5000 TL Bütçe İle Render ve Oyun İçin Sistem

Yuryevna

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 5000tl bütçem var, monitör dahil.

Üniversite öğrencisiyim. Topladığım sistemde çeşitli 3d programlar, video edit, adobe programları vs. kullanacağım. Profesyonel değilim, ama işi bu toplayacağım sistemde öğreneceğim, yani işi öğrendiğimde yine elimde bu pc olacak beni üzmemesi lazım. Oyun bağımlısı değilim ama heves ettiğim oyunları da sıkıntısız oynamak isterim. Şimdi gelelim sorularıma.

1- Ekran kartı hariç aşağı yukarı böyle bir sistem düşünüyorum. (ekran kartına birazdan değineceğim.)

Adsız.jpg

2-Ram ve anakart konusu

Düşündüğüm anakart ve ramler 2133mhz frekansında. Render için bu frekans iyi midir. Daha yukarısı 3000mhz vs. için ovc yapılabilir bi anakart olması lazım ama ben ovc yapmak istemiyorum. i7 6700 ve b150 gaming m3 yerine 6600k, sıvı sogutucu ve z serisi anakart yapmam çok çok gerekli mi, ovcye pek sıcak bakmıyorum ama.

3- Ekran kartı

Forumda en çok kavga çıkartan mesele. Lütfen objektif bir şekilde benim yazdığım ihtiyaçlara göre yorumlarsanız sevinirim.
sapphire r9 390x düşünüyordum fiyatı gayet uygun gözüküyor. Fakat gtx970'in cuda olayı 3d programlarda daha avanajlı olması beni biraz gtx970'e yönlendirdi. Fakat 390x, gtx970'in bir üst modelinin rakibi ve fiyatları aşağı yukarı aynı. Göz göre göre gtxi almak doğru bir hamle mi. ve Cw olayı beni gerçekten korkutuyor birkaç videosunu izledim ses çok rahatsız edici ve o kadar para verilen sistemde katlanılacak bir şey değil.
390x oyunlarda biraz daha önde gibi, render ve 3d'de de üstünlük kurabilir mi?
Bir de bir arkadaşın konusu vardı burada, gigabyte 970 extreme modeli indirimli hepsiburada'da 1387 tl. 390x değil de 970e karar verirsem hepsiburada'daki kartı almak mı mantıklı yoksa asus strix mi?

4-Monitör
21.5 veya 23 inch ve ips olması film dizi izlerken ve tasarım yaparken daha iyi olacağını düşünüyorum. Tepki süresi maksimum 5ms. bu ikisi gözüme çarpan. Sizce?
ASUS 23" VC239H Full HD HDMI IPS Monitör
ASUS 23" VS239HV Full HD HDMI IPS Monitör

5-Hâlâ buraya kadar okuyan kaldıysa ödeme işini de sorayım. Ödemeyi bir miktar nakit kalanını karttan düşünüyorum. Vatan'da kredi kartına vade farkı olmuyor diyorlar ama ürünler biraz daha pahalı olduğu için aşağı yukarı aynı fiyat çıkıyor zaten ve çalışanları çok laubali, sinerji'de de geçen yine sanırım bu forumda gördüğüm çok dağınık bir kasa toplaması, kötü kablo saklaması vs derken şu an için inventusa en yakınım. Sizce inventusu mu tercih etmeliyim. Ekran kartını hepsiburada'dan alıp inventusa götürsem montaj sırasında takarlar mı? İnventusun yeri kadıköydeymiş, yerine gidip teslim alabilir miyim?

Bir iki hafta içinde toplamam gerekiyor, fikrinizi esirgemeyin yardımlarınız için çok çok teşekkürler şimdiden, ihtiyacım var.

Öncelikle ödeme hakkında bir şey bilmediğimi söylemek istiyorum.
Coil Whine olayı ilk çıkan GTX 9xx serisinde çok fazlaydı fakat artık şikayet eden kişi sayısı azaldı. Bu da demek oluyor ki CW sorunu büyük ölçüde azaldı.
Daha az harcamak istiyorsanız kalın çerçeveli olan monitörü alın fakat monitörün çerçevelerinin sizi rahatsız edeceğini düşünüyorsanız ince çerçeveli olanı alabilirsiniz.
Ekran kartı için Pascal'ı bekleyebilirsiniz. Bu yeni mimaridir ve bu yaz çıkacağı söyleniyor.
Ekran kartının montajında hiçbir sıkıntı yok. En kolay takılan bileşenlerden biri diyebilirim. Montajı kendiniz yapabilirsiniz. Herhangi bir Technopat sistem toplama rehberinde oldukça açık bir biçimde gösteriyorlar. Montajdan önce kendinizi topraklamayı ve halı, kazak, terlik gibi objeleri montaj alanından uzaklaştırmayı unutmayın. Ortamı hazırladıktan sonra kendinizi topraklayın.
Hız aşırtma yani overclock yapmak istemiyorsanız yapmayın. Gözle görülür bir performans artışı olmasına rağmen çok da fazla artış olmuyor.
Ek olarak işlemcinizin içinden soğutucu çıktığını hatırlatayım ama bu soğutucu bazı yerlerde size yetersiz gelebilir bu nedenle bir işlemci soğutucu alabilirsiniz. 50 TL'ye bir soğutucu işinizi görecektir.
B150 anakart yerine de H170 bir modele geçebilirsiniz. H170 biraz daha gelişmiş olandır.

4500 liraya sistem denedim beğenirseniz alırsınız Furyli sistem denedim ama i5'e düşmek çok mantıksız olacağı için değiştirdim zaten 390 X de GTX 970 de render için yeterli gelecektir.
Adsız.png
Ben r9 390 x tercih ettim GTX 970 de alabilirsiniz hiç bir sakıncası yok daha performans olacak diye çok kasmaya gerek yok arada fazla fark olmayacaktır. Sapphire'a karşı şüpheniz yok ama ben yinede şu fotoğrafı da ekleyeyim.
390x load temp.PNG
i7 6700 alabilirsiniz overclock yapmasanız da o Z yonga seti gerekli olacak belleklerin frekansının yüksek olması renderda gerekli diye biliyorum ben XMP belki H170 de veya B150 de falan 3000 frekansında çalışmayabilir ne olur ne olmaz. Soğutucuyu almayıp 6700 tercih edebilirsiniz bütçenizi daha iyi kullanabilirsiniz size kalmış o tarafı. Son olarak asus cw sorununu çözdü sesi baya azalttılar hani ben r9 390 x derim ama cw sorunu olmadan karşılaştırabilirsiniz (970'de 512 mb bellek modülü daha yavaş çalışıyor gerekmediği sürece 3.5 gb vram kullanıyor).

Dostum cw sorunu 1. seri üretim kartlarda vardı artık gtx 970 de hem cw hem de 3.5 vram sıkıntısı gitti şu an 8. seri üretimde.

Yani gtx 970 alabilirsiniz önerim asus dur daha küçük bobinler yaptığı için daha da güvenli olmuş olur cw ye karşı

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı