5000 TL PC önerisi

Ptmust21

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2020
Mesajlar
143
Çözümler
1
Arkadaşlar 1 veya 25 güne hazır bir sistem alacağım sizin önerileriniz nelerdir? Ayrıca sizce şu an mı yoksa başka bir zamana mı ertelemeliyim.
 
Son düzenleme:
Eğer yaza doğru alırsan, piyasa düşecek. Ülke çapında ticaret hacmi katbekat artacak. Bu da dolaylı yollarla TL'nin bir parça değer kazanması demek. Paritede daha değerli TL demek daha uygun fiyata daha iyi teknolojik cihaz demek. 25 gün beklemeniz ideal diye düşünüyorum.
Ayrıca 5000TL'yi vadeliye koyarsan 25 günde 40-50 TL kazanabilir Razer Mousepad alabilirsin :)
 
Şöyle bir ihtimal olabilir mi? Markalar ürünlerini pazarlayamadıkları ve ülkelerde herhangi bir satış yapamadıkları için acısını bu yaz boyunca çıkarabilirler mi?
 
Şöyle bir ihtimal olabilir mi? Markalar ürünlerini pazarlayamadıkları ve ülkelerde herhangi bir satış yapamadıkları için acısını bu yaz boyunca çıkarabilirler mi?

Ticari firmalarda, özellikle kurumsal olanlarda "acısını çıkarma" gibi bir kavram asla söz konusu değildir. Mediamarkt bu zamana kadar mağazada da online mağazada da ürünleri pahalı sattı. 1 haftadır olağanüstü indirilmiş fiyatlara satıyorlar. Mağazalar açılınca yavaş yavaş eski pahalı fiyatlara geri dönecekler. Covid nedeniyle stoklar iyice azaldı, her alanda. Çin çok büyük bir tedarikçi hatta en büyük tedarikçi. Piyasaların normale dönmesiyle tüm dünyanın tedariğini tek başına kısa sürede sağlayamaz. Bu yüzden artan talep ve yetmeyen arz dengesi kolayca kurulamaz. Bu süreçte stokcular ortaya çıkarsa az önce bahsettiğim senaryonun tersi yaşanır fiyatlar fırlar. Ama stokculara izin verilmez, doğru ürün akışı ve düzgün ticaret dönerse fiyatlar dolar bazında da düşer. TL zaten değer kazanacak. Mis gibi olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı