Lenovo Legion serisi nasıl bilemem ama 2 sene önce fiyatına kanıp 3500tl'ye Y50-70 laptopunu almıştım. Gtx 960m i7 4720hq özelliklerinde. Yükte ısınma sorunum vardı. (Halen devam etmekte) Servisi sorunumu çözemedi. 3-4 kez servise gitti 2sinde anakart değişti ibaresiyle geldi. anakartın üzerine gpu ve cpu gömülü olduğu için, 0 laptop almış gibi oldum evet. Ama ısınma sorunumu çözemedikten sonra ne fayda? (2 tanesinde talebim ürün iadesiydi). Ürünü iade almadılar tabii. Anakart değiştirildi, ısınma sorunu görülmedi ibaresiyle geri geldi. Bende direk bikaç yazılım ve Gta5'te Sıcaklık değerlerini kontrol ettim. 90 dereceye dayandığında mhz düşürerek fps kaybına neden oluyordu. Kendi yöntemlerimle çözmeye çalıştım termal macun değişimi, Laptop soğutucusu hiç bir şey fayda etmedi. Şimdi pil ayarlarından işlemci günücü %70-%80 lere çektim. Dolayısıyla 10-15 fps kaybı oldu. Yani ürünümü tam randımanlı kullanamıyorum.
Bu benim yaşadığım sorundu. Ürünü almadan önce internette araştır ısınma sorunu var mı bak. Oyun odaklı pclerde özellikle de laptoplarda sıcaklık çok önemli sonra benim gibi pişman olma.
Lenovonun servisi yükte sıcaklık değerlerine bakmaktan aciz.
Msi içinde servisi kötü demişti bir kaç arkadaşım ama bilmiyorum.
Benim tavsiyem monster olacaktır. Servisi de çok iyi diye duymuştum. Monster gaming notebooklara bakabilirsin.