5000 TL DDR4 i5 6600K Sistem Toplama

Gardiyan

Hectopat
Öncelikle merhaba,

Bilgisayar dizmeye geçen sene başlayacaktım ama onun yerine Nikon D3300 Fotoğraf makinası aldım. Konusunuda açtım zaten. Şimdi parayı tekrar biriktirdim ve bilgisayar dizme vakti geldide geçiyor bile...

DDR3 bir sistem dizicektim, bunun için sistem araştırmaya başladığımda diyer bileşenlerinde fiyatlarını göz önünde bulundurarak vazgeçip, DDR4 sisteme adım atmak istedim. Bunun için sistemi şu şekilde topladım. Parça listesinden sonra aklıma takılan soruları aşağıda belirttim. Şimdiden teşekkür ederim. Hatam varsa lütfen mazur görün.

İşlemçi: Hem fiyat hemde Performans açışından İ5 6600K işlemciyi seçtim. OC edilebilirliğide hesaba kattım.

Ana Kart: Bu anakartı seçmemdeki sebep, ilerleyen zamanlarda sistem parçalarını değiştirmek istediğimde Ana Kartın bu değişikliği yakalayabilmesi, 3.1 USB portu, 3400MHz olması ve OC edilebilir olması.

Ekran Kartı: Asus R9 390 DirectCU III 8GB 512BİT seçmemdeki sebep, FPS'de akıcılık istemem. %85 Knight Online Full HD çözünürlükte oynayarak 1080p 60fps video kaydı yapıp bunu youtube'de yayınlamak. Neden OC'li olanı almadınız diye soracak olursanız, hem ekran kartında OC etme gereği duymayacağımı düşünmem hemde parasal açıdan bir yerden kısmam gerekiyordu.

Ram: Kingston 2x4GB HyperX DDR4 2666MHz seçmemdeki sebep, fiyat ve performans açısından çok iyi olması.

SSD: Sistemin vazgeçilmez parçası olarak SSD olmazsa olmazıdır. SAMSUNG tarafından fiyat olarak en uygununu seçtim.

Soğutucu: Aslında soğutucu olarak Corsair H110i sıvı soğutma alıcaktım ama fiyattan kısmak ve beni 6-7 ay idare edip gerekli parayı biriktirerek Corsair H110i almamı sağlaması için bu soğutucuyu seçmek zorunda kaldım.

Güç Kaynağı: Modüler olması, 80Plus olması ve 650W yeteneceğini düşünmem bunu seçmemde yetti.

Hard Disk: 7200 RPM ve 1TB standartlarında bunu uygun gördüm.

Şimdi yardım istediğim konu;

Sistemde parçaların birbiri ile uyumsuzluk yapacak bir durum var mı?
Bu sisteme hangi kasayı almamı önerirsiniz?

Bütçe 5.000TL'yi aşarsa malesef olmaz.

Dosya Ekleri

• Resim.png
    Resim.png
    66,4 KB · Görüntüleme: 224
Sanırım bu sisteme bir de soğutucu eklemen lazım. 6600k olduğu için.
Siz 212evo tercih etmiştiniz ancak f/p açısından ben size vatan bilgisayarda bulunan cooler master hyper t4 sogutma sistemini tavsiye ederim. Sebebi 212evo ile t4 arasında pek bir farkının olmaması ikisininde 4 ısı borusu mevcut ve 4 ısı borulu alınabilecek en iyi f/p soğutma sistemidir. Ayrıca bütçeni sarsacak bir fiyatıda yok. İyi sosyaller

Soğutucu olarak stok fan kullanmak buna yakışmaz :) MSI yerine ASUS tercih ediyorum. 980 yerine 390 strix 3 fanlı almam bir kayıp olur mu?
4k monitor kullanıyorsan ve overclock hastası isen tavsiye ederim. Ayrıca ati yeni adı ile amd ekran kartları çok fazla güç tükettiği için psu`da yükseltmen gerekir. Bu bütçeyi arttıracağından dolayı. Ama gtx980 ile orjinal olarak oynarsın ufak bir o.c ile az güç tüketerek yüksek performans alırsın yinede karar senin. Kolay gelsin (y)

Siz 212evo tercih etmiştiniz ancak f/p açısından ben size vatan bilgisayarda bulunan cooler master hyper t4 sogutma sistemini tavsiye ederim. Sebebi 212evo ile t4 arasında pek bir farkının olmaması ikisininde 4 ısı borusu mevcut ve 4 ısı borulu alınabilecek en iyi f/p soğutma sistemidir. Ayrıca bütçeni sarsacak bir fiyatıda yok. İyi sosyaller

4k monitor kullanıyorsan ve overclock hastası isen tavsiye ederim. Ayrıca ati yeni adı ile amd ekran kartları çok fazla güç tükettiği için psu`da yükseltmen gerekir. Bu bütçeyi arttıracağından dolayı. Ama gtx980 ile orjinal olarak oynarsın ufak bir o.c ile az güç tüketerek yüksek performans alırsın yinede karar senin. Kolay gelsin (y)
4K monitör tabikide yok :) oc delisi biriside değilim. Oc'li olmasının nedeni uzun vadede yatırım olması. 1,5 - 2 sene sonra overclock yapmaya başlarım nasipse. Rica etsem Asus'lu bir sistem yapar mısınız? Öneri olarak, tavsiye olarak.

Anakart : Asus z170 pro gaming
Ekran kartı : Asus gtx970 Strix

Ancak benim tavsiyem ekran kartı olarak msi gtx970 gaming almandan yana olur. Aralarında performans olarak çok ufak farklar var, az fark ile msi hem soğutma hemde performans olarak önde ancak bu bir etken değildir. Benim gözümde msi`nin iyi tarafı tek tıklama ile o.c kolaylığı ve arayüzünün türkçe temalı olmasıdır. İyi sosyaller @Gardiyan

Valla dostum ko için ise benim kendi deneyimim fraps malum ne yapsam kasıyor bandicamdan o verimi alamadım lisanslı sürümünde dahi o canlılığı yakalayamadım ve fps düşmesi ciddi miktarda oluyor özellikle nova altına girdiğinde bunu ko oynuyorum yazdığın için söylüyorum shadow play dedikleri video kaydetme programı nvdianın ben bu programda inanırmısın belki hiç fps düşmesi olmadan 1080p 60 fps video çekebiliyorum tabi tercih gene senin ama ko için benim kendi görüşüm bu yönde olurdu hayırlı olsun tekrardan

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı