5000 TL PC Toplama Önerisi

Hocam önerim ryzen işlemci kullanmanız. Nedeniyse i7 işlemcilere uygun anakart pahalı oluyor ve i5 işlemcilerin bin lira altındaki işlemciler hayal kırıklığına uğratır. Fakat ryzenler de öyle bir sıkıntı yok tavsiyem ryzen. Ama yinede şöyle bir PC topladım kendinize göre başka parça takarsınız artık...

GTX 1060 almanızı önermem daha bu zamanlarda oyunlarda VRAM sıkıntısı çekilen kart gelecekte facia yaşatacaktır. 1060'ın 6GB olan modeli dışındaki modeller alınmaz.(zaten 2 modeli var.) SSD yi Adata SU800 128GB 560-520MB/s SSD (ASU800SS-128GT-C) link'ini attığım model ile değişirsen daha iyi olur bu arada arkadaşın attığı sistem ile ilgili yazıyorum. HDD olarak Toshiba P300 1TB 7200 RPM alman daha iyi olacaktır birde kasa saçma olmuş 700W ne alaka? Link'ini vereceğim kasa önerdiği kasadan hem daha şık hem de daha kalitelidir. COOLER MASTER MASTERBOX LITE 5 500W 80PLUS MidT ATX PENCERELİ KASA Ryzen alman senin yararına olacaktır bunu unutma. İntel'in i5 leri günü kurtarıyor FPS'i Ryzen'e göre yüksek ama CPU kullanımları çoğu AAA tarzı oyunda %60-%80 arası. Ryzen de ise %40-%60. Test videolarına bakarsan da görebilirsin. Anakart fiyatlarının ucuz olması da başka bir avantaj. Arkadaşın attığı sistemde ki işlemci ve anakartı Ryzen'e uyumlu yaparsan GTX 1060 yapacak para büyük bir ihtimalle çıkar. Eğer çıkmazsa RAM'i 8 yapar 1060'a parayı yettirirsin hem de yanına para da kalır.

Anakart: Gigabayte GA-AB350 Gaming 3 veya Gigabayte GA-AB350M Gaming 3
İşlemci Ryzen 5 1500X veya 1600
Ekran Kartı: GTX 1060(marka farketmez)
RAM: Gskill RipjawsV 2400 veya 3000 Mhz (eğer tek yerden toplıyayım diyorsan teknobiyotikteki Corsair veya Team marka RAM leri tercih edebilirsin.)
HDD: Toshiba P300
SSD: Adata SU800 120 GB
Kasa: Cooler Master MasterBox Lite 5

Son düzenleme:
Ryzen'i dual channel ram ile kullandıralım, güzel performans alırsın. Hemde o bütçeye güzel bir ekran kartıda ekliyebiliriz.

Fanboyluğun bir anlamı yok. Bunu alın kesinlikle 1070 sığdırdım. 5300 TL toplam.

FDF3CBE0-0D94-4E05-8D65-3365840E4409.png
C424C19E-E83A-4084-A894-1CC4482406BE.png

Fanboyluğun bir anlamı yok. Bunu alın kesinlikle 1070 sığdırdım. 5300 TL toplam.

Eki Görüntüle 268197 Eki Görüntüle 268198
Bu sistemi alırsan alabileceğin en iyi sistemlerden birini almış olursun o bütçe içerisinde. Bence SSD olmamış SanDisk hakkında çok iyi şeyler söylemiyorlar. Adata SU800 120 GB daha iyi olacaktır. Şimdi bütçeyi aştı derse en azından fiyattan düşmüş oluruz. Başka bir değişiklik de kasa da olabilir kasa yönünden bir sıkıntım yok ama böyle yüksek fiyatlı bir sistemi Dark'ın ismi bilinmemiş 80+ sertifikası olmayan bir PSU'ya emanet etmek olmaz. Kasayı Cooler MasterBox Lite 5 daha iyi olacaktır içindeki PSU şu an satışta olan kaliteli modellerden biri. Kasa da kaliteli. Bütçe biraz arttığı için işlemciyi Ryzen 5 1500X yapması daha iyi olur bütçe içinde kalmak adına.

Bu sistemi alırsan alabileceğin en iyi sistemlerden birini almış olursun o bütçe içerisinde. Bence SSD olmamış SanDisk hakkında çok iyi şeyler söylemiyorlar. Adata SU800 120 GB daha iyi olacaktır. Şimdi bütçeyi aştı derse en azından fiyattan düşmüş oluruz. Başka bir değişiklik de kasa da olabilir kasa yönünden bir sıkıntım yok ama böyle yüksek fiyatlı bir sistemi Dark'ın ismi bilinmemiş 80+ sertifikası olmayan bir PSU'ya emanet etmek olmaz. Kasayı Cooler MasterBox Lite 5 daha iyi olacaktır içindeki PSU şu an satışta olan kaliteli modellerden biri. Kasa da kaliteli. Bütçe biraz arttığı için işlemciyi Ryzen 5 1500X yapması daha iyi olur bütçe içinde kalmak adına.

Katılıyorum ancak R5 1500X soğutucu ile R5 1600' e eşit oluyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı