5000-7000 TL notebook önerisi

Shallow Bay

Kilopat
Arkadaşım sürekli işi dolayısıyla seyahat ediyor ve bir notebook almak istiyor. Kendisi aldığı bir cihazı uzun süre değiştirmiyor. League of Legends gibi grafik kartını çok zorlamayacak oyunlar oynuyor. Bunları göz önünde bulundurarak iki tane cihaz seçtim. Sizin de önerileriniz veya bu cihazlar hakkında yorumlarınız nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Lenovo 81W1005QTX
Bu modelin ekran kartı (AMD Vega 10) çok iyi değil gibi ancak LoL tarzı oyunlar için yeterli olur diye düşünüyorum. Notebook için Ryzen 7 işlemci iyi bir performansa mı sahip bilmiyorum.

Monster Abra A5
Bu bütçesini zorlayan bir cihaz ancak ben biraz daha bekleyip bunu almasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Önceki cihaz Ryzen 7 işlemciydi. Bu cihaz i5 işlemciye sahip ancak çok daha iyi bir ekran kartı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettiğim bir konu var. Neden sürekli bütçeyi zorluyorsunuz. Adamın bütçesi var belki. Neden 6.000 TL civarı değil de, 7.000 TL üzeri atıyorsunuz? Bütçe zaten esnek şekilde söyleniyor bence.

Gerçi konu sahibinin bileceği iş. Ama kopyala yapıştırda kalmış gibi sürekli Nitro 5 atıyorsunuz her bütçeye. Tamam iyi olabilir ama bütçenin üzerinde. :D

Merak ettiğim bir konu var. Neden sürekli bütçeyi zorluyorsunuz. Adamın bütçesi var belki. Neden 6.000 TL civarı değil de, 7.000 TL üzeri atıyorsunuz? Bütçe zaten esnek şekilde söyleniyor bence.

Orada zaten 5000-7000 yazıyor. Biraz daha koyup iyisini almak varken neden daha kötüsünü tercih etsin.

Orada zaten 5000-7000 yazıyor. Biraz daha koyup iyisini almak varken neden daha kötüsünü tercih etsin.
Adam bütçe olsa 5000-7500 yazmaz mıydı? :D

Böyle konularda 300 TL az söylemeyi tercih ediyorum ben başlıkta. Nasıl olsa yine aşacaklar. Bu zamana kadar hep bütçe üstü öneriler gördüm. Ara sıra bütçe içerisinde öneri yapılıyor. :D

Neyse, konu amacından dağıldı. :)

Ek olarak, eğer Lenovo alacaksanız kendi uygulamaları güzel. Tasarımları da güzel. Ama soğutma kısmında biraz sorun olabiliyor.
1616567913294.png

Oyunda 102 derece gördüğü oluyor yeni macunla. :D

Her ürünün biraz üzerine koyup daha iyisi elbette alınır. Bütçe 10 bin yazılmış olsa dahi burada yine biraz daha zorlayıp 10.500 liralık ürün söylenirdi. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum 🙂

Yeni Ideapad modellerinde ısınma falan yok. Hele Gaming serisi olmayan IP3'ler hiç ısınmıyor. Kendi makinemde en fazla 70 derece gördüm.
O zaman iyi. Benim aletim 7 yıllık zaten. Thinkpad serisinde genel bir ısınma vardı galiba.
Sitede çıkan çarpıya basınca ürün sayfası görünüyor.
Her ürünün biraz üzerine koyup daha iyisi elbette alınır. Bütçe 10 bin yazılmış olsa dahi burada yine biraz daha zorlayıp 10.500 liralık ürün söylenirdi. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum 🙂
Benim gibi düşünen biri daha çıktı. :D
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı