5000 serisi laptoplar ne zaman çıkar?

BaranHbb

Decapat
Daha fazla  
Bir türlü bilgisayar alamadım, ben alana kadar 5000 serisi tanıtılmış 😁
Şimdi aklımda birkaç seçenek var fikirlerinizi almak istiyorum.

■ 5000 serisi hem masaüstü hem dizüstü olarak satışa başladıktan sonra, bir önceki serinin fiyatlarında düşüş olur mu? Eğer bu şekilde olursa giriş seviye 5000 serisi yerine 4080 laptop/masaüstü alınır mı?

■ 5000 serisi Gaming laptoplar ne zaman satışa başlar ve tahmini fiyatı ne olur?

■ 5070 barındıran ve kasa kalitesi olarak ortalama üstü laptop mu daha mantıklı, yoksa 5070 masaüstü sistem dizmek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop mu PC mi sorusu tamamen ihtiyaclariniza bagli. Eger evde duracaksiniz PC en iyi tercih olacaktir. Ama mühendis, mimar tarzi bir mesleginiz varsa ve üstüne oyun da oynamak istiyorsaniz (seyahat ettiginizi varsaydim yani) laptop iyi bir tercih olacaktir. Bir seceneginiz daha var, is laptopu alip evde de oyun icin masaüstü sistem dizebilirsiniz.
Is durumunuzu cok varsaydim ihtiyaciniza bagli oldugunu anlatmak icin :)
5000 serisi ne zaman piyasada olur ben de bilmiyorum ama 5070 4090 gücünde demisler. 4000'ler biraz ucuzlar 5000'ler de şu anki 4000'lerden bir tik pahali olur bence ( laptoplarda) ve ilk cikan serileri hemen almamak lazim bence hem GPU CPU uyumunu görmek hem de fiyat gidisatini incelemek adina.
Ben de laptoplari takip ediyorum eger fiyatlari uygun olursa 5000 serisinden bie cihaz alacagim.

Çıkış tarihi hakkında sadece söylentiler var. Bence yine ilk başta önden 5080 ve 90’ı dayarlar, 70 ve 60’ı yılın ortasından sonra çıkarırlar. Fiyat konusunda 4000’ler ucuzlarmı diye bekleyenler bence beklemesin, globali bilemem ama burada hiçbişeyin fiyatı düşmez.

Çıkış tarihi hakkında sadece söylentiler var. Bence yine ilk başta önden 5080 ve 90’ı dayarlar, 70 ve 60’ı yılın ortasından sonra çıkarırlar. Fiyat konusunda 4000’ler ucuzlarmı diye bekleyenler bence beklemesin, globali bilemem ama burada hiçbişeyin fiyatı düşmez.
Yıl ortası mı 😳
Ben ilk çeyrekte tüm modeller çıkar diye tahmin etmiştim.

Laptop mu PC mi sorusu tamamen ihtiyaclariniza bagli. Eger evde duracaksiniz PC en iyi tercih olacaktir. Ama mühendis, mimar tarzi bir mesleginiz varsa ve üstüne oyun da oynamak istiyorsaniz (seyahat ettiginizi varsaydim yani) laptop iyi bir tercih olacaktir. Bir seceneginiz daha var, is laptopu alip evde de oyun icin masaüstü sistem dizebilirsiniz.
Is durumunuzu cok varsaydim ihtiyaciniza bagli oldugunu anlatmak icin :)
5000 serisi ne zaman piyasada olur ben de bilmiyorum ama 5070 4090 gücünde demisler. 4000'ler biraz ucuzlar 5000'ler de şu anki 4000'lerden bir tik pahali olur bence ( laptoplarda) ve ilk cikan serileri hemen almamak lazim bence hem GPU CPU uyumunu görmek hem de fiyat gidisatini incelemek adina.
Ben de laptoplari takip ediyorum eger fiyatlari uygun olursa 5000 serisinden bie cihaz alacagim.
Aslında benim ihtiyacıma uygun olanı masaüstü.
Ancak aşırı oyun meraklısı biri değilim, ortalama bir laptop da işimi çok rahat görür.
Hem temizlik bakım zahmeti az olur hem de taşınabilir olur.
Oynayacağım altı üstü beş oyun falan yani.

Bir türlü bilgisayar alamadım, ben alana kadar 5000 serisi tanıtılmış 😁
Şimdi aklımda birkaç seçenek var fikirlerinizi almak istiyorum.

■ 5000 serisi hem masaüstü hem dizüstü olarak satışa başladıktan sonra, bir önceki serinin fiyatlarında düşüş olur mu? Eğer bu şekilde olursa giriş seviye 5000 serisi yerine 4080 laptop/masaüstü alınır mı?

■ 5000 serisi Gaming laptoplar ne zaman satışa başlar ve tahmini fiyatı ne olur?

■ 5070 barındıran ve kasa kalitesi olarak ortalama üstü laptop mu daha mantıklı, yoksa 5070 masaüstü sistem dizmek mi?

Bende benzeri maceradan geçtim, sürekli araştırma yapıp fırsatlar yakalamaya çalışmama rağmen bir türlü gerçekleşmedi. Nasip 2025'in ilk çeyreğine oldu ve CES 2025 lansmanında ASUS'un yenilediği STRIX Scar aşırı merak uyandırdı. Sorularınıza dönecek olursam ama:

1. Bir önceki serideki laptoplarda satıcı ve duruma göre fiyat düşüşleri olabilir. Henüz geçenlerde hatta RTX 4080'li Razer Blade 16 ve 18 modelleri 89.999TL ve RTX 4090'lı Razer Blade 16 109.000TL civarlarında satılmaktaydılar. Fakat giriş seviyesi 5000 serisi fiyatına RTX 4080 bence çok da mümkün değil. Güncelde en ucuz RTX 4080 laptoplar 80.000-84.000 TL arasında.

2. Üreticiden üreticiye değişebilecek bir durum fakat CES 2025'teki lansmanlara bakarsak 2025'in ilk, bazı modeller içinse ikinci çeyreğinde satışa sunulacaklarını söyleyebiliriz. Fiyatlandırma konusundaysa NVIDIA'nın sunumundan aşağı yukarı laptopları şu fiyat bandında bekleyebiliriz (Türkiye için tabii bir de yarısı kadar ek fiyatı da hesaba katmak lazım gerek vergisi gerekse satıcı fiyatlandırmaları derken…): RTX 5070 - 1.299$, RTX 5070 Ti - 1, 599$, RTX 5080 - 2, 199$, RTX 5090 - 2, 899$. (RTX 5060 ve RTX 5050 laptopları hakkında maalesef fiyat bilgisi yoktu gözümden kaçmadıysa)

3. RTX 5070'in AI tops değerlerini kıyaslarsak masaüstü 1000 tops ve laptop ise 800 tops gücünde. VRAM'deyse masaüstü RTX 5070 12 GB VRAM ile gelirken laptop tarafı 8 GB VRAM ile gelecek. Masaüstü tarafında RTX 5070'e bakabilirsiniz fakat laptop RTX 5070'i için aynı şeyleri söyleyemem. Güncel oyunlarda 8 GB VRAM yavaş yavaş sorunlar çıkartmaya başladığı için şahsen bütçeniz varsa laptop tarafında RTX 5070 Ti bakın derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı