Anakart: Gigabyte GA-H170 Gaming 3
Kasa için yaklaşım 3800 TL bütçe ayırdım. Bu bütçeye en uygun Anakart sanırım h170 yonga setli Anakart olur. Gigabyte markasını seçmemin sebebi ise, çok kaliteli ürünlere sahip olması. H170 Gaming 3 DDR4 bellekleri destekliyor, M.2 SSD takılabiliyor, 1000 MBit ağ hızına ulaşabilen ağ yongası, Realtek Ses yongası, 4 Adet bellek slotu ilet yeni nesil i5 sistemlerde favorim.
Fiyat: ₺512,30(WebdenAl)
İşlemci: Intel Core i5-6500 Dört Çekirdek
Bütçemize, anakartımıza ve ekran kartımıza en uygun işlemci bu olsa gerek. SkyLake işlemcilerin hayatımıza girmesiyle gerçekten güzel performanslara ulaştık. i5 6500 3.20 GHz hızında sahip, Turbo Boost ile 3,60 GHz hızlarına kadar yükselebilmektedir. Anakarta uyumlu olup Ekran kartı ile bir darboğaz söz konusu değildir.
Fiyat: ₺757,75(incehesap)
Bellek: GSkill Aegis DDR4 2133MHz 1x8GB
GSkill bellek gerçekten performanslı belleklerdir. Ayrıca tasarım olarakta şık duran bu parçayı özellikle seçtim. Gerçekten sistemde güzel duracak. Bu arada bellekleri 2 adet yaparsan yükseltme dönemini ileri tarihlere uzatırsın.
Fiyat: ₺182,53(WebdenAl)
Grafik Kartı: Gigabyte GTX 1060 6GB Xtreme Gaming GV-N1060XTREME-6GD
Gelelim ekran kartına. Bütçene monitör, klavye ve mouse dahil olunca seçim olarak GTX 1060 kaçınılmaz oluyor. GTX 1060 çıktığı günden bu yana herkesi memnun etmeyi başarıyor. Kendisi RX480 ile GTX980 e kafa tutuyor. Pascal Mimarisi gerçekten büyüleyici. Model olarak Gigabyte'ın Xtreme Gaming seçimini yaptım. Soğutma ve Performans olarak mükemmel performans sergiliyor. Kartın duruşuda bir hayli karizmatik. Oyunlarda 1080p Ultrada akıcı performans alınacaktır.
Fiyat: ₺1.417,96(incehesap)
SSD: Samsung 250GB 750 EVO MZ-750250BW
Günümüzde artık SSD'siz sistem önermiyoruz. ₺1500'lik sistemlere bile bir köşeye SSD eklemeye çalışıyoruz. Samsung 750 EVO maximum 540MB/sn. okuma, 520MB/sn. yazma hızı sunuyor. Sistemin açılışını ve oyunların açılış hızını doğrudan etkileyecek bir unsur olduğundan Samsung 750 EVO tercihini yaptım.
Fiyat: ₺272,90(WebdenAl)
Sabit Disk: Seagate Barracuda Green 1TB ST1000DM003
Sabit Disk seçimini Seagate tarafından kullandım. Zaten fazlada seçenek yok gibi. Western Digital veya Seagate arasından Seagate bana daha mantıklı geliyor. Yurtdışını araştırdığımda da en çok tercih edilen marka Seagate.
Fiyat: ₺191,31(incehesap)
Kasa: Zalman Z11 Plus
Kasa seçimini yaparken dikkat edilmesi noktalara bir göz atalım. Anakartın yapısı, ön paneldeki bağlantılar, fanlar, Dahili güç kaynağı olmaması. 1 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0, 1 adet mikrofon girişi, 1 adet kulaklık çıkışı mevcut. Dahili güç kaynağı yok. ATX ve mATX anakart desteği mevcut. 1 adet 2.5" sürücü yuvası, 5 adet 3,5" yuva, 4 adet 5.25" optik sürücü yuvası mevcut. 5 adet fan var kasada. Boyutu türü ise Midi Tower. Tasarım olarak şık duruyor. Güç kaynağı bölgesi ise alt tarafta.
Fiyat : ₺281,14(WebdenAl)
Güç Kaynağı: Corsair VS Serisi VS550 CP-9020097-EU 550W
Kasanın güç tüketimini yeterli şekilde karşılayacak sertifikalı bir güç kaynağı. Başka sebep aramaya gerek yok. Corsair markası zaten kaliteli bir marka.
Fiyat: ₺224,23(WebdenAl)
Monitör: Asus MX239H Full HD 23" LED
Monitör olarak seçimim Asustan yana oldu. Tasarım olarak bayıldığım bu monitör hakkında olumsuz yorum bulmak çok zor. Bu sebeplerden dolayı seçimim Asus MX239H oldu.
Fiyat: ₺916,58(WebdenAl)
Klavye ve Mouse: Bloody T7 Winner Oyuncu Mouse - Bloody B318 Infrared Switch Light Strike Oyuncu Klavyesi
Bloody'nin ürünleri gerçekten çok kaliteli. Alanlar memnun. Bu yüzden tercihimi bu markadan yaptım. Seçtiğim son parçalar bunlar olduğu için toplam fiyatı ₺260 olarak seçtim.
Mouse Fiyat: ₺112,54(incehesap)
Klavye Fiyat: ₺148,17(incehesap)
Toplam Fiyat: ₺5.020,41
Yorumum: Sistem gerçektende seni memnun edecek. Eğer satın alırsan uzun yıllar kullanmanı umarım.