5000 TL modem önerisi

Bütçe
2000-5000
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500f / Deep Cool AK400 / MSI B650 Tomahawk WIFI / Corsair Vengeance EXPO 6000mt/s CL36 32 GB/ EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / HighPower Performance FS HP1 850W GOLD / CoolerMaster HAF 912 / Kioxia Exceria G2 1 TB / Dell G2724D 1440p 165 Hz

2014 Opel Corsa D 1.4 Auto
Meslek
Tiçır
Şu an tek yaşadığım yerde de ailemin yanında da VDSL internet var. Bu okul dönemi sonunda inşallah tek yaşamayı bırakıp eşimin yanına taşınacağım. Ama ileride ne olur bilinmez, belki fiber olan bir yere taşınırız. O yüzden eğer mümkünse hem fiber hem de VDSL'e uygun bir modem arıyorum. Fiyat aşırı uçmasın, 5K'ya kadar çıkar en fazla ama ne kadar ucuz o kadar iyi. Modemlerden hiç anlamam, şimdiye kadar Türk Telekom'un verdiği modemleri kullandım hep. Değiştirmek isteme sebebim de şu an kullandığım modemde aşırı packlet loss oluyor, ara ara IP almıyor, bazen Wi-Fi, bazen Ethernet gidiyor falan. Herkese şimdiden teşekkürler.

Aradığım kriterler:
-Wi-Fi kalitesi (eşimin yanına geçince PC'yi Wi-Fi ile kullanmak durumunda kalabilirim), bilgisayarında Wi-Fi 6E var.
-Wi-Fi çekim kalitesi.
-Oyun gecikmesi iyi olmalı (modemlerde böyle bir özellik varsa)
-Stabilite
-Uzun ömür.
-Küçük boyut (mümkünse)

Buffetbloat testim de şu şekilde:

Son düzenleme:
Şu an tek yaşadığım yerde de ailemin yanında da VDSL internet var. Bu okul dönemi sonunda inşallah tek yaşamayı bırakıp eşimin yanına taşınacağım. Ama ileride ne olur bilinmez, belki fiber olan bir yere taşınırız. O yüzden eğer mümkünse hem fiber hem de VDSL'e uygun bir modem arıyorum. Fiyat aşırı uçmasın, 5K'ya kadar çıkar en fazla ama ne kadar ucuz o kadar iyi. Modemlerden hiç anlamam, şimdiye kadar Türk Telekom'un verdiği modemleri kullandım hep. Değiştirmek isteme sebebim de şu an kullandığım modemde aşırı packlet loss oluyor, ara ara IP almıyor, bazen Wi-Fi, bazen Ethernet gidiyor falan. Herkese şimdiden teşekkürler.

Aradığım kriterler:
-Wi-Fi kalitesi (eşimin yanına geçince PC'yi Wi-Fi ile kullanmak durumunda kalabilirim), bilgisayarında Wi-Fi 6E var.
-Wi-Fi çekim kalitesi.
-Oyun gecikmesi iyi olmalı (modemlerde böyle bir özellik varsa)
-Stabilite
-Uzun ömür.
-Küçük boyut (mümkünse)

Buffetbloat testim de şu şekilde:

Hocam bu modem değil, sadece router sanırım.

Daha ucuz alternetifler yok mu acaba? Ne kadar ucuz o kadar iyi benim için. 4500 lira görüzmde büyüdü.

@NYTMARE @hamzadogruel

Şu an elindeki VDSL modemin modeli nedir eğer köprü modunu destekleyen bir cihaz ise Imou HX21 ya da Xiaomi AX3000T alıp bunlara OpenWrt kurup PPPoE bilgilerini cihaza girdikten sonra modemini köprü moduna alarak OpenWrt kurduğun cihaza interneti aktarjp router üzerinden internetini kullanabilirsin ben aynen bu yazdığım şekilde kullanıyorum ve üstte yazdığım 2 cihazda donanım olarak hopper DSL ile aynılar ama DSL destekleri yok sadece gelen interneti yönetirler o yüzden modem şart ve 2 cihazın birbirleribden tek farkları fiyatları Xiaomi AX3000T biraz daha pahalıdır ve OpenWrt kurulumu Imou HX21'e göre çok daha kolaydır kendi OpenWrt kurulum programı vardır ve 3 4 tıklamayla kurulum çok rahat bir şekilde gerçekleşir ama Imou HX21 de uğraşman gerekebilir ve Xiaomi AX3000T alırsan sana kurulumda yardımcı olurum PC'ye uzaktan bağlanıp OpenWrt kurulumunu yaparım.

20251006_143541.jpg

Şu an elindeki VDSL modemin modeli nedir
zyxel vc220 g3u, ancak modem bozulmak üzere. Ara ara ip alamıyor, dsl ışığı gidiyor, ara ara ethernet üzerinden internet vermeyi kesiyor falan. Yani anlattığınız çözüm mantıklı olsa da malesef bana modem lazım.

Bu ürünler nasıl acaba?

Son düzenleme:
ZyXEL VC220 g3u, ancak modem bozulmak üzere. Ara ara IP alamıyor, DSL ışığı gidiyor, ara ara Ethernet üzerinden internet vermeyi kesiyor falan. Yani anlattığınız çözüm mantıklı olsa da maalesef bana modem lazım.

Bu ürünler nasıl acaba?

Speedster DSL alman daha iyi olur yazılımı daha iyi fiber geldiğinde zaten sana yeni bir cihaz zorunlu olarak verecekler faturana ek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı