5000-7000 TL arasında sessiz çalışan PSU tavsiyesi

Bütçe
5000-7000

BlackBeard14

Hectopat
RAM
32 GB
İşlemci
İ5 13400
Merhaba, sessiz bir sistem için kasa, fan ve sıvı soğutucumu değiştirdim. Şu an ses yapan tek şey elimdeki Thermaltake Smart BX1 80 Plus 650W güç kaynağım var. Bana genel olarak çok çok sessiz çalışacak, sadece gereken yerde fanı devreye girecek bir PSU lazım. Bütçem başlıkta da belirttiğim gibi 5000-7000 bandında.

Sistemim i5 13400- RTX 3070- Gigabyte B760 Gaming X
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam genle olarak olabilecek en sessiz olanı almak istiyorum. Çünkü mesajda da belirttiğim gibi sessizlik için neredeyse tüm sistemi yeniledim, son parçanın da bu şekilde olmasını istiyorum.

@BlackBeard14 sessizlik konusunda GEX X2 bir tık daha iyi ama iki modelin de incelemelerinde ses verileri gayet düşuk ve inceleme sonunda artılar kısmında her ikisinin de sessiz olduğu belirtiliyor;

İki model de kaliteli modeller, ikisi arasında da FSP; 12V regülasyonu ve korumaların ayarı yönünden biraz önde olması sebebiyle belki düşünülebilir.

Bu fiyatlarda Enermax D.F.X. 1350W modeli de bulunuyor. Nispeten düşük güçte çalışacağı için o da sessizlik ihtiyacınıza uygun olabilir ama attığım incelemelerde kıyas tablolarında mevcut olan D.F.X. 850W modeli ve genel olarak D.F.X. serisi biraz daha sesli bir seri, misal D.F.X.1650W modelinin Cybenetics raporunda da 300W dolaylarında 30db'ye ulaştığı görülebiliyor.

Son düzenleme:
Sanırım FSP beklentilerime daha uygun.
Gezinirken bir de şunu buldum hocam, fiyatı bana tuzlu ama performansı nasıldır acaba?

@BlackBeard14 sessizlik konusunda gex X2 bir tık daha iyi ama iki modelin de incelemelerinde ses verileri gayet düşuk ve inceleme sonunda artılar kısmında her ikisinin de sessiz olduğu belirtiliyor;

İki model de kaliteli modeller, ikisi arasında da FSP; 12v regülasyonu ve korumaların ayarı yönünden biraz önde olması sebebiyle belki düşünülebilir.

Bu fiyatlarda enermax D. F. X. 1350W modeli de bulunuyor. Nispeten düşük güçte çalışacağı için o da sessizlik ihtiyacınıza uygun olabilir ama attığım incelemelerde kıyas tablolarında mevcut olan D. F. X. 850W modeli ve genel olarak D. F. X. Serisi biraz daha sesli bir seri, misal D. F. X. 1650W modelinin cybenetics raporunda da 300W dolaylarında 30DB'ye ulaştığı görülebiliyor.

@BlackBeard14

Cougar Gex X2 sessizlik konusunda @Andar Han 'ın dediği gibi daha iyi bir tercih ama taksit ihtiyacınız varsa Vita 850GM için vade farksız 6 ay taksit mevcut. Bir göz atın derim.

Sinerji'de daha uygun;

Kaliteli bir model ama hem fiyatı biraz yüksek, hem de sessizlik konusunda biraz düşük performanslı.

Masaüstü bilgisayar konusunda çok yeniyim hocam. Her türlü fikre ihtiyacım var açıkçası, o yüzden sürekli bakınıyorum şu nasıl, bu nasıl diye.

@BlackBeard14

Cougar gex X2 sessizlik konusunda @Andar Han'ın dediği gibi daha iyi bir tercih ama taksit ihtiyacınız varsa vita 850GM için vade farksız 6 ay taksit mevcut. Bir göz atın derim.

850W değil de 1000W alırsam PSU daha mı verimli çalışır acaba hocam?

Her türlü fikre ihtiyacım var açıkçası, o yüzden sürekli bakınıyorum şu nasıl, bu nasıl diye.

Pek tâbii forumun amacı da bu değil mi? Ben de elimden geldiğince ve bildiğim kadarıyla yardımcı olabilmekten memnun oluyorum. :)

RTX 3070 için 850W da gayet fazla, 1000W'a çıkmaya pek de gerek yok gibi. Bir de işin içine sessizlik girince, 1000W ve 7000 TL civarı bir model bulabilmek biraz zor oluyor. Attığınız A1000G gibi, düşük güçte çalışırken sessiz yüksek güçlerde sesi artan bir model bile 8000 TL civarında. Ya da Vita GM 1000W 7300 TL gibi ama Vita GM 850W performans yönünden, daha iyi bir model.

Son düzenleme:
Masaüstü bilgisayar konusunda çok yeniyim hocam. Her türlü fikre ihtiyacım var açıkçası, o yüzden sürekli bakınıyorum şu nasıl, bu nasıl diye.
@Andar Han 'ı dinleyin derim. Pişmaz olmazsınız. Ben de PSU alacak olsam konu açar onu etiketlerim.
Modelden modele değişiyor bu durum. Direkt 850'den 1000'e çıkarsak verimlilik artar diyemeyiz. Ayrıca uyarayım. Mesela bir PSU modeli vardır size önerilen örneğin 650 W. Siz gidip sormadan aynı modelin 850 W'ını almayın çünkü bazen aynı markanın aynı modeli bile olsa küçük Watt değişikliklerinde performans farkı oluşuyor. Somut örnek vermek isterdim ama şimdi aklıma gelmedi. Sözün özü önerileni alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı