5000 TL monitör önerisi

Bütçe
5000
Passive matrix paneller eskiden 90'lı yıllarda Laptop'larda kullanılıyordu. O panellerde ghosting oranı o kadar yüksek ki Doom gibi FPS oyunlarını oynamak neredeyse imkansız. Bırakın keyif almayı, oyunları oynayamıyorsunuz bile. Michael Mjd'nin şu videosunu eğer İngilizce biliyorsanız izleyebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dakika 10:52'de gösteriliyor bu sorun. Aşırı ghosting mevcut.

Ben bu seviyede bir ghosting var mı diye sordum zaten.

Kardeşim kaç yıllık şeyle yeni monitörü mu karşılaştıracaksın? İsterse Turbox ama IPS panel olsun, ghosting VA ya da TN'deki gibi olmaz.

Hocam bu model 1.versiyon diye biliyorum?
2. versiyonu AOC 24g2spu/bk

24G2SPU bir sürü model var, bu da kısılmış versiyonudur derim. Eğer ilk versiyonu olsa da; bildiğim sorunu yok. AOC ve IPS panel olunca iyi oluyor. 24G2SPU gibi giden ama bk olmayan şeyler, IPS şeyler kısılmış versiyonları genelde bk olanın.

Kardeşim kaç yıllık şeyle yeni monitörü mu karşılaştıracaksın? İsterse Turbox ama IPS panel olsun, ghosting VA ya da TN'deki gibi olmaz.
O zaman son kararım AOC 24G2SP gibi görünüyor. Abim yeni sistemi yakında alacak, o zaman eski sistemi de bana verecek. İşte o zaman bu monitörü alacağım.

Benim de bu arada hiç IPS deneyimim olmadı. Tek IPS deneyimim işyerinde kullandığımız Philips marka 75 Hz'lik IPS panel monitör ile oldu. Onda Hz düşük olduğu için birebir karşılaştırmak mümkün değil fakat 5 ms olmasına rağmen görülür bir ghosting yoktu. Gayet pürüzsüz idi görüntüler. O yüzden muhtemelen AOC 24G2SP alacağım.

O zaman son kararım AOC 24G2sp gibi görünüyor. Abim yeni sistemi yakında alacak, o zaman eski sistemi de bana verecek. İşte o zaman bu monitörü alacağım.

Benim de bu arada hiç IPS deneyimim olmadı. Tek IPS deneyimim iş yerinde kullandığımız Philips marka 75 Hz'lik IPS panel monitör ile oldu. Onda Hz düşük olduğu için birebir karşılaştırmak mümkün değil fakat 5 ms olmasına rağmen görülür bir ghosting yoktu. Gayet pürüzsüz idi görüntüler. O yüzden muhtemelen AOC 24G2sp alacağım.

Kanka ms konusuna kafana takma kaliteli bir model aldığın zaman zaten guzel olacak goruntu ister 1ms GtG olsun ister 1ms MPRT olsun yine akici olacak.
Ve almadan once her seyini araştırıp al.

O zaman son kararım AOC 24G2SP gibi görünüyor. Abim yeni sistemi yakında alacak, o zaman eski sistemi de bana verecek. İşte o zaman bu monitörü alacağım.

Benim de bu arada hiç IPS deneyimim olmadı. Tek IPS deneyimim işyerinde kullandığımız Philips marka 75 Hz'lik IPS panel monitör ile oldu. Onda Hz düşük olduğu için birebir karşılaştırmak mümkün değil fakat 5 ms olmasına rağmen görülür bir ghosting yoktu. Gayet pürüzsüz idi görüntüler. O yüzden muhtemelen AOC 24G2SP alacağım.

24G2SPU bir sürü model var, bu da kısılmış versiyonudur derim. Eğer ilk versiyonu olsa da; bildiğim sorunu yok. AOC ve IPS panel olunca iyi oluyor. 24G2SPU gibi giden ama bk olmayan şeyler, IPS şeyler kısılmış versiyonları genelde bk olanın.
Amazondaki urun ile İtopya’daki farkli urunler mi yani?

Seri kodlari

24G2SPU/BK - İtopya​

24G2SP/BK - Amazon

Amazon'daki ürün ile İtopya'daki farkli urunler mi yani?

Seri kodlari.

24G2SPU/BK - İtopya​

24G2SP/BK - Amazon.

İtopya'daki daha iyi ama fiyatı fazla... Ve o fiyatı hak etmiyor.

Farklı.

Merhaba arkadaşlar. Yakında abim kendisine yeni bir bilgisayar alıp şu anki Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 Super'li bilgisayarı bana verecek. Fakat sistemde halihazırda çift monitör kullanıyoruz (ASUS VG258QR ve AOC C24G1) ve abim sadece AOC monitörü vereceğini söyledi. Bu yüzden tek monitöre düşmüş olacağım. Bu da OBS için büyük sorun oluşturacağı için yeni bir monitör de almam gerekiyor. Ortalama bir monitör için 5000 TL bütçe belirledim.

Kriterlerim şu şekilde:
  • Mutlaka 1 ms GtG tepki süresi sunmalı. Önereceğiniz monitörler 1 ms MPRT olmamalı.
  • PS5 ve Xbox Series X için 120 Hz desteği sunmalı.
  • 1080p çözünürlük yeterli, üstüne gerek yok.
  • Panel türü pek önemli değil açıkçası. Fakat parlaklık 400 nit olursa biraz daha iyi olur. Mevcut ASUS VG258QR monitör 400 nit olduğu için 400 nit dedim.
  • Mümkünse hiç kronik sorunu olmasın. Sorunlu monitör almak istemiyorum.
5000 TL bütçe ile bu kriterler kapsamında hangi monitörleri önerirsiniz?

Bir kontrol et bakalım nasıl diğerlerinin sunduklarından iyidir bence.

Ciddi misin hocam?
Araştırmadan atmamani oneririm. Renk konusunda AOC daha iyi ve sirf 170Hz MSI diye digerlerinden iyi degil. MSI da guzel ama AOC daha onde.

Önerini reddediyorum sana kendi kullanıcı adını yansıtıyorum hocam. Attıklarınız 24" bu 27" ve şahsen müşteri memnuniyeti adına sadece MSI alabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı