5000 TL monitör dahil sistem

Mesajlarınız için sağolun. Peki İntel'i niye tercih etmiyorsunuz?
AMD Ryzen neden alınmalı?
Bu konuya bir göz at. 8 yerine 16 çekirdek sunuyor Ryzen ve daha ucuz. Neden gidip İntel alayım.
i7 7700K 4 çekirdek ve 4 sanal çekirdeği mevcut. Ryzen 1700 ise 8 çekirdek 8'de sanal. Fiyatları desen İntel hala 100 TL daha pahalı. Konuda detaylı açıklamalar mevcut. Yine ikna olmazsan İntel toplatırsın.

Neden şart olarak görülüyor?

Sistem bazı oyunlarda donup kalabilir. RAM kullanımı yüksek olan oyunlarda ne yapacak ? Az önce GTA 5 oyununda RAM kullanımının 8GB gibi rakamlara ulaştığını gördüm. Arka planda uygulamalar açık ve oyunda oynuyorum. Sistemi alan arkadaş böyle durumlarda RAM yetersizliği sıkıntısı mı çeksin ? Bu sebeplerden ötürü 16GB tavsiye ediliyor ve resmen 5000 TL gibi bir bütçeli sistemde gerçekten şart.

Sistem bazı oyunlarda donup kalabilir. RAM kullanımı yüksek olan oyunlarda ne yapacak ? Az önce GTA 5 oyununda RAM kullanımının 8GB gibi rakamlara ulaştığını gördüm. Arka planda uygulamalar açık ve oyunda oynuyorum. Sistemi alan arkadaş böyle durumlarda RAM yetersizliği sıkıntısı mı çeksin ? Bu sebeplerden ötürü 16GB tavsiye ediliyor ve resmen 5000 TL gibi bir bütçeli sistemde gerçekten şart.

Bende BF1 64 kişilik haritalarda, 8GB RAM ve 16GB RAM farkını görmek için tek slot 8GB'ı çıkarıp 2 gün boyunca normal olarak kullandım akıcılıkta hiç bir fark yok.

Bende BF1 64 kişilik haritalarda, 8GB RAM ve 16GB RAM farkını görmek için tek slot 8GB'ı çıkarıp 2 gün boyunca normal olarak kullandım akıcılıkta hiç bir fark yok.

Her oyun için geçerli olmadığını belirttim. Görmek mi istemiyorsunuz ya da anlayamıyor musunuz ? 5000 TL veripte 8GB RAM aldıktan sonra ileriki dönemlerde tekrar RAM takviyesi gerekecek. Konuyu açan arkadaşımızda "16GB RAM olmasını istiyorum" diye söyledi. 8GB RAM seçimini 4500 TL altındaki sistemlerde uygun görüyoruz.

Her oyun için geçerli olmadığını belirttim. Görmek mi istemiyorsunuz ya da anlayamıyor musunuz ? 5000 TL veripte 8GB RAM aldıktan sonra ileriki dönemlerde tekrar RAM takviyesi gerekecek. Konuyu açan arkadaşımızda "16GB RAM olmasını istiyorum" diye söyledi. 8GB RAM seçimini 4500 TL altındaki sistemlerde uygun görüyoruz.

Bunun fiyatla ne alakası var, eğer 10bin TL lik bir sistem toplama konusu olsaydı sanırım 32GB RAM tavsiye edecektin. Ne yazık ki dolar kuru yüzünden 5000TL ye süper bir sistem kurulmuyor. Orta düzeyin biraz altı, çok uzun seneler iş görecek bir PC olmaycak 5000TL'ye.
Tabi burda kişinin oynayacağı oyunlarda etkili. CS, Lol oynanıyor ise fazla bile. Eğer gerçekten RAM'e yüklenen programlar kullanıyor ise gider alır. Yüksek frekanslı 8GB bir RAM şuanlık yeter. Eğer ilerde oyunlarda akıcılık düşüyorsa RAM üzüyorsa gider bir 8GB daha alır tertemiz kullanır. Şuanki sistemde 16GB'ta vereceği parayı ilerde değiştirmesi daha zor olan parçalara yatırması daha makul olacaktır. Tabi kişinin taktiridir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun fiyatla ne alakası var, eyer 10bin TL lik bir sistem toplama konusu olsaydı sanırım 32GB RAM tavsiye edecektin. Ne yazık ki dolar kuru yüzünden 5000TL ye süper bir sistem kurulmuyor. Orta düzeyin biraz altı, çok uzun seneler iş görecek bir PC olmaycak 5000TL'ye.
Tabi burda kişinin oynayacağı oyunlarda etkili. CS, Lol oynanıyor ise fazla bile. Eyer gerçekten RAM'e yüklenen programlar kullanıyor ise gider alır. Yüksek frekanslı 8GB bir RAM şuanlık yeter. Eyer ilerde oyunlarda akıcılık düşüyorsa RAM üzüyorsa gider bir 8GB daha alır tertemiz kullanır. Şuanki sistemde 16GB'ta vereceği parayı ilerde değiştirmesi daha zor olan parçalara yatırması daha makul olacaktır. Tabi kişinin taktiridir.
Siz nasıl bir sistem tavsiye edersiniz peki?

Bunun fiyatla ne alakası var, eğer 10bin TL lik bir sistem toplama konusu olsaydı sanırım 32GB RAM tavsiye edecektin. Ne yazık ki dolar kuru yüzünden 5000TL ye süper bir sistem kurulmuyor. Orta düzeyin biraz altı, çok uzun seneler iş görecek bir PC olmaycak 5000TL'ye.
Tabi burda kişinin oynayacağı oyunlarda etkili. CS, Lol oynanıyor ise fazla bile. Eğer gerçekten RAM'e yüklenen programlar kullanıyor ise gider alır. Yüksek frekanslı 8GB bir RAM şuanlık yeter. Eğer ilerde oyunlarda akıcılık düşüyorsa RAM üzüyorsa gider bir 8GB daha alır tertemiz kullanır. Şuanki sistemde 16GB'ta vereceği parayı ilerde değiştirmesi daha zor olan parçalara yatırması daha makul olacaktır. Tabi kişinin taktiridir.
16 GB ram artık günümüzün standartı haline geldi. Eğer ciddi anlamda oyun oynayacaksa alıcı 16 GB RAM almak zorunda. Evet başlarda 8GB yetecektir bütçeden kısılması gerekli ise ilk SSD daha sonra RAM' den kısılmalıdır ama uzun soluklu bir sistem diziliyorsa 16 GB' a bir şekilde sistemin yükseltilmesi lazım. Bu arada benim arkadaşlarımın çoğu şimdiden 6-8 GB arası RAM kullanıyoruz diyorlar. Genelde Arma 3, R6, GTA5, PUBG tarzı oyunlar oynuyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı