor.

Her neyse Fuji C200 film kullanıyorum genel olarak gayet memnunum fakat filmin kalitesi yüzünden bazen kamerada takılma yapıyor onun dışında filmin pahalı ve zahmetli olmasından dolayı dijitale geçmek istiyorum.
Malum Pentax K lenslerimi adaptör ile kullanabilmem lazım. Sakladığım 1000 dolar param var onu kullanacağım. Full frame sensörlü fotoğraf makinelerinden hangisini önerirsiniz. Yanında bir tane Prime ve zoom lens olmalı, kuş fotoğraflamayı çok seviyorum aslında Sony HX100V kameramı bu amaçla almıştım fakat ISO performansı sensör boyutu yüzünden çok kötü. Apc-s sensörler hakkında ne düşünüyorsunuz sizce 5-6 yıllık bir full frame yerine yeni bir apc-s daha mı iyi olur. Kameranın boyutu ya da ağırlığı çok umurumda değil. Fiyat konusunda esnek olabilirsiniz nihayetinde şimdi almayacağım muhtemelen yaz gibi alırım. İkinci el olabilir ve muhtemelen de öyle olacak çünkü sıfır fiyatları havalarda uçuyor :(
Son olarak Sony a7, Canon 6d, Canon 5d mark 2 yada Fujifilm T20 arasında kaldım. Sony a7 II çok pahalı oluyor lensle birlikte sizce bütçeyi attırıp almaya değer mi nihayetinde görüntü stabilizasyonu var ilk a7 nin aksine. Yoksa garantili T20 alıp yanına manuel speed booster alıp lenslerimi öylemi kullanayım. Şuan aynasız makine almak daha mantıklı geliyor daha çok kullanılabilir adaptör olduğu için.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı