5000 TL kamera önerisi

okangokce

Femtopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Selam, hobi ve amatör olarak çekim yapabileceğim bir kamera almak istiyorum. Daha çok portre olacak fakat doğa, hayvan vs. hoşuma giden her şeyi çekeceğim. Kolay taşınabilir ve amatör olarak çektiğim fotoğraflarla beni doyurabilecek bir kamera olursa çok sevinirim. Eğer şunu al daha iyi olur derseniz ikinci el almayı da düşünebilirim.

Kit lens ile de çok güzel fotoğraf çekilir hocam.
Kit lensle hiç bir şey olmaz. O kadar para verip kit lensin keyfini yaşamaya değmez. Ben kit lens kullanmak yerine manuel prime lens kullanmayı tercih ederim. Hatta ettim bile. Özellikle hobi olarak başlayacak kişiler ucuz bir aynasız makine alıp üstüne manuel lensler alıp keyifle kaliteli çekimleri yaparlar. Ben Pentax M 50 mm f1,7 (350 tl) ye aldığım lensle gelin damat dış çekimi başarmışlığım var. O nedenle boşverin kit lensi, onun yerine manuel lensler alın.

Kit lensle hiç bir şey olmaz. O kadar para verip kit lensin keyfini yaşamaya değmez. Ben kit lens kullanmak yerine manuel prime lens kullanmayı tercih ederim. Hatta ettim bile. Özellikle hobi olarak başlayacak kişiler ucuz bir aynasız makine alıp üstüne manuel lensler alıp keyifle kaliteli çekimleri yaparlar. Ben Pentax M 50 mm f1,7 (350 tl) ye aldığım lensle gelin damat dış çekimi başarmışlığım var. O nedenle boşverin kit lensi, onun yerine manuel lensler alın.

Hocam ben de amatör fotolar çekmek istiyorum. Genelde Instagram vs. atmalık fotolar. S20+ gibi cihazların kameralarından kaliteli ancak uygun fiyatılı nasıl bir set önerirsin bana? Fiyat aralığım 1000 - 2000 TL arası diyelim ama ne kadar uygun o kadar iyi. Böyle bir şey mümkün mü?

Hocam ben de amatör fotolar çekmek istiyorum. Genelde Instagram vs. atmalık fotolar. S20+ gibi cihazların kameralarından kaliteli ancak uygun fiyatılı nasıl bir set önerirsin bana? Fiyat aralığım 1000 - 2000 TL arası diyelim ama ne kadar uygun o kadar iyi. Böyle bir şey mümkün mü?
O fiyatlar bizim gözümüzde büyük gibi görünse de artık bu iş için gerçekten çok düşük fiyatlar. O nedenle üstüne biraz daha eklenmesi gerekebilir. Bu işten amatör olarak çok uygun fiyatlı başlayayım ama güzel sonuçlar alayım denir ise Samsung NX3000 yada NX300 fiyatlarını takip edip uyguna düştü mü alıp, onun üstüne hobime uygun manuel lens satın alırdım. Hatta bu hobiye başlarken böyle de yaptım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı