5000 TL monitör önerisi

Bütçe
5000
Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏

Bu konumda belirttiğim gibi, laptopumun yanına ikinci monitör almak istiyorum. 165 Hz ve IPS olması tercihim. Kaç inç olması gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok, karar veremiyorum. 27 inç için çok büyük diyorlar, bir köşeden diğer köşeye bakana kadar oyunda ölürsün falan diyorlar. 27 inç Curved veya düz almak istiyorum açıkçası. Curved monitörler için ghosting oluyor diyorlar. 27 inçi ise 1080p için önermiyorlar. Laptop ekranı 2K. Ekran kartı Max-P 3070. Legion 7 model laptop. 1080p mi 2K mı almalıyım bunu da bilmiyorum...

Aşağıda birkaç tane ürün linki bırakacağım. Sizce aralarında en iyisi hangisi? Hangilerini önermezsiniz, hangilerini önerirsiniz?

Biraz araştırdım ve bunları buldum. Laptopun markası da Lenovo olduğu için Lenovo monitör ile güzel bir ikili olur diye düşünüyorum ama kavisli ve 27 inç bir monitör almak da geliyor içimden. Laptop ekranı 16 inç. Büyük ekran olmasını özellikle istiyorum. 24 inç de yeterli olabilir ama bilmiyorum gerçekten. Sizler ne yapmamı önerirsiniz? Bütçeyi esnetebilirim eğer güzel bir monitör atıp kesinlikle bunu al, parasına değer derseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung modeller ve VG27vq ghosting sorunlu modeller. VG249Q ise diğer IPS monitörlere göre tepki süresi olarak kötü. Renklere önem veriyorsanız XG2405-2 modeli iyidir. Ama renkler çok önemli değil diyorsanız G2422HS veya Lenovo G24-20'ye bakabilirsiniz.
24-27 inç mevzusuna gelirsek 27 inç 1080p için önerilmiyor. 40-50 cm gibi bir uzaklıktan bakacaksanız 27 inç'de bakılabilir ama yakından bakacaksınız 27 inç'de pikselleri sayma gibi olaylar canınızı sıkabilir. 1080p için önerilen 24 inç'tir her zaman. O bütçede alternatif olarak şunlara bakılabilir:

Samsung modeller ve VG27vq ghosting sorunlu modeller. VG249Q ise diğer IPS monitörlere göre tepki süresi olarak kötü. Renklere önem veriyorsanız XG2405-2 modeli iyidir. Ama renkler çok önemli değil diyorsanız G2422HS veya Lenovo G24-20'ye bakabilirsiniz.
24-27 inç mevzusuna gelirsek 27 inç 1080p için önerilmiyor. 40-50 cm gibi bir uzaklıktan bakacaksanız 27 inç'de bakılabilir ama yakından bakacaksınız 27 inç'de pikselleri sayma gibi olaylar canınızı sıkabilir. 1080p için önerilen 24 inç'tir her zaman. O bütçede alternatif olarak şunlara bakılabilir:
Teşekkür ederim önerileriniz için. 27 inç için 1080p önerilmeme sebebi nedir hocam? Ben 1080p alabilirim, mobil 3070 için yeterli olabilir. Ama şu an 2K'da da çok sıkıntı çıkarmıyor gayet iyi performans veriyor. 1080p üstü de alabilirim yani. Şu anki laptop ekranı 165 Hz WQXGA IPS FHD diye geçiyor, renk falan olarak da gayet tatmin ediyor ama detaylı bilgim yok.

55-60 cm civarı bir uzaklıktan bakacağım monitöre.

O zaman Samsung ve ASUS'ları eleyelim. Curved 27 inç ve curved 24 inç olarak ne önerirsiniz peki? 24 inç için curved almaya değer mi? 27 veya üstü için curved öneriliyor genelde. Ben elimden geldiğince büyük ekran ve curved almak istiyorum laptopun yanında büyüklüğü beni iyice tatmin etsin diye. Ama cidden sıkıntı iş karar vermek ya, bilemiyorum. Şu an aklımda Dell, Lenovo, ViewSonic ve attığınız BENQ ile LG var. Bunların hepsi de aklıma yatıyor. Ama bir tane de curved lazım, modelleri kararlaştırıp mağazada göreceğim ve öyle karar verip alırım artık. 55-60 cm uzaklık için ne önerebilirsiniz?

Teşekkür ederim önerileriniz için. 27 inç için 1080p önerilmeme sebebi nedir hocam? Ben 1080p alabilirim, mobil 3070 için yeterli olabilir. Ama şu an 2K'da da çok sıkıntı çıkarmıyor gayet iyi performans veriyor. 1080p üstü de alabilirim yani. Şu anki laptop ekranı 165 Hz wqxga IPS FHD diye geçiyor, renk falan olarak da gayet tatmin ediyor ama detaylı bilgim yok.

55-60 cm civarı bir uzaklıktan bakacağım monitöre.

O zaman Samsung ve ASUS'ları eleyelim. Curved 27 inç ve Curved 24 inç olarak ne önerirsiniz peki? 24 inç için Curved almaya değer mi? 27 veya üstü için Curved öneriliyor genelde. Ben elimden geldiğince büyük ekran ve Curved almak istiyorum laptopun yanında büyüklüğü beni iyice tatmin etsin diye. Ama cidden sıkıntı iş karar vermek ya, bilemiyorum. Şu an aklımda Dell, Lenovo, ViewSonic ve attığınız BenQ ile LG var. Bunların hepsi de aklıma yatıyor. Ama bir tane de Curved lazım, modelleri kararlaştırıp mağazada göreceğim ve öyle karar verip alırım artık. 55-60 cm uzaklık için ne önerebilirsiniz?

27 inç 1080p önerilmeme sebebi 1080p için yüksek bir panel boyutu olması ve 24 inçlere göre daha net olmayan ve pikselli bir görüntü vermesi ama belki size o kadar kötü gelmeyecektir, mağazada bakmanızda fayda var. Curved monitörler çoğunlukla VA panel olur ve bu da ghostingin her türlü olacağı anlamına geliyor. Bütçedeki 24-27 inç Curved panellere şöyle bir baktığımda hepsi az ya da çok ghosting oluşturuyor gibi duruyor o yüzden ben düz IPS bir monitör almanızı öneriyorum.

27 inç 1080p önerilmeme sebebi 1080p için yüksek bir panel boyutu olması ve 24 inçlere göre daha net olmayan ve pikselli bir görüntü vermesi ama belki size o kadar kötü gelmeyecektir, mağazada bakmanızda fayda var. Curved monitörler çoğunlukla VA panel olur ve bu da ghostingin her türlü olacağı anlamına geliyor. Bütçedeki 24-27 inç Curved panellere şöyle bir baktığımda hepsi az ya da çok ghosting oluşturuyor gibi duruyor o yüzden ben düz IPS bir monitör almanızı öneriyorum.
Çok teşekkür ederim. Düz IPS alacağım öyleyse. Sağ olun önerileriniz için.

O bütçeyle kesinlikle EX2510S.
Teşekkür ederim. İnceleyeceğim.

O bütçeyle kesinlikle EX2510S.
Arkadaşlar bu arada bir şey soracağım. Hangi monitörü alırsam alayım, 165 hz'yi DP'de de, HDMI'da da alabilir miyim? Yoksa 165 Hz'yi sadece DP'de mi veriyor? Laptopta DP yoksa ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. İnceleyeceğim.

Arkadaşlar bu arada bir şey soracağım. Hangi monitörü alırsam alayım, 165 hz'yi DP'de de, HDMI'da da alabilir miyim? Yoksa 165 Hz'yi sadece DP'de mi veriyor? Laptopta DP yoksa ne yapacağım?

1080p kullanacaksaniz HDMI 2.0 165hz destekler evet.

1080p kullanacaksaniz HDMI 2.0 165hz destekler evet.
Tamamdır teşekkür ederim. Attığınız monitörler zaten 1080p hepsi. Bir sorun çıkmaz o zaman. Teşekkürler tekrardan.

@Saint Lucia hocam birazdan sipariş vereceğim veya yarın sabah. Son olarak sizin de görüşünüzü merak ediyorum. Sizce konuda önerilen monitörlerden hangisi alınmalı? Veya sizin ayrı olarak önerdiğiniz bir model var mıdır?

Forumda biraz daha araştırdım ve şu ürünleri buldum;

Bu aralıkta bütçesi olan çoğu kişiye bu tür 27 inç monitörler önerilmiş.

Viewsonic Omni VX2718 2K olduğundan pek tercih edilesi değil, 1080p olsa daha iyi olur.

Dediğim gibi, 24 inç alacaktım ama bu fiyat aralığında bütçesi olan herkese 27 inç önerilmiş. Çok sıkıntı olur mu acaba, bilemedim...

Son düzenleme:
50-60 cm varsa monitörle aranızda çok sıkıntı olmaz. 27 inç çok büyük geldiği için bana 24 tercih ettim asla pişman değilim. Bütçemiz senle aynıydı 1 ay önce aldım ben de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı