Galiba Intel large ile Intel small'ı karıştırıyorsunuz. Intel large dediği 30dolarlık falan bir soğutucu, 212 EVO ise 25 dolarlık bir soğutucu ki Intel'in soğutması kendinden ucuz olan bir soğutucudan daha iyi soğutma performansı sağlayamıyor.
Ayrıca Intel small 100dereceyi görmüş ki bu da işlemciye uzun vadede zarar vereceğinin dışında throttle sebebidir. Yani hem işlemcine uzun vadede zarar verip hem de tam performans alamıyorsun demektir. Ayrıca K ibareli bir işlemci ve Z chipsetli bir sisteme o kadar parayı sadece "sonra O.C yapabilmek için" verilmesi saçmalıktır. Burada soruyu anlamayanın ben değil sen olduğunu gösterir çünkü arkadaş gelecekte O.C yapmak istiyorum diye bir şey dememiştir. Gelecekte özgürlük sağlamak için Ryzen alınmalıdır çünkü hem içinden soğuk tutabilen bir soğutucu gelmektedir hem de daha fazla potansiyel sahibi X ibareli modeller alınabilir, her anakart ile de O.C seçeneği olacaktır konu sahibinin.
Konunun başından beri de yanlış bir bilgi verdiğim mesaj olduğunu sanmıyorum, sırf Intel için bir çok şeyden feda eden yılların kullanıcısına neden SSD'nin, RAM'in ve K ibareli bir Intel işlemcisini stok ile kullanamayacağını açıklamaya çalışıyorum. Sizin topladığınız sistemi alan birisi, "5bin lira verdim neden yavaş?" "Oyunda takılmalar oluyor, 5 bin liralık güncelleme yaptım, neden?" "İşlemcim 100 derece, stok soğutucu delice dönüyor, neden?" gibi konular açacaktır. Benim yardım ettiğim insanlar genelde özelden teşekkür eder. Şimdi yanlış yönlendiren kişi kim gerçekten kafam karıştı, gerçekten. (!)