5000-6500TL oyun odaklı sistem tavsiyesi

megadeth77

Hectopat
Katılım
21 Mart 2018
Mesajlar
8
Merhaba, yakın zamanda oyun odaklı bir sistem toplamak istiyorum. Önerileriniz varsa yardımcı olabilir misiniz? İşlemci olarak Intel tercih ediyorum. Monitör dahil. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence AMD' ye falan bulaşma hiç RYZEN falan fasa fiso İNTEL' den şaşma Ana kartın kaliteli olsun Ekran kartına çok para yatırmaya gerek yok. Zaten ilerde değiştireceksin. İşlemciyi İntel i7 8700k olarak seçebilirsin.
 
Bence AMD' ye falan bulaşma hiç RYZEN falan fasa fiso İNTEL' den şaşma Ana kartın kaliteli olsun Ekran kartına çok para yatırmaya gerek yok. Zaten ilerde değiştireceksin. İşlemciyi İntel i7 8700k olarak seçebilirsin.
Bu ne saçma sapan bir yorumdur. Kullandınız da mı yorum yapıyorsunuz?
Hayır yani nasıl bir Fanboyluk'tur bu. Kullanmadan ona bulaşma buna bulaşma demek ne kadar kolay.
Şimdi ben böyle çıkıştım diye, kullandım tabi ki diyeceksiniz...
 
INTEL'in test sonuçlarında AMD'yi geçmesi başka bir şey, senin "AMD pişmanlıktır" demen başka bir şey.
RYZEN serisi alıp pişman olanı henüz görmedim. AMD, RYZEN serisi ile birlikte yeni bir çağ açmıştır. Şahsi düşüncem budur.
 
AMD ve Intel seçimi şu an bütçeye ve ihtiyaca bakan bir durum. Oyun oynacaksanız ve bütçe sıkıntınız yok ise Intel daha cazip diğer tarafta ise Ryzen, anakart seçeneklerinin biraz daha uygun olması ve edit, multitasking, rendering performansının daha yüksek olmasından ötürü gayet tercih edilebilir bir seçenek. Zaten 1080p ve üzerinde gözle de görülür bir oyun performansı farkı mevcut değil.
 
Kardeşim AMD ne zaman İNTEL' i yakalayabilmiş her sene aynı tantana test sonuçlarında her şey belli oluyor. Yeni üye olmam bir şey bilmediğim manasına gelmez AMD pişmanlıktır.
AMD'nin en önemli avantajı bütün işlemcilerinin OC edilebilir olması. Ayrıca fiyata dahil olarak oldukça şık ve sessiz soğutucularla geliyor. Ryzen'in olayına gelince; Eğer GTX 1080Ti gibi bir kartla 144 FPS'ye kilitleyip 1080p oyun oynamak istiyorsanız Ryzen 7 serisi 7700k'nin biraz gerisinde kalıyor, ancak Ryzenler kesinlikle çok daha geleceği parlak işlemciler. Ryzen ile gerçekleşen şey şu;

AMD bu serisiyle "K" serisi işlemcilere daha fazla çekirdek ve izlek ile cevap verdi. Yani;

Ryzen 7'yi i7 fiyatına alıyorsunuz, iki katı çekirdeği var ancak maksimum OC potansiyeli %20-25 daha az. Ryzen 5'i i5 fiyatına alıyorsunuz, ya izlek sayısı ya çekirdek sayısı i5'lerden ciddi oranda daha fazla ancak maksimum OC potansiyeli %20-25 daha az.
Ryzen 3'ü i3 fiyatına alıyorsunuz, gerçek çekirdek sayısı i3'lerin iki katı, ancak maksimum OC potansiyeli %20-25 daha az.

"K" olmayan Intel işlemciler zaten Ryzen'ler karşısında paspas oluyor, AMD "K" serilerine karşı da aynı fiyata daha fazla çekirdek sunarak cevap veriyor. Durum bu.

Edit: Ayrıca bir Ryzen çekirdeğinin aynı frekanstaki bir Kaby Lake çekirdeğinin %95'i civarında performans verdiğini de ekleyelim.
 
AMD her sene aynı şeyi yapıyor. Eski senelerde BULDOZER serisi çıkardı. FX serisi oda patladı 6 ayda. Demek istediğim İNTEL' den şaşmamak lazım ölüsü bile iş yapıyor. İntel Xeon X5460' nun performansı verebilecek bir AMD işlemcisi var mı ? Asıl fark buralarda belirli oluyor RYZEN 1 seneye patlar.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı